Megoldásra vár

Hiányzó kerékpáros KRESZ táblák

A XIX. Ker. Shopmark üzletközpont mellett, az Ady Endre út végén - Mátyás király utca kereszteződésénél, kijelölt gyalog- és kerékpár úton érkeznek a kerékpárosok, mivel az Ady Endre úton irány helyes jelölés került kialakításra (túl oldalon is). Így a szóban forgó helyen is egyirányú forgalom van érvényben, de semmilyen tiltás nem látszik az említett helyszínen. Csak jóval később szembesülnek a táblával, ahonnan vagy visszafordulni tudnának, vagy gyalogosan tovább és a kijelölt átkelőn szabályosan mehetnének át a túloldali kerékpár sávhoz, persze ez csak elméleti sík a valóságban vagy szabálytalanul átekernek az úttesten a helyes kerékpár sávra, vagy szembe mennek a forgalommal). Ezért egy behajtani tilos táblát mindenképp elkellene helyezni már a jelölt helyszínen, akár az osztott kijelölt gyalog- és kerékpár út tábla kombinációjával, bár olyan már van a helyszínen másik irányba.

A Mátyás király utcán kijelölt kerékpár úton (Shopmark főbejárat előtt) az 50-es villamos irányából korábban egy kötelező haladási irány tábla került jogosan kihelyezésre. Esetlegesen ez a szemközti irányból a Határ út felől is vagy jobbra kanyarodást tiltó, vagy kötelező haladási irány egyenesen táblával is lehetne egyértelműsíteni a helyes kerékpáros közlekedést.

A kerékpáros útak csatlakozásában jelenleg egyenrangú forgalmi rend ("jobbkéz") dönt, kérem a megvizsgálását, hogy indokolt-e valamelyik érkező irányt alárendelni útburkolati jellel vagy táblával (például az Ady Endrén érkező irányt, hogy az útestről minél hamarabb feljuthassanak az ott közlekedők.) Köszönöm előre is a hiányzó táblák elhelyezését és a forgalmi rend megvizsgálását. Főleg a modern kor egyre növekvő elektromos roller közlekdés tekintetében is.

Probléma helyszíne
Budapest XIX. kerület, Kispest, Ady Endre út 2

Hozzászólások

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Jarokelo.hu oldalra az Ady Endre u. – Mátyás Kir. u. kereszteződés környezetében található kerékpárutak forgalmi rendjével kapcsolatban tett bejelentésére az alábbiakról tájékoz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • R eni elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Farkas József bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére