Megoldott

Tócsák a frissen felújított Zugló vasútállomáson 4.0

Tisztelt Illetékes!

Az ügy jól ismert önök előtt, várom válaszukat!

Egy kis emlékeztető: „Zugló megállóhelyen a peronburkolatot érintő hibát a Kivitelező garanciális javítás keretein belül várhatóan (az időjárás függvényében) 2020. december 13-ig elvégzi.” Gyakorlatilag 2019. december 13. óta, lassan 3 éve nem történt meg a javítás.

++++++++++++++++++++++++
Tócsák a frissen felújított Zugló vasútállomáson 3.0
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/92617/tocsak-a-frissen-felujitott-zuglo-vasutallomason-30
++++++++++++++++++++++++
Tócsák a frissen felújított Zugló vasútállomáson 2.0
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/72894/tocsak-a-frissen-felujitott-zuglo-vasutallomason-20
++++++++++++++++++++++++
Tócsák a frissen felújított Zugló vasútállomáson
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/56389/tocsak-a-frissen-felujitott-zuglo-vasutallomason
++++++++++++++++++++++++

Tisztelt Illetékes!

„Zugló megállóhelyen a peronburkolatot érintő hibát a Kivitelező garanciális javítás keretein belül várhatóan (az időjárás függvényében) 2020. december 13-ig elvégzi.” Ehhez sajnos érdemben korábban nem tudtam hozzászólni, mert nem járok gyakran erre, főleg nem esőben. Múlt héten viszont volt szerencsém ott járni, esőben (ezt mutatja a 2 mellékelt kép és a belinkelt videó). Lassan közeledik a fenti ígéretnek az egy éves születésnapja. Korábban is éltem a gyanúperrel, hogy ez ügyben nem történt semmi, most viszont láttam is és le is fényképeztem, hogy eddig nem történt semmi. Milyen fejlemény várható az ügyben és mikor?

Még egyszer emlékeztetőül T illetékes teljes válaszát idézem: „MÁV Zrt. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban. / 2021. február 16. 19:33 / "Tisztelt Járókelő Egyesület! / A MÁV Zrt. Pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes szervezet Pályavasúti Területi Igazgatóság Budapest a JAROKELO-Budapest-00072894 sz. bejelentésben foglaltak kapcsántájékoztatja, hogy Zugló megállóhelyen a peronburkolatot érintő hibát a Kivitelező garanciális javítás keretein belül várhatóan (az időjárás függvényében) 2020. december 13-ig (!!!) elvégzi. Kérjük tájékoztatásunk tudomásulvételét” Tehát napra pontosan 11 hónappal ezelőttre tett végső határidőt említ az illetékes, ehhez képest nem történt semmi!

Lehetséges, hogy a videóban a tócsákban végig gyalogló úr kisfiú korában nem léphetett a tócsákba, így most direkt belelépked mindegyikbe, de nem valószínű, hogy mindenki így szeretne tenni a következő felújításig, ami feltehetőan több évtized múlva fog következő. E helyett a hibás teljesírést nyilvánvaló tényét kellene látnia a megrendelőnek.
https://drive.google.com/file/d/1Y8LXJFv7jrlniCj0VL0lZeCGxBGKKuRa/view?usp=sharing

Alább emlékeztetőül az előzmények. A 2. eredeti bejelentés [Tócsák a frissen felújított Zugló vasútállomáson 2.0 | 2020. október 15. | 72894 | https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/72894/tocsak-a-frissen-felujitott-zuglo-vasutallomason-20 ] óta gyakorlatilag nem történt semmi!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
[Tócsák a frissen felújított Zugló vasútállomáson 2.0]

Tócsák a frissen felújított Zugló vasútállomáson - https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/56389/tocsak-a-frissen-felujitott-zuglo-vasutallomason
Korábbi bejelentésem tárgya továbbra sem változott. Hiába állítja a „A MÁV Zrt. Pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes szervezet Pályavasúti területi igazgatóság Budapest” hogy a garanciális javítás megtörtént, ez (1) nem igaz; (2) ha bármi is történt, azzal semmit nem javult a helyzet. Mivel az eredeti bejelentés lezárásakor világos volt, hogy olyan dologhoz ragaszkodnak, ami nem igaz, ezért akkor eső hiányában nem nyújtottam be további hozzászólást. Ha fárasztották volna magukat azzal, hogy kronológiai sorrendbe rakják a történéseket, akkor világosan látták volna, hogy az állítólagos garanciális javítás UTÁN készültek a fényképek, tehát NEM javult az állítólagos garanciális beavatkozás hatására semmi!

Most viszont itt az esős időszak. Esőben sikerült a héten újra arra járnom. Sajnos a kép nem elég éles, mert a vonatablakból így sikerült az esőben. Ennek ellenére tökéletesen látszik, hogy SEMMILYEN változás nem történt. Így az a véleményem, hogy aki kint volt a helyszínen és megállapította, hogy „Megállapításra került, hogy Zugló megállóhely peronjának jelenlegi állapota nem igényel beavatkozást.” az ugyanúgy szégyenlje magát, mint a megrendelő, a kivitelező, illetve a munkát átvevő műszaki ellenőr.

Érthetetlen, hogy gondolják, hogy nem élnek a garanciális jogorvoslat lehetőségével, amikor világosan látszik, hogy van mit orvosolni!!!

Javaslom, hogy aki felülvizsgálja a problémát, az legyen kedves esőben odafáradni és akkor érzékelni fogja, hogy mi a probléma. Ezen felül lehet azzal is próbálkozni, hogy a saját, az állomáson szolgálatot teljesítő kollégáiktól érdeklődnek a helyzetről, nyilván tudnak felvilágosítást adni. Értem én, hogy száraz időben kevéssé érzékelhető a probléma egy avatatlan szem számára, de egyrészt ezért vannak a fényképek, másrészt ahogy említettem sokat segít az eső.

Ha játékos kedvükben vannak, javaslom a következőt: vigyenek magukkal egy egyszerű gumilabdát. Dobálgassák le a kérdéses területen, érdekes dolgokat fognak látni, ugyanis a gravitáció a MÁV ügyfélszolgálattól függetlenül, a tudomány mai állása szerint működik. Normál esetben a labda legurulna a sínek közé (erre kellene lefolynia az esővíznek), de ne aggódjanak, ez nem fog bekövetkezni. Ezen játék után le lehet vonni a megfelelő következtetéskét!

Egy rendes műszaki ellenőr zsebében van egy marék üveggolyó, bemegy például egy frissen épített, burkolt nagy, egybefüggő területű üzlet eladótérbe, kiszórja a golyókat és a golyók mozgása alapján folyik tovább a munka átvétele, vagy az egész burkolat újraépítésére való felszólítás.

Kérem a hiba elhárításáról intézkedni szíveskedjenek!

Tisztelettel:
Szelényi Dániel

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tisztelettel:
Szelényi Dániel

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Zugló vasútállomás

Hozzászólások

 • Szelényi Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

  A tehetetlenség győz. Valójában a több, mint 3 éves vergődésben kódolva volt, amit már az elején láttam, vagyis, hogy majd meg fogják magyarázni, hogy miért jó az úgy és miért nem csinálnak semmit… C...
 • Pál András lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  Az Illetékes válasza alapján.
 • Járókelő Zsófi lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett elég információ a bejelentőtől.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő Egyesület!

  Továbbítom az illetékesek számomra megküldött válaszát:

  „A csatolt előzménylevelezések szerint a peron javítására tett korábbi kezdeményezések alapján annak javítása me
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

 • Szelényi Dániel bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  1
  Válaszra vár
  1

  Borzasztó pályaállapotok

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: MÁV Zrt.
  Mexikói út (XIV. kerület, Zugló)
 • Megoldásra vár
  1
  Megoldásra vár
  1

  Leszakadt pad

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Zoltan Pongracz
  Illetékes: MÁV Zrt.
  Zugló (XIV. kerület, Zugló)
  Vissza az oldal tetejére