Megoldatlan

EuroVelo 14 - Budapest - Rákóczi híd

Anonim Járókelő

Tisztelt Illetékesek!

A Hungária körút déli szakaszán, Könyves Kálmán körúton végig, a Rákóczi hídon át nagyon régóta van kerékpárút. Immáron az EuroVelo14 része, nemrégiben tették ki a táblákat.
Azonban az elmúlt több, mint egy évtizedben kevés karbantartás történt. Az út szinte teljes egészében keskeny, a rossz útminőség miatt kényelmetlen, helyenként kimondottan veszélyes. A hétvégi kirándulóforgalom mellett évek óta igen jelentős a munkába igyekvők forgalma is.

- A Rákóczi híd pesti oldali felhajtóján a térkő nagyjából elfogadható minőségű (viszont így is kissé rázós), de mellette a járdában hatalmas keresztirányú repedések vannak
- A budai oldali lehajtónál az aszfaltban keresztirányú repedések vannak - a legrosszabbakat nemrég javíthatták, munkájukat köszönjük! Ugyanakkor azt szeretném megkérdezni, hogy várható-e itt a terület teljes újra-aszfaltozása?
- a híd pesti végén egy tűzcsap fogad a kerékpárút közepén, míg a budai végénél egy oszlop szűkíti veszélyes mértékben a kerékpárutat, egészen konkrétan a járdarészt kell használni szembeforgalom esetén (ami pedig igen gyakori)
- A dilatációk is egész szép bukkanók, ha elesni nem is lehet bennük, mindenképp kényelmetlenek (valamint érzésem szerint minimálisan csúsznak is). Lehetséges-e aszfalttal, egyéb anyaggal egy mini "rámpa" készítése hozzájuk?
- magán a hídon, az elején, a végén és a közepén (nagyjából az 1., 3., és 5. "pilonok" magasságában) megtöredezett az aszfalt, néhol már növény is kezd nőni benne. Gondolom ez a híd mozgásától keletkezett (erre utalhat a jellegzetes 3 hely is), viszont a víz (főleg a fagy) és a növények feltörése tovább fog rontani a helyzeten.

Ha az oszlopot és a tűzcsapot nem is lehet áthelyezni, kérem, javítsák a híd és felhajtóinak kerékpárútjának állapotát, hogy ne legyen kényelmetlen/balesetveszélyes a Dunán való átkelés!

Intézkedésüket köszönöm!

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Rákóczi híd

Hozzászólások

 • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  A kerékpáros forgalom érzésem szerint csak télen csekély, vagy ha a Margit hídhoz hasonlítjuk. Egyébként az se lepne meg, ha pont az infrastruktúra minősége/kialakítása miatt maradna el a forgalom a...
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő!

  A 00133141 számú, bejelentésben szereplő Rákóczi hidat érintő észrevételekre az alábbi választ adjuk:
  Amint Ön is megállapította, a kérdéses oszlopot és tűzcsapot nem lehet áthelye
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére