Megoldatlan

Hogyan kéne szabályosan közlekedni?

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2024.04.04.
A bejelentő visszajelzése:
Tisztelt Válaszadó!
Szeretnénk feltenni pár kérdést, a közvélemény tájékoztatása érdekében. Illetve azért is, mert ez az elmúlt idők egyik legéletképtelenebb felfestése amit láttunk.
1. Zajlott e bármilyen társadalmi egyeztetés ezekre a kerékpársávokra vonatkozóan?
2. Felmérték e ennek a konkrét változtatásnak a forgalomra gyakorolt hatását? Nevezetesen és kiemelten gondolva arra, hogy a helyszínen a jobb idő beállásával vélelmezhetően nagyobb kerékpáros forgalmat prognosztizálnak, gondoljuk azért került felfestésre a kerékpáros sáv is. Jelzett szakaszon az autós forgalom is kiemelkedő, gondolom Önök is tudják azt, hogy a 11es számú főúton kívül ez a másik kiemelt útvonal elhagyni Óbudát. Ha ez előtt a felfestés előtt minden egyes autó megáll, betartva a KRESZ szabályait, amikor szembejövő forgalom is van, elég hamar fel fog torlódni a forgalom, ami teljesen el fogja lehetetleníteni a Záhony utca felől való behajtást (lámpás kereszteződés), és hosszú távon még az Angel Sanz Briz út kiemelt forgalmát is fel fogja tartani.
3. Amennyiben a Gázgyár utca szakaszon, a Záhony utca irányába tartó forgalom feltorlódik a lámpa miatt (elég gyakori eset), és ott áll a sor, úgy mégis hogyan kellene a KRESZ szabályait betartva elhaladni a Gázgyár utcában a Pók utca felé közlekedőknek???!!?? Mert a leírt válaszuk és a felfestés jelenlegi utasítása szerint meg kéne állni, és nem lehetne elhaladni.
Így véleményünk szerint hibás forgalomtervezés történt, kérjük is az átalakítást!
AÉSZ

------

FRISSÍTÉS 2024.03.18.
A bejelentő visszajelzése:

“Tisztelt BK! Az általam is látott probléma nem a nyitott kerékpársáv általában, hanem az itteni megvalósítás néhány méteres szakasza.
A Graphisoft park egyik kijáratát követően szűkül le a Gázgyár utca. ott néhány méteren keresztül még nem a nyitott kerékpársáv, hanem egy záróvonallal védett kerékpár út van. Azalatt a szakasz alatt szabályosan közlekedve nem, vagy nem nagyon férnek el az autók egymás mellett. csak úgy, ha a Római part felé haladó jármű átlépi a záróvonalat, vagy valamelyikük megáll/lelassít a találkozás előtt.

(Abban nincs vita köztünk, hogy a képen látható autó nem használja az utat rendeltetésszerűen, sőt, át is lépi az említett záróvonalat - úgy hogy szembe nem is jön senki).”

—————

A Gázgyár utcába felfestett biciklis nyomvonalnál meggondolatlanul olyan felfestést alkalmaztak, mely szabálytalanságra kényszeríti az autóval közlekedőket.
A vasúti híd felé haladó sávban ugyanis záróvonallal indították meg a biciklis nyomvonal kivezetését, mely, mint a neve is tükrözi, nem engedné az áthaladást a vonalon. Ezt azonban mindenki megteszi (mint a képen szereplő kisbusz is), és kénytelen is, hiszen amennyiben a szembe sávból is érkezne valaki, a vonalat kikerülve nem lenne elegendő hely arra, hogy a két jármű egymás mellett elhaladjon. Ez a biciklis felfestés ismét nem más, mint egy végiggondolatlan, tervezetlen pingálmány. Többek között ez is egy ösztönző tényezője annak, hogy sokan nem tartják be a forgalmi jelzéseket-, és szabályokat, hogy tele van a város ugyanilyen, indokolatlan felfestésekkel.
Kérjük az Illetékest, hogy rendezze a festést úgy, hogy az megfelelő, folyamatos, kétirányú forgalmat tegyen lehetővé az autós közúti forgalom számára is!

Pontos helyszín:
47.56202642406276, 19.053388640379545

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Záhony u. 7-U1 building

Hozzászólások

 • Járókelő Csilla lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  Illetékes szakmai érvelése alapján.
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  Hivatkozva a 139314-es számú ismételt bejelentésre, korábbi leveleinkben foglaltakat tudjuk újra elmondani: azért volt szükség a kialakítására, hogy a meglévő kerékpáros infr
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • H B L elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • H B L megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2024.03.18. A bejelentő visszajelzése: “Tisztelt BK! Az általam is látott probléma nem a nyitott kerékpársáv általában, hanem az itteni megvalósítás néhány méteres szakasza. A Graphisoft park egyik kijáratát követően szűkül le a Gázgyár utca. ott néhány méteren keresztül még nem a nyitott kerékpársáv, h...

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Kérjük szépen beküldeni a választ, nagyon fontos! Köszönjük!
 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Válaszadó!
  Szeretnénk feltenni pár kérdést, a közvélemény tájékoztatása érdekében. Illetve azért is, mert ez az elmúlt idők egyik legéletképtelenebb felfestése amit láttunk.
  1. Zajlott e bárm
  ...
 • T. Andrea lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  Hivatkozva a 139314-es számú ismételt bejelentésre, a következő választ adjuk:

  A záróvonalon, illetve jelen esetben forgalom elől elzárt területen keresztül természetesen ne
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Fischer Péter!
  Nagyon nagyon köszönöm a remek és szakmai összefoglalását az ügynek, úgy látszik, az Illetékes nem hallotta ki azt, mi is a baj a jelenlegi felfestéssel - gyakorlatilag szabály...
 • E. Mátyás elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • E. Mátyás megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2024.03.18. A bejelentő visszajelzése: “Tisztelt BK! Az általam is látott probléma nem a nyitott kerékpársáv általában, hanem az itteni megvalósítás néhány méteres szakasza. A Graphisoft park egyik kijáratát követően szűkül le a Gázgyár utca. ott néhány méteren keresztül még nem a nyitott kerékpárs...

 • E. Mátyás megváltoztatta a bejelentés leírását "A Gázgyár utcába felfestett biciklis nyomvonalnál meggondolatlanul olyan felfestést alkalmaztak, mely szabálytalanságra kényszeríti az autóval közlekedőket. A vasúti híd felé haladó sávban ugyanis záróvonallal indították meg a biciklis nyomvonal kivezetését, mely, mint a neve is tükrözi, nem engedné az áthaladást a ...

 • Fischer Péter hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt BK! Az általam is látott probléma nem a nyitott kerékpársáv általában, hanem az itteni megvalósítás néhány méteres szakasza.
  A Graphisoft park egyik kijáratát követően szűkül le a Gázgyár ut
  ...
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  Hivatkozva a 139314-es számú bejelentésre, a következő választ adjuk:

  A Gázgyár utcában nyitott kerékpársávok lettek kialakítva mindkét irányban: ez a gyakorlatban azt jelen
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Nagy Máté hozzászólt a bejelentéshez.

  Miért is kényszerít szabálytalanságra? Kikapcsolja a felfestés az autó fékrendszerét vagy mi? Mint látható nem jön szembe senki mégis rámegy, szóval ez nem a felfestés hibája. Miért így kell bejelenté...
 • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Rengeteg kátyú a bringaúton

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: Budapest Közút
  József körút (VIII. kerület, Józsefváros)
 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Nincs hely

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Gyalog Vagyok
  Illetékes: Budapest Közút
  Krúdy Utca (VIII. kerület, Józsefváros)
  Vissza az oldal tetejére