Válaszra vár

Kerékpáros átvezetés

Anonim Járókelő

Az úszódaru utca végén található kerékpáros átvezetés sok szempontból problémás és balesetveszélyes.
»»A felfestése gyakorlatilag teljesen lekopott, így az autósok nem látják.
»»Az úszódaru utca felől tábla biztosítja a kerékpárosok elsőbbségét, illetve egy részben lekopott kiegészítő tábla jelzi hogy utána kanyarodó főút következik (ez később lesz érdekes)
-ugyanitt fekvőrendőr is védte az átvezetést, de ebből nem sok maradt. Ami még megvan belőle az néhány autóst arra ösztönöz hogy a menetirány szerinti bal oldalon kerüljék. Ilyenkor elég kiszámíthatatlan manővereket tudnak bemutatni.
»»A Cserhalom utcából érkező kanyarodó autókkal szemben egyértelműen a kerékpárosoknak lenne elsőbbsége, de általában nem adják meg (részben mert nem látszik az átvezetés, részben mert ők egy másfél tonnás acéldobozban ülnek és más nem érdekli őket)
»»A legérdekesebb a Csavargyár utca felől érkező autók kérdése. Egyenesen haladó járműként elsőbbségük lenne a kerékpáros átvezetéssel szemben. Viszont a kanyarodó főútvonalról egyenesen letérő autó jogilag irányváltó járműnek számít, így elsőbbségadási kötelezettsége van. Viszont ebből az irányból tábla nem jelzi a kanyarodó főútvonalat. A Google Maps-en még látszik útburkolati jel ami erre utalt, de már az is lekopott.

Tudom hogy 2024 második felére tervezik ennek a résznek a felújítását. Nem kérem hogy erre az időre mindent fessenek újra, de valami köztes megoldást kellene találni balesetveszélyes helyzetre.
Néhány ötlet amik viszonylag költséghatékonyan segíthetnek ideiglenesen növelni a biztonságot:
-Ha nem is az egész átvezetést, de legalább két kerékpáros piktogrammot fel kellene festeni
-Lehetne az átvezetést a kereszteződés felől is EAK táblával biztosítani
-Nem a legjobb, de megoldás lehet az is ha ideiglenesen megszűntetik az átvezetést, az újra aszfaltozott kerékpárutat járdának minősítik, és a Cserhalom utcán kerékpáros nyom jelekkel biztosítják a kerékpáros forgalmat.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Úszódaru u. 14

Hozzászólások

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére