Megoldatlan

Harsánylejtő 260-as busz közlekedését akadályozó parkolás

Anonim Járókelő

Budapest 3. kerületben Harsánylejtő kertvárosban a Kocsis Sándor és a Csillagánizs utcákban közlekedik a 260-as busz. A végállomás és a buszforduló is a Csillagánizs utcában van.
Jelenleg ezekben az utcákban mindkét oldalon végig engedélyezett a parkolás, (kivéve a kereszteződésben). Ez egy olyan hosszú útszakasz, hogy ha végig parkolnak az egyik sávban, akkor beláthatatlan, hogy ki lehet-e kerülni a parkoló kocsisort. Illetve nincs hely a buszt sem elengedni ezen a két útszakaszon, mert a parkoló kocsik egymás után állnak, és gyakorlatilag egy sávossá teszik a környék legforgalmasabb, és egyben egyetlen ki és bevezető útvonalát.
Jelenleg a Kocsis Sándor út, Csillagánizs utca kereszteződésben van tiltva a parkolás, de az így szabadon hagyott hely sem elég arra, hogy a buszt a kanyarban el lehessen engedni biztonságosan, mert a kanyar szűk, nem fér el a busz és a kanyar nem belátható az ott parkoló autóktól.
A busz a Kocsis Sándor útról a Csillagánizs utcába kanyarodva éri el a végállomást. Ez a végállomás közvetlenül a parkoló kocsisor után helyezkedik el, és nincs kialakított buszöböl, így még a busz is az úton áll közvetlenül egy kereszteződés előtt, ami ezáltal szintén beláthatatlan. Az úton parkoló buszt is veszélyes megelőzni, mivel ez végállomás és itt szállnak le az utasok, előzéskor nem lehet belátni a busz elé, hogy valaki át akar-e menni az úttesten (gyalogátkelő nincs).
Ezeknek a problémáknak a megoldására javasolnánk, hogy a Kocsis Sándor utca Csillagánizs utca előtti szakaszán helyezzenek ki végig parkolást tiltó táblákat és járdaszegély felfestést. Ugyanígy a Csillagánizs utcában is tiltsák meg az úttesten parkolást. (A Borsikafű utcában van kialakított parkoló, ami üresen áll.) Alternatív megoldás lehet, parkolósáv kialakítása a környező utcákhoz hasonlóan a járda és az úttest közti részen a Csillagánizs utcában, hely van rá.
Ezen felül szeretnénk kérni a Csillagánizs utcai busz végállomásban buszöböl kialakítását, itt is van rá hely.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Kocsis Sándor út 4

Hozzászólások

  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/127943/harsanylejto-260-as-busz-kozlekedeset-akadalyozo-parkolas bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    A I
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Plusz képek az érthetőség kedvéért
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére