Válaszra vár

Megszűnő busz-kerékpársáv a Soroksárin 2.

Korábban ezen a címmel érkezett már egy bejelentés, amire szerintem egy megdöbbentően átgondolatlan elutasító választ adtak. Úgy gondolom, hogy a kerékpárosoknak és autósoknak is megnyugtató megoldás lenne, ha ezen a szakaszon a járdán osztatlan gyalogút és kerékpárutat létesítenének. Kérem fontolják meg ennek lehetőségét, és tegyék meg a szükséges intézkedéseket.
Ezen a szakaszon nincs akkora gyalogos forgalom, ami az együttes forgalmat akadályozná, viszont valóban jelentős balesetveszélyt szüntetne meg, ill. tenné "legálissá" tenné az óvatosabb, itt eddig is járdán kerékpározók közlekedését.
Szerintem a kerékpárút később akár külön is folytatódhatna a járdán egészen a Lágymányosi hídig - vagy még tovább pl. a Vágóhíd utcáig azzal a megkötéssel, hogy a Budapest park előtti szakaszon korláttal kellene elkülöníteni mindkét oldalon a kerékpáros utat a buszmegállónál és a jelzőlámpánál egy zebrával, hogy a bulira várók ne tébláboljanak a kerékpáros úton, mégis akadálytalanul tudjanak közlekedni.

A korábbi ügy linkje: https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/124446/megszuno-busz-kerekparsav-a-soroksarin

Előző bejelentésben adott - szerintem elfogadhatatlan - válaszuk:
"A IX. ker. Soroksári úton a TESCO áruház magasságában, a vasúti híd alatti szűk keresztmetszet az oka a megszűnő busz- és kerékpársávnak. Sajnos ott a geometriai kialakítás (HÉV vágányok, keskeny járda, útpálya szélessége) olyan, hogy nem lehet egyszerűen kialakítani a busz- és kerékpársáv folytatását.

Közreműködésüket előre is köszönöm.

Amennyiben a H6-H7 HÉV vonalak átépítése valaha megvalósul, ott megoldódik ez a probléma, ugyanis akkor ezen a szakaszon a HÉV már a felszín alatt lesz, így a másik hídnyilás is felhasználható más felszíni funkciókra."

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Soroksári út 72

Hozzászólások

  • Szikszai Jenő hozzászólt a bejelentéshez.

    Elküldheted félévente, ott NEM LEHET semmilyen engedélyezett kerékpáros forgalom és pont.
    Ha egyszer átépül, talán. Jelenleg nem
  • Egy budapesti lakos hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem véletlenül javasoltam OSZTATLAN (egyirányú) kerékpáros-gyalogos járdát egy kb. 20 m-es szakaszon, ahol ráadásul alig van gyalogos forgalom.
    De nem szeretnék veled vitatkozni, mert az illetékes sz...
  • Szikszai Jenő hozzászólt a bejelentéshez.

    fogjuk már fel, hogy szűk a játda.
    Nem átgondolatlan az elutasító válasz, ész érvelésű
  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Egy budapesti lakos bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére