Válaszra vár

268-68-as busz megállója

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2024.04.05.

BKK válasza:
"Köszönjük megkeresését, amellyel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a 68-as jelzésű autóbusz szóban forgó megállója a jelenlegi helyén, a Zalaegerszeg utcában utasforgalmi és forgalomtechnikai szempontból is megfelelő helyen van. A megállóhely Vas Gereben utcába történő áthelyezésének jelenleg nem adottak az infrastrukturális feltételei, annak létesítése építést és zöldterület-elbontást igényelne. Az előbbiek miatt a megálló áthelyezésére jelenleg nem látunk lehetőséget, azonban, ha valaki - akár a kerületi önkormányzat - megteremti a megállóhely infrastrukturális feltételeit, akkor a megálló áthelyezése megvalósulhat."

---

T. Cim!
Ezúton javaslom, hogy a 68-as busz jelenleg Zalaegerszeg utcában lévő Vas G. u. Zalaegerszeg u megállóját helyezzék át a Vas Gereben utcába, a Zalaegerszeg u. saüzemen kivülrkába a forduló után.
Indokaim a következők:
A 68-as busz megállója nagyon népszerü, mert leszállva a buszról és áthaladva a Vas Gereben utca túloldalára van egy középiskola, egy bölcsöde (most üzemen kivül), orvosi rendelő, patika, átjutási lehetőség a felüljárón Pesterzsébet felé, kb. 8 buszmegálló a Nagykőrösi úton. Önök egy zebrát is létesitettek ezért a Vas Gereben utcán, ahol a forgalom egyébként ezt nem indokolja.Mióta beállitották a 268-as buszt, ez a megálló nem érhető el. Ha az emberek a fent emlitett helyekre vagy a lakótelep innenső részeire szeretnének eljutni, vissza kell gyalogolniuk a 268-as busz végállomásától.
A 68-as busz jelenlegi Zalaegerszeg- Vas Gereben utcai buszmegállójától kb 8 m-re van egy stopp tábla. Busz megáll, leszállnak, mögöttük áll a sor, indit,, 8 m, megáll, kikanyarodik.
Ha áttennék a megállót a Vas Gereben utcába, úgy kényelmesen el lehetne férni az autóknak a busz mellett, mert az egy osztottpályás 2 sávos út.
Meg tudna ott állni a 68-as és a 268-as busz is.
Okafogyottá válna a zebra a Vas Gereben utca Zalaegerszeg utca sarkán.

U.i.: Azt gondoltam, hogy van valam szabály, ami indokolja hogy nem lehetnek közel a buszmegállók, hogy esetleg van valami kötelező maximum távolság. De mióta a 68-as és a 268-as is megáll a végállomás után a Nádasdy utcában, kb 40 m-re a végállomástól, azóta nem tudok indokot elképzelni arra, hogy a 68-as busz jelenlegi Zalaegerszegi utcai megállója miért nincs a Vas Gereben utcában.
Köszönettel

Probléma helyszíne
Budapest XIX. kerület, Kispest, Rovarhotel

Hozzászólások

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "268-68-as busz Vas Gereben utca Zalaegerszegi utca megállója"-ról "268-68-as busz megállója"-ra.

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: XIX. kerület KÖZPARK NKft.

  • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "T. Cim! Ezúton javaslom, hogy a 68-as busz jelenleg Zalaegerszeg utcában lévő Vas G. u. Zalaegerszeg u megállóját helyezzék át a Vas Gereben utcába, a Zalaegerszeg u. saüzemen kivülrkába a forduló után. Indokaim a következők: A 68-as busz megállója nagyon népszerü, mert leszállva a buszról és áthaladva a Vas Gereben utca túl...

  • g g megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "XIX. kerület KÖZPARK NKft."-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Ügyszám: 0038/0009461/2024

    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00140330

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését, amellyel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a 68-as jelzésű autóbusz szóban fo
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére