Válaszra vár

Egyirányú utca megnyitása biciklis forgalomnak

Anonim Járókelő

A Játék utca majdnem végig járható biciklivel kétirányú utcaként. Már csak egy 60 méter rövid szakasz, a Duna utca - Szent István tér közötti részt kellene megnyitni biciklivel kétirányúnak.
Korábbi bejelentésre válaszként több magyarázat is érkezett és az ügy megoldatlan lett.
A kerületi önkormányzat (aki amúgy nem illetékes, mivel a forgalomtechnika Bp Közút és főváros illetékesség) olyan "érvekkel" söpörte le a dolgot, ami a belvárosban hasonló jellemzőjű utcákban nem jelent gondot. A BKK pedig azzal magyarázta, hogy majd a térségi EuvoVelo útvonalfejlesztés megoldja ezt a hálózati hiányosságot. Utóbbi már ugyan elfogadható érv lenne, de amíg ez a fejlesztés nem valósul meg, addig legalább ideiglenes jelleggel meg kéne nyitni az egyirányú utcát a bicikliseknek kétirányúként. Itthon eleve jellemző ez a csodavárás, akár évtizedekig sem történik semmi ideiglenes beavatkozás, hiszen nem soká megvalósul a várva várt nagyprojekt.
2023. tavaszán volt az EuroVelo témában lakossági fórum, de azóta sem történt semmi. Ez eleve azt mutatja, hogy egy ideiglenes megoldás is akár több évre könnyíthetné meg a közlekedők életét, hiszen itt is majdnem 1 éve már lehetne rendesen közlekedni. Meg azt is jelzi, hogy valószínűleg a közeljövőben sem lesz semmi a dologból.
Szóval a fentiek figyelembevételével kérjük legyenek szívesek kitenni a 2 db kiegészítő táblát és felfesteni 2-3 kerékpáros nyomot most, ezzel megnyitva a Játék utca 60 méteres szakaszát északi irányból is a kerékpáros forgalomnak. Aztán ha az EuroVelo fejlesztés megvalósul, meg lehet vizsgálni, hogy mi legyen ezzel az ideiglenes megoldással.

Probléma helyszíne
Budapest XXII. kerület, Budafok-Tétény, Játék u. 26

Hozzászólások

  • Csanádi György elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére