Megoldott

Koltai Jenő Sportközpont melletti új járda nem akadálymentes

A Csösz utca - Alkotás út - Hegyalja út által határolt Dr. Koltai Jenő sportközpont felújításának része a közterületi kapcsolatainak felújítása. Az Alkotás úti járda is megújult, a szegélyekkel együtt, azonban sem a Csörsz utca/Győri út felé, sem pedig a MOM park felé nem létesült akadálymentes, süllyesztett szegély, azaz a campus Alkotás úti járdája nem érhető el akadálymentesen.

A problémát súlyosbítja, hogy kerékpárral a Vérmező - Kosciuszkó Tádé utca - Márvány utca - Győri út - Alkotás úti járdaútvonal a biztonságos alternatívája az Alkotás útnak a Déli pályaudvar és a BAH csomópont között, ami eddig többé-kevésbé járható volt, azonban ezzel a felújítással a campus melletti járda elérhetetlenné vált, a kiemelt szegélyről le kell emelni, fel kell tenni a kerékpárt, ráadásul az úttesten, a forgalommal szembeni oldalon (a Győri út ezen szakasza egyirányú).

Ez már csak azért is érthetetlen, mert minden környező csomópont akadálymentesítve van, és anno a most "felújított" szegélyek eredetileg is süllyesztett szegéllyel készültek el. A Győri út mentén a Campus oldalában elhelyezett kerékpártárolók megközelítése is csak a kiemelt szegélyeken keresztül lehetséges.

Mindezek alapján szépen a Tisztelt Közútkezelőt, hogy utasítsa a Beruházót az érintett járdakapcsolatok pótlólagos akadálymentesítésére, illetve ha ez az eredeti, jóváhagyott terveken az szerepelt, akkor a használatbavételi eljárás során ezt kérje számon a Beruházón.

Köszönettel,
Pusztai Ádám

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Győri út 34

Hozzászólások

 • T. Andrea lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


  Tisztelt Cím!

  Mellékletben megküldjük a tárgyban szereplő bejelentésre írt tájékoztatásunkat melyet elektronikus aláírással láttunk el.

  Üdvözlettel:

  Budapest Közút Zrt.
  Útfenntartási Főosztály
  e-...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • R eni elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Pusztai Ádám bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére