Megoldásra vár

3db veszélyes kátyú rövid távolságon belül

Tisztelt Járókelő! Naponta járok kerékpárral a Budapest XII. kerület Dózsa György út Vágány utca és Lehel út közötti szakaszán (sajnos, itt az autók között kényszerül az ember szabályosan kerékpározni kerékpárút híján). Van 3 olyan (főként a kerékpárosok szempontjából veszélyes) kátyú ezen a rövid szakaszon, amely már elég rég óta megvan (a mellékelt 2022-es utcaképeket a google maps-ról szedtem le, de ott is láthatóak!), de sajnos egyre mélyebbek és egyre inkább balesetveszélyesek. A leírási sorrend a Vágány utcától a Lehet út irányába történik és mindegyik a legszélső (jobboldali) sávban található!
Kátyú01: ez a Dózsa György út 47. sz. előtt, a trolimegálló után egy csatornalefolyó szélénél van, pont annál a résznél, ahol a busz leállósáv visszamegy a rendes forgalmi sávba, itt a legszűkebb az útszélesség.
Kátyú02: A Dózsa György út - Szabolcs utca kereszteződés utáni zebra járda melletti részén található kb. fél m szélességben (itt is elég szűk a sáv - sajnos)
Kátyú03: A Dózsa György út - Szabolycs utcai kereszteződéstől kb. 50 m-re szintén a szélső sávbana van egy elég széles kátyú. Mindhárom esetében az a probléma, hogy itt az autóforgalom miatt a kerékpárral eléggé a sáv szélén kellene haladni és ezek a kátyúk pedig pont ebbe a szektroba esnek, főleg eső idején csak egy tócsa látszik, a kátyú nem, a gépkocsik pedig többnyire nem 30-al haladnak itt a bicajosok mellett. Köszönettel: Csík Zoltán
(Úgy látom a térképre sajnos csak egy pontot tudok bejelölni, ez a Kátyú01 lesz)

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Vágány utca / Dózsa György út

Hozzászólások

  • Járókelő Csilla megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Üdvözlettel:

    [Leírás: Budapest közút]
    Útfenntartási Főosztály
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Dr. Bede Péter József elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Csík Zoltán bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére