Megoldott

Hibás kerékpáros átvezetés

Anonim Járókelő

Az Astoria előtti csomópontban a kerékpáros átvezetés hibás és balesetveszélyes. A Deák Ferenc tér felől érkezve a kerékpársáv megszűnik, a kerékpárosoknak a zöldhullámhoz képest pirosat mutat és kb. 1 perc várakozás után engedi tovább amellett, hogy az ugyanabba az irányba haladó autósforgalom zöldet kap. A kerékpárosokat ezt követően a belső sávba, az autók elé tereli annak ellenére, hogy bőven lenne hely a továbbhaladásra az autók zavarása nélkül is, ha nem lenne ott egy nagy betonelem. Ez feleslegesen növeli az autós-kerékpáros konfliktusokat és a legtöbb kerékpáros a helyzetet nem érti (vagy nem akar feleslegesen 1 percet várakozni minden alkalommal), emiatt összevissza az autók közé sorolva próbál továbbhaladni.

Megoldást jelentene, ha a kerékpársáv összefonódna az egyébként is lassító jobbra kanyarodó autókkal, majd ebből a sávból egyenesen továbbhaladva mehetne tovább a jelenlegi betonelem helyén.

Probléma helyszíne
Budapest V. kerület, Belváros-Lipótváros, Károly krt. 10

Hozzászólások

  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Az M3-as metrópótlás befejeztét követően folyamatosan kerül felszámolásra az ideiglenes forgalmi rend. Az Astoria csomópontjában a kérdéses beton terelőelem eltávolításra került,
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a bejelentést!
    Sajnos több éve így van, utálom!
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére