Válaszra vár

Közterületen való szemetelés

Zuglói játszótéren/parkban már elég régóta probléma, hogy a közelben található kollégiumból a fiatalok/kiskorúak egy viszonylag eldugott kis parkba járnak kábítószerezni, inni stb. A maguk után hagyott terület magáért beszél. Ez nem alkalmi, hanem állandó probléma. Én, aki nem tartozok a lakóközösséghez, de a területtel szomszédos telken élek, nem tudom és nem is szeretném rendszeresen takarítani a parkot. A lakóközösség egyik tagja még fel is szólított, hogy semmi jogom nincs tevékenykedni a területen (a saját szomszédságomban). Helyi családok játszótérként használnák a területet, idősek szoktak kiülni a padokra az árnyékba. Egyébként korábban, hosszú évtizedekig így is használta mindenki. A lakóközösség megbízott gondnoka nem csinál semmit és eddig még soha nem látott állapotban van a terület. Teljesen gazdátlan lett. A környező lakók nem merik elzavarni a fiatalokat, már a terület rendben tartását senki sem érzi saját ügyének. A probléma többször lett az önkormányzati rendfenntartó szerveknek, közterületeseknek, sőt még a rendőrségnek is jelentve, azonban senki nem foglalkozott érdemben az üggyel.
Így jutott el erre a fórumra, remélve a megoldást. Remélem ez alkalommal valaki ,,meghallja" és talán segít is a megoldásban. Törvényileg szólítsák fel a lakóközösséget, amennyiben ez az ő felelősségük, vagy minősítsék önkormányzati területnek és tartsák rendben. Bármilyen tényleges, valós és tartós megoldás számít és elfogadható! Ez így viszont elfogadhatatlan és Pest zöld szívében ne kelljen a gyerekeknek ilyen körülmények között játszani, vagy az időseknek pihenni!

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Paskál köz 8

Hozzászólások

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: XIV. kerület Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "XIV. kerület Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt."-ra.

  • Várnai Péter bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Elhullott galamb

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XIV. kerület Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.
    Thököly út (XIV. kerület, Zugló)
  Vissza az oldal tetejére