Megoldatlan

Balesetveszélyes kerékpárút

Anonim Járókelő

Igazából az egész Árpád híd és környéki kerékpáros infrastruktúra balesetveszélyes, de most csak a buszvégállomás környékéről küldök képeket:
Az első és második képen két autóbejáró van a járdán keresztül, ami nem csak a bringásokra, hanem a gyalogosokra nézve is veszélyes lehet.
Továbbá a második képen megbújik egy kerékpárút kezdete tábla, ami igazából elég furcsa, hiszen egy kerékpárút tudtommal szeparált a gyalogosoknak használható járdáról.

A harmadik képen feltüntettem egy kis anomáliát, továbbá hozzáfűném, hogy a felüljáró alatti "átbúvó" másik oldalán is van egy zebra. A két zebra lámpája pedig még véletlenül sincs összehangolva, ami mint tudjuk, ahhoz vezet, hogy a bringások és gyalogosok a piroson tekernek/futnak át.
De nem csak, hogy összehangolva nincs, hanem a képen távolabb lévő gyalogátkelőnek percekig piros van*, sőt igen rövid a piros, ami mint mondtam, a piroson áttekeréshez/átfutáshoz vezet.
*Egyébként indok nélkül, hiszen elég messze van a legközelebbi lámpás kereszteződés az autósoknak, és a látottak szerint ha a két lámpa sincs összehangova se lenne torlódás.
De amúgy a nyomógombbal ellátott átkelőhelyen is minimum egy percet kell várni, hogy átkelhessünk.

A negyedik képen az Árpád hídra felevezető igen balesetveszélyes kerékpárút egy szakasza látható, ami nem csak hogy viacolor térkővel van kirakva, ami nincs jó állapotban, nem csak a szaggatott sávjelző vonal van lekopva, nem csak két éles kanyar van a szakaszon, nem csak keskeny, hanem még kivilágítva sincsen.
Sőt, még a kép készítésekor (július) a kerékpárút kezdete tábla sincs a helyén.

Az ötödik kép kicsit off, de szintén a helyszínnél készült, de a közúton, a Váci út páratlan oldalán.

(A Váci utat nem tudtam megjelölni a térképen, mert a XIII. kerületbe nem mutatja, csak a VI. és a IV. kerületbe.)

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, XIII. kerület

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Lemértem, mennyi idő alatt vált a lámpa: a nyomógombos helyen ~30 mp után lesz zöld a gyalogosoknak, míg a nyomógomb nélkülin 70 mp. Rengeteg.
    A tábla továbbra sincs pótolva.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    BKK ügyfélszolgálat válasz

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (1184)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A bejelente...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Szabó Pál hozzászólt a bejelentéshez.

    1. A két autóbejáró a nyugdíjfolyósító felé van, az egyik ugyanaz, mint amin a Béke tér felől jövő kerékpárútról jöő kerékpárosok az Árpád-hídhoz érkeznek, a másik egyirányú behajtás, sorompóval, csak...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Pedig én mindahányat elküldtem.
  • Mura-Mészáros Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Csak 1 kép van...
  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére