Megoldásra vár

Rottenbiller utca egyirányú részén lekopott szembemenő kerékpársáv

Anonim Járókelő

A Rottenbiller utca Damjanich-Király utca közti részén egyirányú az autós forgalom, a kerékpáros forgalom viszont kétirányú. Korábban a szembemenő kerékpársáv a járda mellett volt, ott parkolókat alakítottak ki, a kerékpársávot beljebb terelve a kerékpárosokat.

A mellékelt fotókon is látható, hogy a terelő sárga kerékpársáv lekopott, nem látszik, az autósok ezért nem érzékelik, hogy kerékpárosok (szabályosan!) közlekedhetnek ott. Ez azt eredményezi, hogy a Király utca felőli egy sávból hamarabb kezdenek két sávba sorolni a Damjanich felé, ezzel pedig nagyon sokszor rátérve a kerékpársávra (aminek felfestése emiatt már nem látszik), így teljes sebességgel szembemenve a szabályosan közlekedő kerékpárossal.
Ez rengeteg balesetveszélyes helyzetet szül: az autós félrerántja a kormányt, vagy a kerékpáros rántja jobbra a biciklijét, esetleg elesve vagy a szabályosan parkoló autókban kárt téve.

Nemcsak a lekopott kerékpársáv újrafestés szükséges, hanem nagyon ajánlott lenne a festésre műanyag fényvisszaverőket tenni (csatoltam képet), ahogy azt sok helyen teszik. Ez egyrészt jelzi az autósnak, ha véletlen ráhajt (a kis buckáktól rezeg az autó), másrészt talán messzebbről is észreveszik. Az oszlopok sajnos a járda mellett parkoló autók miatt nem lehetségesek.

Tényleg borzasztó balesetveszélyes itt tekerni szabályosan (!) szemben a forgalommal az útburkolati jelek hiánya miatt. Ha lenne kamerám, nagyon sok ilyen helyzetet be tudnék küldeni.

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, Rottenbiller u. 39

Hozzászólások

  • Járókelő Csilla megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A VII. ker. Rottenbiller utcai kopott kerékpáros burkolati jeleinek felújítása szerepel a 2024. évi burkolati jel felújítási programunkban. A kivitelezésre az idei év első felében
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő László elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Rengeteg kátyú a bringaúton

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    József körút (VIII. kerület, Józsefváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Nincs hely

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Gyalog Vagyok
    Illetékes: Budapest Közút
    Krúdy Utca (VIII. kerület, Józsefváros)
  Vissza az oldal tetejére