Válaszra vár

Rendszeres zöldfelületen parkolás a Népligetben

FRISSÍTÉS: 2024.01.23

A FÖRI válasza:
,,(...) 2021. február 19. napjától már nincs lehetőség az önkormányzati rendelet alapján a zöldterületre történő behajtás és várakozás esetén közigazgatási bírság kiszabására.
Fentiek alapján, a Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelőinek amennyiben más jogsértés
nem valósul meg, a Népliget Budapest X. kerülethez tartozó részén, zöldterületi parkolás esetén, jogszabályi felhatalmazás hiányában, nincs lehetősége intézkedés foganatosítására. "

-----

A Népligetben, a park sarkánál, a metrómegállónál lévő parkoló mellett, a víztorony előtt rendszeresen parkolnak autók a park füvén. A növényzet már teljesen kikopott ezen részen, csak a keréknyomok látszanak a földön. Jó lenne mielőbb orvosolni a problémát, fizikai akadályokkal gátolni a zöldfelület tönkretételét. A pollerek mellett lehetne fákat ültetni vagy éppen az út felül kis kerítéssel védett virágágyásokat létrehozni - lényeg, hogy mind a parkoló, mind az Üllői út útteste felől védve legyen a park.
A virágágyások egyúttal javíthatnának a környék összképén is, így vidámabb képet mutatna ez a jelenleg sajnos elég elhagyatott, lepusztult kereszteződés.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Üllői út 106

Hozzászólások

  • Fischer Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Önkormányzat! A FÖRI szerint a 2/2021. (II.18.) rendelet alapján már nem büntethetnek zöldterületen történő parkolás esetén. Ha ez igaz, akkor milyen módon lehet megóvni az autóktól a X. kerü...
  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: X. kerület Kőbánya Önkormányzata

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ról "X. kerület Kőbánya Önkormányzata"-ra.

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés leírását "A Népligetben, a park sarkánál, a metrómegállónál lévő parkoló mellett, a víztorony előtt rendszeresen parkolnak autók a park füvén. A növényzet már teljesen kikopott ezen részen, csak a keréknyomok látszanak a földön. Jó lenne mielőbb orvosolni a problémát, fizikai akadályokkal gátolni a zöldfelület tönkretétel...

  • FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Fischer Péter elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Barna Ferenc bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére