Megoldatlan

Zöldterületi parkolás

Zuglóban évtizedek óta nincs, aki érvényt szerezne annak, hogy a zöldfelületre nem szabad parkolni, és aki ilyet tesz, az nem pusztán szabálytalanságot követ el, de környezetrongálást is elkövet. Mindeddig teljesen hiábavalóan próbálták jóérzésű emberek rávenni az erre hivatottakat hogy végre végezzék már a dolgukat, mert elképesztő, ahogyan a kerületünk kinéz, a közterületesek semmit nem voltak hajlandók tenni a zöldfelületek érdekében. Annyi tellett csak, hogy egyenválaszokat adtak, hogy ők mindent megtesznek, de aki megnézi az itteni bejelentéseket, látható, hogy konkrét helyekre évek alatt (!) sem értek oda intézkedni. Most Horváth Csaba ki tudja milyen indíttatásból, felszólított bennünket itt élőket, hogy jelentsük be, ha zöldterületi parkolást látunk. Mindannyian tudjuk, hogy eddig sem volt hiány bejelentésekben, de játszásiból fogadjuk meg a tanácsot és tegyünk újabb kísérletet a közterületünk érdekében. Azt javaslom, hogy kezdjük mindjárt egy jelképes helyszínnel, az Amerikai úti tüdőgondozó előtti zöldsávval, amit por - és sártengerré változtatnak a beparkolók. A gödörbe már valakik tetőcserepet hordtak, mert az autók úgy kivájták, hogy leért az aljuk.

Horváth Csaba bejegyzése március elsején itt: https://www.facebook.com/groups/zugloiak
"MIT TEHETNEK, HA ZÖLDFELÜLETEN PARKOLÓ AUTÓT LÁTNAK?
Zuglóban sokan észlelték már, hogy szabálytalankodó autósok a zöldfelületekre parkolnak, és számos kérdés érkezett ezzel kapcsolatban.
Ez ellen a káros jelenség ellen több fronton is igyekszünk felvenni a harcot.
Egyrészt a Zuglói Önkormányzati Rendészetnek e-mailben (ugyfelszolgalat@zugloirendeszet.hu), illetve sürgős intézkedést igénylő esetben telefonon (Tel.: 1-211-2233) is be lehet jelenteni az ilyen eseteket.
A szabálytalan parkolások esetén érdemes a Rendészetet közvetlenül felkeresni és nem a Járókelőnek írni, mivel a parkolással kapcsolatos szabálytalanságok általában csak rövid ideig állnak fenn.
Másrészt megkezdtük egész Zuglóban a zöldterületeket védő korlátok, pollerek, fák és cserjék telepítését, amelyek fizikai akadályt gördítenek a szabálytalankodni vágyók elé.
Az Önkormányzattal mindent megteszünk, hogy óvjuk Zugló zöldterületeit.
Kérem önöket, hogy vigyázzunk együtt közös zuglói értékeinkre!"

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Amerikai út 39

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Hiába a felfestés, egyesek nem hajlandók a zöldsáv pusztításáról lemondani. Ez is rendszeres az érintett helyen. A közteresek nem hajlandók tenni semmit sem.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Néhányan a felfestés ellenére továbbra is a zöldsávra parkolnak. Csak a büntetésből értenének, de közteresek nem hajlandók semmit sem tenni a zöldsávok védelmében.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Noha legutóbb botrányos válaszlevelükkel a közteresek lepattintották, hogy tenniük kellene valamit, néhány napja az illetékesek felfestették a parkolást jelölő burkolati jeleket. Természetesen nem kér...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Akkor felöltök egy mai 2023. április 12-i képet. Semmiféle felfestés vagy kiegészítő tábla nincs ezen a szakaszon. A növénykazetta pusztítása ellen mégsem hajlandók a közteresek semmit sem tenni, n...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A kép nem régen készült, és a mai napig bármelyik napon ilyet lehet készíteni. Ezen az oldalán az Amerikai útnak nincs kitéve az a kiegészítő tábla, amivel újabban elkezdték átengedni a növénykazetták...
  • Szalai Krisztina lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    A 00117899 sz. bejelentésre az alábbi választ adjuk:

    A bejelentéshez régi képfelvétel került csatolásra. Jelenleg az Amerikai úton a Thököly úttól az Erzsébet királyné felé haladva
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: XIV. kerület Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Letaposott zöldterület és építkezés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XIV. kerület Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.
    Egressy út (XIV. kerület, Zugló)
  • Megoldatlan
    3
    Megoldatlan
    3

    Állandó zöldfelületei parkolás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XIV. kerület Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.
    Bartl János utca (XIV. kerület, Zugló)
  Vissza az oldal tetejére