Megoldásra vár

Lehetetlen gyalogos közlekedés

Az Bécsi út/Vörösvári úti 1-es villamos végállomásánal, ahol az 1-es villamosok állnak, amikor nincsenek forgalomban, a közlekedés kialakítása egyáltalán nem gyalogosbarát. A Hévízi útról kikanyarodva, az összes villamos (1,17,19,41) csak 2 szörnyű állapotban lévő nagyon keskeny, nagyon magas "járdán" (lila szín), vagy az épületek mellett vezető, szintúgy rossz állapotban lévő, egyáltalán nem akadálymentes , telefonfülkével (zöld szín) és parkoló autókkal (zöld szín) megszakított járdán (piros szín) lehet megközelíteni. Ha valaki babakocsival/kerekesszékkel/egyéb eszközzel közlekedik, csak az úttesten tud folyamatosan menni.

Javaslat: az egyik keskeny járda és a tényleges járda közötti út jelenleg egyirányú, emiatt hiába kisebb fogalmú út, az autóval közlekedők szoktak száguldozni. Így javaslom, hogy a keskeny járda - úttest - rendes járda közötti szakasz legyen egyszintbe emelve, viszont különböző forgalomtechnikai lassító elemekkel ellátva (behúzás, figyelemfelkető kereszteződéssel). Így biztosított az akadálymentes közlekedés, és a gépjárművel közlekedők is figyelmesebben közlekednek. Emellett, ha már szélesebb lesz a járda, (ha a közművek megengedik), fákat is lehetne ültetni a járda oldálán. Ez nem csak a zöldítés szempontjából jó, hanem árnyékos és védett helyeket alakít ki az ott sétálok, és lakók számára (most épül egy új lakóépület mellette). Ezekkel a változtatásokkal már sokkal jobban megfelelne az útszakasz az Egészséges utcák városfejlesztési koncepciónak, ahol a tervezési fókuszában a legvédtelenebb (gyalogosan) közlekedők állnak.
(Ha ez nem megvalósítható akkor az a minimum, hogy a járdák felületét rendbe hozzák, a telefonfülkét elviszik/mellette lévő szakaszon kibővik a járdát, és a parkolást is jobban szabályozzák.)

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Vörösvári út 109

Hozzászólások

  • Járókelő Csilla megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    Hivatkozva a 137629-es számú bejelentésre, a következő választ adjuk:

    A Vörösvári út 109. szám előtti járda jelenleg építési terület miatt van lezárva. A terület használóját
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • P Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Veress Luca bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Töredezett átkelő

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Kelemen László utca (II. kerület)
  • Válaszra vár
    4
    Válaszra vár
    4

    Budaörsi út járda felszedve

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Budaörsi út (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére