Megoldott

Célzottan tönkreteszik Óbuda közlekedését

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2024. 01. 21.

Bejelentő visszajelzése:

Tisztelt Válaszadó!

Válaszában egy központi és kardinális kérdésre nem tért ki, mégpedig a jobbra kanyarodás lehetőségére, az Árpád Fejedelem útjáról (Árpád híd irányból) a Szépvölgyi útra. Kérjük, erre is adjanak választ, mivel ezt sokkal fontosabb kérdésnek érezzük a bejelentett ügy kapcsán. Köszönjük szépen!

_____________________

FRISSÍTÉS 2024. 01. 18.

BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza:

Tisztelt Bejelentő!

Társaságunkhoz érkezett Szépvölgyi út - Árpád fejedelem útja csomópont forgalmi rendjével kapcsolatos megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk.
Az Árpád fejedelem útján az Európai Unió Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében a BKK beruházásában új kerékpársáv létesült. A kétoldali kerékpársáv helyszüksége miatt a Szépvölgyi úti csomópontban a balra kanyarodó sávot nem lehetett megtartani. Annak érdekében, hogy az észak felé tartó közúti forgalom akadálymenetesen haladhasson, a balra kanyarodást nem lehetett megtartani. Sajnos ahogy Ön is írja, a Szépvölgyi úton gyakoriak a torlódások, az északról érkező járművek feltöltik a Lajos utca előtti területet. Amennyiben a jelenlegi állapotban engednénk a balra kanyarodást, a bekanyarodni nem tudó járművek, önálló kanyarodósáv hiányában feltartanák az egyenesen haladókat, visszatorlasztva a forgalmat.
A Szépvölgyi út déli irányból egyébként jelenleg is és korábban is elérhető volt a Zsigmond tér - Ürömi utca útvonalon.
A fentiek alapján a csomópont módosítása a közeljövőben nem várható.

_____________________

Felháborító módon teljesen tönkreteszik Óbuda közlekedését, olyan módszerekkel, melyeken látszik, hogy erőből hozták meg a döntést, minden kialakult forgalmi helyzet elemzése vagy figyelembe vétele nélkül.
A Szépvölgyi út és környékének közlekedését teljesen tönkretették, az újabb biciklis sávok felfestésével. A képen látható, forgalom elvezetés szempontjából teljesen ideális helyzetet tették katasztrofálissá. Az Árpád Fejedelem útjáról megszüntették a kanyarodó sávokat, azonban a kanyarodást engedő tábla pl. a Margit híd felől kint maradt (vélhetően véletlenül).
Amennyiben a kanyarodási lehetőség meg fog maradni, az óriási sort fog eredményezni, hiszen elsőbbséget kell majd adni a bicikliseknek és a gyalogosoknak is. Most is sokan kanyarodnak jobbra a Szépvölgyi útra, gyakran a Tímár utcáig áll a sor, 1-1 autó jut át a zöld jelzésen a kanyarodó sáv hiányában. Itt korábban zavartalan volt a közlekedés!
Amennyiben pedig meg kívánják szüntetni a kanyarodást, az katasztrofális lesz. Akkor mire lesz jó a második képen pirossal jelölt terület? Illetve tudomásunk szerint BKK járat is kanyarodik az Árpád Fejedelem útjáról jobbra, a Szépvölgyi út felé, illetve taxi állomás is van ott. Ez a kanyarodási lehetőség meghatározóan fontos közlekedési csomópont, nagy forgalmat vezetett el. Ennek hiányában minden célforgalom a már most is agyonterhelt Lajos utcára helyeződik majd át. Ennek mérhető módon látja majd a kárát a tömegközlekedés is, pl. a 9-es busz. Káoszt okoztak!
Ez már több a soknál, ez a célzott torlódás generálása, felháborító, és elfogadhatatlan. Normális alternatívák hiányában nem lehet ilyen módon hátrányba helyezni az autós közlekedést, különös tekintettel azért sem, mert Óbudán most is gőz erővel épül egy teljesen új városrész, több száz lakás lesz átadva. Vélhetően nem sokan fogják az 50 éves HÉV szerelvényeket választani alternatívaként, nem is valós alternatíva ez.
Ez, hogy minden fontos kereszteződést áthúznak, és biciklis utakat rajzolnak oda, mesterségesen generálva a dugót, nem elfogadható, és kifejezetten káros is.

Kérjük, tervezzék át a jelzett kereszteződést úgy, hogy vissza lehessen állítani az eredeti közúti forgalmi rendet, a kanyarodó sávokkal, és úgy vezessék el a biciklis sávot, hogy ezek a lehetőségek is megmaradjanak! Egyik közlekedési forma nem mehet a másik kárára, nem mindenkinek alternatíva a biciklizés. Egyébként pont most lehet megszámolni, hányan használják a szakaszt -2 fokban, hóesésben.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Árpád fejedelem útja 49

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönjük a választ, valóban az említett tábla volt félrevezető (számunkra, de úgy látszik, más számára is.) Szerintem ez sok közlekedő számára félreérthető, esetleg lehetne jelezni a kereszteződés el...
  • H B L lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Pintér Ferenc hozzászólt a bejelentéshez.

    Én is köszönöm a pontosítást, a kötelező haladási irány tábla engem is megtévesztett; 50-50%-ban járok arra kocsival ill. bringával; autósként nem mertem jobbra fordulni, kerékpárosként pedig mérgelőd...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    Hivatkozva a 135508-as számú bejelentésre, a következő választ adjuk:

    Az Árpád fejedelem útjáról szabad jobbra kanyarodni a Szépvölgyi útra (az Árpád híd felől érkezve), ez
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Felháborító módon teljesen tönkreteszik Óbuda közlekedését, olyan módszerekkel, melyeken látszik, hogy erőből hozták meg a döntést, minden kialakult forgalmi helyzet elemzése vagy figyelembe vétele nélkül. A Szépvölgyi út és környékének közlekedését teljesen tönkretették, az újabb biciklis sávok felfestésév...

  • Járókelő Star hozzászólt a bejelentéshez.

    Mivel ott a bicikli út, ezért nem is fognak rajta változtatni. Ha nyitott kerékpársávot alakítanának ki, akkor pedig a belső sávba át kéne törniük a bicikliseknek, ami nem lenne túl jó ötlet. Valószín...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Válaszadó!
    Válaszában egy központi és kardinális kérdésre nem tért ki, mégpedig a jobbra kanyarodás lehetőségére, az Árpád Fejedelem útjáról (Árpád híd irányból) a Szépvölgyi útra. Kérjük, e...
  • Járókelő Zsófi lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    "Amennyiben a jelenlegi állapotban engednénk a balra kanyarodást, a bekanyarodni nem tudó járművek, önálló kanyarodósáv hiányában feltartanák az egyenesen haladókat, visszatorlasztva a forgalmat.
    A Sz...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/135508/celzottan-tonkreteszik-obuda-kozlekedeset bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Társaságunkhoz érke
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/135508/celzottan-tonkreteszik-obuda-kozlekedeset bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Társaságunkhoz érke
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    „Egyik közlekedési forma nem mehet a másik kárára.“
    Ezzel biciklisként egyetértek.
  • R eni elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Sérült tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Bécsi út (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Zebra hiánya

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Skovrán Tímea
    Illetékes: Budapest Közút
    Budapest, Szőlővész utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére