Megoldott

A jelzőtábla és a lámpa tökéletes ellentéte?

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2024.02.05.
Járókelő ügykezelő hozzászólása:
"Tisztelt Budapest Közút!

Sokkal nagyobb tapasztalatuk van forgalomszervezésben mint nekem, aki mezei közlekedő vagyok.

Szeretném megosztani tapasztalatomat és véleményemet.

Amikor annak idején először jártam arra, akkor több minden megzavart, elbizonytalanított.
- most akkor lehet-e ott balra kanyarodni egyáltalán?
- mi ez a balra nyíl a zöld lámpatestben, ha nem lehet balra kanyarodni.
- végül is túlmentem és máshol fordultam vissza.
- egy komplex kereszteződés háromsávos útjának másik felén van a behajtani tilos tábla, kellően messze ahhoz, hogy azt relatív későn vegye észre egy autós.
- hivatkoznak a járdaszigeten elhelyezett kikerülési irány jelző irreleváns ebből a szempontból, hiszen ez a kikerülésre, és nem a balra kanyarodásra vonatkozik. Csak egy közeli példa: Csalogány utca Fazekas utca sarka. Fel sem merül, hogy ne lehetne a Csalogány utcából balra kanyarodni kikerülési irány tábla ellenére.
- és hogy mennyire félreérthető a helyzet mi sem bizonyítja jobban, hogy én is gyakran látok állni közterület felügyelőket, mint pók a hálóban várva a legyet.

Kérem, keressenek további, kreatív megoldásokat, amik tovább erősítik a helyszínt nem ismerők helyzetfelismerését."
------------------------
FRISSÍTÉS: 2024.02.05.
Budapest Közút válasza:
"Tisztelt Bejelentő!

A II. kerület, Árpádfejedelem útja - Üstökös utca csomópontban északi irányban a balra kanyarodás két jelzőlámpás kordonon áthaladva szabályos. Az Ön által leírt okok - tévesen az első jelzőlámpa után balra kanyarodás - miatt már korábban a kanyarodást segítő tájékoztató tábla, valamint a sziget kerülését egyértelműsítő kikerülés irányát jelző tábla is ki van helyezve, az Üstökös utca felőli ágon jól látható helyen kihelyezett behajtani tilos táblák vannak, továbbá burkolati jelek is segítik a közlekedőket.
Az egyenesen haladó irányt már nyilas jelzőlámpák irányítják az első jelzőlámpás kordonnál, így a balra kanyarodók sávját szabályozó járműjelző már nem lehet egyenes maszkos. Erre egyébként azért van szükség, mert a balra kanyarodóknak a második, Üstökös utcára rákanyarodó kordonnal hangoltan, az egyenes iránytól eltérő hosszúságú szabadjelzése van, amennyiben az első kordonnál hosszabb szabadjelzést adnánk, úgy a csomóponti keresztbeállásátok száma és a forgalom akadályoztatása megnőne.
Megjegyeznénk, hogy sem az első, sem a második jelzőlámpás kordonnál nem szabályos a megfordulás, ezt nem engedi a jelzőlámpa maszkolás, a jelzőtáblák és a burkolati jelek sem, megfordulásra csak az Üstökös utca, Frankel Leó út - Vidra utca - Gyóni Géza tér útvonalon van lehetőség szabályosan.
Összefoglalásként a forgalmi rend bár szokatlan, de a kihelyezett jelzésekkel jól értelmezhető, így annak módosítását nem tervezzük.

Tisztelettel:

BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
Forgalomtechnikai kezelői főosztály"

-----------------
FRISSÍTÉS: 2024.01.31.
Bejelentői hozzászólás:
"A bal oldali lámpa mindhárom nyila egyértelműen balra mutat.Ha a 'fenti ' lámpa az a képen látható jobb oldali lampa lenne amire gondolsz, akkor az a mellette lévő sávra vonatkozó lámpa, és igen szerintem ide is ilyent vagy tele lámpát kellett volna kihelyezni.Amikor megálltam és megnéztem a helyszínt akkor már nekem is kiderült, hogy egy osztott pályás út jobb oldali szembejövő sávjába kanyarodtam be, melynek bal sávja a zebra után külön lámpával is szabályozott. Helyismerettel rendelkező, vagy közvetlen a lámpa előtt álló első autó ezt bizonyára fel is tudja mérni és nem fordul balra még akkor sem ha a balra mutató nyíl erre ösztökéli, hiszen egy lekanyarodó sávban közlekedik éppen.Ezen ismeretek hiányában viszont a balra mutató nyíl egyértelműen a balra kanyarodást prognosztizálja a táblák figyelmen kívül hagyásával."
-----------------------------
FRISSÍTÉS: 2024.01.31.
Hozzászólás:
"A lámpa csak 3 tábla utasítását "írja felül" azaz nem kell figyelembe venni, ezek a : Főútvonal, elsőbségadás kötelező, és állj, elsőbbségadás kötelező táblák. Nagy eséllyel az a lámpa lencse elfordult, a fentin is tisztán látszik, hogy egyenest mutat, ennek is úgy kellene állnia."
-------------------------------

A Margit híd lábánál, az Árpád fejedelem út elején van ez a tábla.Nem találtam semmi erre vonatkozó szabályt a Kreszben, azon kívül, hogy megtévesztő és ellentétes forgalmi jelzéseket nem szabad használni.Én a lámpa után azonnal balra fordultam ahol már vártak a közterület felügyelők akiktől kaptam egy 65 ezres csekket, miszerint "Balra kanyarodni tilos tábla jelzését figyelmen kívül hagyva közlekedett" Ezt én el is ismertem, azonban úgy gondolom a lámpa működése esetén felülírja a táblát

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, 0201-Margit híd - Buda

Hozzászólások

  • H B L lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/137400/a-jelzotabla-es-a-lampa-tokeletes-ellentete bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Társaságunkhoz ér
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Minden bizonnyal sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkeznek a Budapest Közút dolgozói, azonban a KRESZ elsősorban rájuk vonatkozó rendelkezését minden bizonnyal nem, vagy egyes esetekben nem.A KRESZ 5...
  • Captain Traffic hozzászólt a bejelentéshez.

    nemkreatív megoldásokat kell keresni, hanem kiszűrni a vezetésre alkalmatlan közlekedőket (pl. pszichológiai alkalmassági, rendes orvosi vizsgálat, rutin vizsga visszavezetése)....
  • Fischer Péter megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2024.02.05. Járókelő ügykezelő hozzászólása: "Tisztelt Budapest Közút! Sokkal nagyobb tapasztalatuk van forgalomszervezésben mint nekem, aki mezei közlekedő vagyok. Szeretné megosztani tapasztalatomat és véleményemet. Amikor annak idején először jártam arra, akkor több minden megzavart, elbizonytalanít...

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "A Margit híd lábánál, az Árpád fejedelem út elején van ez a tábla.Nem találtam semmi erre vonatkozó szabályt a Kreszben, azon kívül, hogy megtévesztő és ellentétes forgalmi jelzéseket nem szabad használni.Én a lámpa után azonnal balra fordultam ahol már vártak a közterület felügyelők akiktől kaptam egy 65 ezres ...

  • Fischer Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Budapest Közút!

    Sokkal nagyobb tapasztalatuk van forgalomszervezésben mint nekem, aki mezei közlekedő vagyok.

    Szeretné megosztani tapasztalatomat és véleményemet.

    Amikor annak idején elősz
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/137400/a-jelzotabla-es-a-lampa-tokeletes-ellentete bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    A II. kerület, Ár
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A bal oldali lámpa mindhárom nyila egyértelműen balra mutat.Ha a 'fenti ' lámpa az a képen látható jobb oldali lampa lenne amire gondolsz, akkor az a mellette lévő sávra vonatkozó lámpa, és igen szeri...
  • Farkas József hozzászólt a bejelentéshez.

    A lámpa csak 3 tábla utasítását "írja felül" azaz nem kell figyelembe venni, ezek a : Főútvonal, elsőbségadás kötelező, és állj, elsőbbségadás kötelező táblák. Nagy eséllyel az a lámpa lencse elfordu...
  • Dr. Bede Péter József elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Lefestett közlekedési tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Hűvösvölgyi út (II. kerület)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Közlekedési tábla nem látszik

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Ördögárok utca (II. kerület)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Lefújt tábla a Lipótmezei alján

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Hűvösvölgyi út (II. kerület)
  Vissza az oldal tetejére