Válaszra vár

Több évtizede rossz járda, rossz javítása

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2024.06.24.

Budapest Közút Zrt. válasza:
„A Külső Szilágyi úton az Óceánárok utcától kifelé már nincs kijelölt kerékpárút, a fénykép felvételeken szereplő meghibásodás (javítás) a gyalogjárda területén található, amely nem tartozik a Társaságunk által üzemeltetett hálózathoz. A terület illetékes kezelője nyilvántartásunk szerint a Bp. IV. ker. Újpest Önkormányzat. A kerékpárút hálózat bővítése és fejlesztése, új nyomvonalak kijelölése nem tartozik Társaságunk feladatkörébe.”

-----

Újpesten a káposztásmegyeri lakótelep szélén a járda évtizedek óta rossz, néhány méterenként kis árkokkal kereszetbe. Mivel a Külső Szilágyi úton való biciklizéshez kell egy jó adag öngyilkos hajlam, legtöbben a rossz járdán próbáltak, nem szabályosan biciklivel menni, de ezt sokak mellett én is mindig megbántam. Gyakorlatilag pár méterenként kerszetbe volt repedve évtizedek óta a járda, ezért biciklivel folyamatosan kis árkokon kellett átmenni.
Most úgy láttam végre megcsinálják (a választások előtt), de kiderült, hogy döbbenetesen agynment módon a régi rossz járdából kis 1-2 négyzetméteres szigetkéket meghagytak és körbevágtak és ezeket aszfaltozták körbe. Ez döbbenetes!!! A felújításank pont az a lényege, hogy megszüntessük a töredezett réseket felületen, ahova befolyik a víz, télen megfagy és széjelebb feszíti a járdák a réseket. Erre érthetetlen módon, kis apró részeket meghagytak a régi járdából és így garantált, hogy a régi és új felület nem fog tökéletesen egybeolvadni és a köztük lévő résben nagyon hamar újra törés keletkezik. A kiválasztott vállalkozó a következő tavasszal is elgégezheti a munkát újra, ugyanis, ahogy a képen látható, már most vanak olyan részek, ahol már eleve nem sikerült összeilesztenia régi és új járdafelületet és MÁR MOST RÉS VAN közöttük. Jövő tavasszal újra rossz lesz a járda. A vállalkozó biztos jól keres vele.
A Szilágyi út újpesti sporttelep mellett futó szakaszán ugyanilyen árkok és kerezstbe futó bukkanók alakultak ki, amik balesteveszélyesek és is kétszer elestem már ott biciklivel, mert még rendes közvilágítás sincs és a sötétben nem leht látni sem. Arról nem is bezsélve, hogy ott ugyan van pár száz méteren "bicikliút" a járdán, de ez kb abban merül ki, hogy sárga festékkel festettek egy csíkot a járda közepére, ami már rég lekopott. De mindegy, mert az egész csak egy semmiből semmibe vezető bicikliút szakasz.
Biciklivel lehetetlen biztonságosan és szabályosan eljutni az Auchanba is. Vagy a Külső Szilágyi úton megy az ember biciklivel a gyorsulási versenyező autók között, amik 20 centire húznak el mellettem, közben a külső sáv szélén próbálok meg beleakadni a belógú faágakba. Vagy lehet menni szabálytalanul a járdán, de ott a lelkemet is kirázza a sok bukkanó,a rossz járda miatt. Aztán két választás van, vagy átmegyek az M0-ás alatt, de ott megszűnik minden járda és szabálytalanul biciklivel kell belemennem az autópályára vezető körforgalomba és még pár száz métert mennem az Auchan felé. Ott meg egy meredek ösvényen kell lemennem az Auchan oldalában, ha nem akarok kerülni. Másik lehetőség, hogy patakparton megyek végig az M0-ás alatt vezető átjáróig, ott viszont minden autóval, mind gyalog, mind biciklivel a nap nagy részében szinte lehetetlen átmenni az úton az Auchan oldalára, a hatalmas összefüggő autóforgalom miatt. Ha valaki nem áll meg és kiengedi a várakozókat, akkor ott állhatunk másnak reggelig.
Borzasztó az egész és életveszélyes.

Probléma helyszíne
Budapest IV. kerület, Újpest, Bőrfestő utca

Hozzászólások

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: IV. kerület Újpest Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Újpesten a káposztásmegyeri lakótelep szélén a járda évtizedek óta rossz, néhány méterenként kis árkokkal kereszetbe. Mivel a Külső Szilágyi úton való biciklizéshez kell egy jó adag öngyilkos hajlam, legtöbben a rossz járdán próbáltak, nem szabályosan biciklivel menni, de ezt sokak mellett én is mindig megbántam...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "IV. kerület Újpest Önkormányzata"-ra.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Több évtizede rossz járda, rossz javítása Káposztásmegyeren"-ról "Több évtizede rossz járda, rossz javítása"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Üdvözlettel:

    [Leírás: Budapest közút]
    Útfenntartási Főosztály
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Zsófia elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére