Válaszra vár

Árpád-híd bicikliút

FRISSÍTÉS: 2024.07.12.

A bejelentő visszajelzése alapján:
„Tisztelt Hölgyem / Uram!
Nem értek egyet. Ugyanis, ha egy gyalogos egyszer nem veszi észre a tiltó táblát, akkor másodszor és harmadszor és tizedszer is arra fog menni. Viszont, ha fel lenne festve, akkor első alkalommal is már 10 perc séta közben rossz érzéssel menne végig a híd ezen szakaszán, és legközelebb biztos hogy eszébe fog jutni, hogy ne arra menjen. Másrészt az őt kerülgető biciklisek minden alkalommal eszébe juttatnák ezt, hogy ő bizony szabálytalanul közlekedik gyalogosként egy bicikliúton. Biztos hogy rögzülne. Másrészt embertársának is mondaná, ha legközelebb arra mennének együtt, hogy figyi, menjünk a másik oldalon. Nem az a baj, hogy egy gyalogos egyszer végisétál a bicikliúton, hanem hogy MINDEN gyalogos 10+ alkalommal ott sétálgat.”

-----

Az Árpád-híd északi járdája teljes egészében kerékpárútnak van minősítve, mégis rengeteg gyalogos figyelmét elkerüli a tény és ott sétálgatnak sokszor még párosával is, igen-csak megnehezítve a kerékpáros közlekedést.

A híd elején van egy tábla, ami felhívja erre a figyelmet, de talán sokan nem is veszik észre, túl pici.

Hasznos lenne sárga szaggatott vonal felfestése az egész járda hozzászában és 50 méterenként egy teljes járda-szélességű biciklijel felfestése, hogy a gyalogosok lássák, bringaúton sétálgatnak.

A jelenlegi 1db/500m bicikli-jel felfestés nagyon kevés és már úgy le is van kopva hogy nem is hibáztatok senkit, ha nem veszi észre.

Kérjük szépen a III-kerületet, XIII kerületet vagy a Fővárost (nem tudom kiihez tartozik az Árpéd-híd), hogy fessék fel látható módon a biciklisávokat szagattot-vonallal és bicikli-jelekkel, mindenki jól láthassa.

köszönjük előre is!

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Margitsziget / Árpád híd

Hozzászólások

 • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés leírását "Az Árpád-híd északi járdája teljes egészében kerékpárútnak van minősítve, mégis rengeteg gyalogos figyelmét elkerüli a tény és ott sétálgatnak sokszor még párosával is, igen-csak megnehezítve a kerékpáros közlekedést. A híd elején van egy tábla, ami felhívja erre a figyelmet, de talán sokan nem is veszik észre...

 • Strasser Sándor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Járókelő Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Hölgyem / Uram!
  Nem értek egyet. Ugyanis, ha egy gyalogos egyszer nem veszi észre a tiltó táblát, akkor másodszor és harmadszor és tizedszer is arra fog menni. Viszont, ha fel lenne festve, a
  ...
 • Strasser Sándor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  Az Árpád híd északi járdáján az Ön által javasolt burkolati jelek felfestését nem támogatjuk, mivel érdemi forgalombiztonsági többletet nem nyújtana. Ha az a gyalogos, amely a híd
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Fazekas Samu elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Járókelő Balázs bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére