Megoldatlan

Rendkívül veszélyes kerékpárút-jelölés

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2023.11.20.
A bejelentő visszajelzése:
“Köszönöm a választ.
Értem, hogy nincs pénz most átalakításra, bár valóban jó volna, ha összekötnék Pesterzsébetet és Soroksárt a Boráros térrel.
Ez a konkrét probléma, amelyről a bejegyzés szól, szerintem simán megoldható lenne azzal, hogy leveszik onnan a kerékpűrút táblát, habár így azok, akik
"Ennek a kerékpáros kapcsolatnak a fő célja a Vágóhíd utca térségének hozzákapcsolása a Rákóczi híd - Máriássy utca - Könyves Kálmán körút kerékpáros útvonalhoz egy olyan járdán, amelyen a gyalogosok száma elenyésző. Ezt a funkciót véleményünk szerint tökéletesen ellátja." ezt a szakaszt használják, nem fogják tudni. Azt nem tudom, ez mekkora kerékpárosforgalmat jelent.

"Összességében úgy látjuk, hogy a járdán kijelölt kerékpározási lehetőség problémát nem okoz, ugyanakkor megad olyan kapcsolatokat, amelyek máshol nem biztosítottak. Erre tekintettel a kialakításon nem kívánunk változtatni."

Ezt viszont nem értem: de, problémát okoz, mert ha nem akarom magam veszélyeztetni, akkor szabálytalankodnom kell, most írtam le, hogy probléma. Azt nem a Közút Zrt. dönti el, hogy mi problémás, hanem a felhasználók.

"A Soroksári út teljes kerékpáros infrastruktúrájának kiépítése jelentős átépítéssel lenne megvalósítható, ilyen beruházás azonban jelenleg nem várható, mivel a Soroksári út térségét érintő beruházások (HÉV-ek meghosszabbítása) el lettek halasztva." - Miért lettek ezek elhalasztva? A külvárosok miért nem számítanak a városfejlesztésnek? (Miközben meg az egész XX-dik kerületet átalakítják, de hiába, ha közben meg nem csatlakoztatják össze a szomszédos kerületekkel - ez pl. a Határ út végén, a Nagykőrösi útnál is erősen problémás.)”

________________

A Közvágóhídig a Soroksári úton biciklivel a buszsávban lehet haladni, majd kicsivel a Vágóhíd előtt a buszsáv megszűnik, ekkor elvileg a külső sávban lehetne biciklizni. Csakhogy a Rákóczi-híd után rögtön kezdődik egy olyan kerékpátút, amely csak egy sima járda, gyalogosokkal és egy táblával, hogy bicikliút, azaz ide kellene felmenni biciklivel, majd kb 50 méter után ez elfogy, amikoris újra mehetnék vissza az autósok közé, ráadásul jobbra is kanyarodó sávban, és ez nagyon veszélyes. Ezért én általában végig az úttesten megyek, de ez így szabálytalan, és kapok is érte durva agressziót az autósoktól. (Bár szerintem ők nem tudják, hogy ott van kerékpárút, csak simán azt akarják, hogy a biciklisek ne létezzenek, de így még ténylegesen szabálytalan is vagyok, bár a válaszuk erre akkor sem lehet válasz, és a ledudálás is szabálytalan.)

Jó lenne, ha vagy levennék ezt a táblát, és nem lenne ott az a hirtelen a semmiből előbukkanó, majd ugyanúgy a semmibe eltűnő "kerékpárút", és akkor legalább nyugodtan (illetve nyugodtan nem, de legalább szabályosan) lehetne menni tovább a külső sávban, vagy pedig meghosszabbítanák valahogyan egészen a Boráros térig ezt a szakaszt, akár az úttestre felfestett (elkülönített?) kerékpársávval, vagy valahogy. Ez így veszélyes, és rengeteg fölösleges konfliktust generál, amikor is mindig a biciklis fogja húzni a rövidebbet. (Én meg még nő is vagyok, és vékony is, így aztán megháromszorozódik az agresszió, és már nagyon nehezen viselem, márpedig én is szeretnék közlekedni, éspedig biciklivel.)

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Millenniumi Kulturális Központ

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a választ, értem, elfogadtam.
  • Fónai Kende lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Előző válaszunkban leírt szakmai álláspontunkat továbbra is fenntartjuk.

    Tájékoztatásul közöljük, hogy a Soroksári úton a H6-H7 HÉV vonalak összekötése, fejlesztése maradt el, me
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • E. Mátyás elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • E. Mátyás megváltoztatta a bejelentés leírását "A Közvágóhídig a Soroksári úton biciklivel a buszsávban lehet haladni, majd kicsivel a Vágóhíd előtt a buszsáv megszűnik, ekkor elvileg a külső sávban lehetne biciklizni. Csakhogy a Rákóczi-híd után rögtön kezdődik egy olyan kerékpátút, amely csak egy sima járda, gyalogosokkal és egy táblával, hogy bicikliút, aza...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Illetékes!

    Köszönöm a választ.
    Értem, hogy nincs pénz most átalakításra, bár valóban jó volna, ha összekötnék Pesterzsébetet és Soroksárt a Boráros térrel.
    Ez a konkrét probléma, amelyről a
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Soroksári út kerékpározhatósága jelenleg még nem egységes, és nem is teljes. A belváros irányában ugyan lehetséges kerékpározni a buszsávban, azonban ez a lehetőség a buszsávval
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • E. Mátyás elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére