Megoldatlan

balesetveszélyes jelzőlámpás helyzet

Anonim Járókelő

A Pannónia utca Szent István körúti végében három forgalmi sáv és egy előttük kialakított előretolt kerékpáros felállóhely található. A kerékpáros tehát a lámpa piros jelzésénél a kerékpársávon előregurulhat a felállóhely területére és ott várakozhat. A felállóhely nincs felosztva aszerint, hogy onnan melyik irányba lehet továbbhaladni, tehát a felállóhely tetszőleges részét tartózkodhat a kerékpáros.
A forgalmi sávok ugyanakkor irányonként vannak felosztva, a jobbra kanyarodó sávhoz külön jelzőfej tartozik. A jelzőlámpa program szerint a jobbra kanyarodó sáv külön kap zöldet, így előfordulnak olyan helyzetek, hogy az előretolt felállóhelyen várakozó kerékpáros akadályozza a jobbra kanyarodáshoz elinduló autót, vagy ami rosszabb, a kerékpáros éppen begurulna a felállóhelyre, amikor egy autó jobbra akar kanyarodni. Ebből csúnya konfliktusok és balesetveszély adódhat.
Kérjük a helyzet mielőbbi rendezését, az egyértelmű forgalmi rend kialakítását!

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Szent István krt. 12

Hozzászólások

  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A KRESZ szerint a kerékpárt mutató sárga színű útburkolati jellel megjelölt úttestre csak a járművek forgalmát irányító fényjelző készülék piros fényjelzésének időtartamában szaba
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére