Megoldott

Új korlát a Kelemen László utcai villamosmegállóban

A Kelemen László utcai villamosmegálló felújításával a Hűvösvölgyi út felőli peronon is korlátokat építettek. Így a peron három oldalról zárt: a sínek egy, a korlát két oldalát zárja le.

Ennek előnye lehet, hogy elválasztja a megállót a mellette futó gyalog- és kerékpárúttól, de valójában több problémát okoz.

1.: A gyalog- és kerékpárutat valójában nem mentesíti, hiszen a Hűvösvölgyi úton így is van egy buszmegálló (129, 956) és egy zebra a villamosmegálló mellett: mindkettő jelentős gyalogosforgalmat okoz ott.

2.: A fent említett buszmegálló épp a peron így lezárt végéhez van közel. A 129-es buszra átszállni igyekvő utasok így egy olyan kerülőt kell, hogy tegyenek, ami legrosszabb esetben 5 m helyett 30 m sétát eredményez. Ez hiába kevés, hatszoros növekedés, így biztos, hogy sokan fognak átmászni a korláton, ami az eredetinél rosszabb helyzetet fog teremteni.

3.: A Kelemen László utca jellemző átszállóhely: sokan teszik le a környéken az autójukat, de sokan szállnak át a 29-es vagy a 129-es buszokra/-ról is. Emiatt jellemzően sok a le- és felszálló utas ezekben a megállókban. Az ebben az irányban leszálló utasok az új elrendezésben mind egyetlen irányban tudják elhagyni a peront, amit ráadásul egy ponton jelentősen beszűkít a fa megállóépület is.

Megoldási javaslat:
- Ha a korlátok valamilyen okból tényleg előnyösek, legalább legyen mindkét végén nyitott a korlát.
- Ha a kerékpáros forgalmat szerették volna biztonságosabbá tenni, ezen a szakaszon legyen piros a kerékpáros sáv, és fessenek rá zebrát a peron mindkét végénél, ahol nyitva van a korlát.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Kelemen László utca

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az Illetékes szakmai válasza alapján.
  • Schnellbach Máté hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt BKK,

    Köszönöm a részletes választ.

    Üdvözlettel,
    Schnellbach Máté
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/129709/uj-korlat-a-kelemen-laszlo-utcai-villamosmegalloban bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Schnellbach Máté Úr!
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Szűcs Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem a BKK illetékes. Ők végezték a felújítást.
  • Járókelő Csilla elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Schnellbach Máté bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére