Válaszra vár

Ráday utcai parkolás és áthajtás

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2023.02.06.
Budapest Közút válasza:
"Valóban helyesen írta le a IX. ker. Ráday utca Erkel utca és Mátyás utca közötti, illetve a Török Pál utca és Ráday utca közötti szakaszán a meglévő forgalmi rendet. A kihelyezett közúti jelzések egyértelműen meghatározzák, hogy adott időszakaszokban kik használhatják a Ráday utca adott szakaszát, így pusztán ezen közúti jelzések alapján is lehetőség van a szabálytalanul áthaladók szankcionálására.

Jelenleg a Ferencvárosi Önkormányzat a Ráday utca kérdéses szakaszainak felülvizsgálatát tervezi, így javasoljuk, hogy közvetlenül forduljon hozzájuk kérdéseivel.

Kérjük válaszunk megértő elfogadását."

-----------------
A Ráday utcában az Erkel utca sarokról nézve, napközben egyik irányban sem lenne szabad autóknak lennie.

Dél felé "mindkét irányból behajtani tilos" tábla tiltja a behajtást 10-06 óra között. Nem szerepel kiegészítő tábla, mely szerint engedéllyel vagy célforgalomban be lehetne hajtani. Ennek ellenére mindig tele van az utca parkoló autókkal, illetve áthajtani is szoktak rajta (pl. a Google Maps is tervez utat ezen át).

Észak felé pedig Gyalogos-Kerékáros Zóna van, amiben:
"Ha a jelzőtábla alatt időszakot megjelölő kiegészítő tábla van (26/j/1. ábra) - a jelzett időszakon kívül - az ott lakók járművei és a közútkezelő engedélyével rendelkezők járművei az övezetben legfeljebb 10 km/óra sebességgel közlekedhetnek. A kiegészítő táblán jelzett időszakban az övezetben a várakozás tilos. "
Azonban itt is egész nap áthajtó és várakozó autókkal lehet találkozni, veszélyeztetve a gyalogos-, illetve kerékpárforgalmat.

Kérjük az útszakasz fizikai módon történő, pl. polleres biztosítását, illetve a szabályszegők ellenőrzését és büntetését.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Ráday u. 15

Hozzászólások

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés nevét "Ráday utcai parkolás és áthajtás a tilos időszakban"-ról "Ráday utcai parkolás és áthajtás"-ra.

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "A Ráday utcában az Erkel utca sarokról nézve, napközben egyik irányban sem lenne szabad autóknak lennie. Dél felé "mindkét irányból behajtani tilos" tábla tiltja a behajtást 10-06 óra között. Nem szerepel kiegészítő tábla, mely szerint engedéllyel vagy célforgalomban be lehetne hajtani. Ennek ellenére mindig tele va...

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "IX. kerület Ferencváros Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Valóban helyesen írta le a IX. ker. Ráday utca Erkel utca és Mátyás utca közötti, illetve a Török Pál utca és Ráday utca közötti szakaszán a meglévő forgalmi rendet. A kihelyezett
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Schneider Géza elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére