Megoldatlan

Tócsák a frissen felújított Zugló vasútállomáson 3.0

FRISSÍTÉS 2022.03.01.

A bejelentő kommentje: "Semmilyen változás nem tapasztalható."
---------------------------------

Tisztelt Illetékes!

„Zugló megállóhelyen a peronburkolatot érintő hibát a Kivitelező garanciális javítás keretein belül várhatóan (az időjárás függvényében) 2020. december 13-ig elvégzi.” Ehhez sajnos érdemben korábban nem tudtam hozzászólni, mert nem járok gyakran erre, főleg nem esőben. Múlt héten viszont volt szerencsém ott járni, esőben (ezt mutatja a 2 mellékelt kép és a belinkelt videó). Lassan közeledik a fenti ígéretnek az egy éves születésnapja. Korábban is éltem a gyanúperrel, hogy ez ügyben nem történt semmi, most viszont láttam is és le is fényképeztem, hogy eddig nem történt semmi. Milyen fejlemény várható az ügyben és mikor?

Még egyszer emlékeztetőül T illetékes teljes válaszát idézem: „MÁV Zrt. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban. / 2021. február 16. 19:33 / "Tisztelt Járókelő Egyesület! / A MÁV Zrt. Pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes szervezet Pályavasúti Területi Igazgatóság Budapest a JAROKELO-Budapest-00072894 sz. bejelentésben foglaltak kapcsántájékoztatja, hogy Zugló megállóhelyen a peronburkolatot érintő hibát a Kivitelező garanciális javítás keretein belül várhatóan (az időjárás függvényében) 2020. december 13-ig (!!!) elvégzi. Kérjük tájékoztatásunk tudomásulvételét” Tehát napra pontosan 11 hónappal ezelőttre tett végső határidőt említ az illetékes, ehhez képest nem történt semmi!

Lehetséges, hogy a videóban a tócsákban végig gyalogló úr kisfiú korában nem léphetett a tócsákba, így most direkt belelépked mindegyikbe, de nem valószínű, hogy mindenki így szeretne tenni a következő felújításig, ami feltehetőan több évtized múlva fog következő. E helyett a hibás teljesírést nyilvánvaló tényét kellene látnia a megrendelőnek.
https://drive.google.com/file/d/1Y8LXJFv7jrlniCj0VL0lZeCGxBGKKuRa/view?usp=sharing

Alább emlékeztetőül az előzmények. A 2. eredeti bejelentés [Tócsák a frissen felújított Zugló vasútállomáson 2.0 | 2020. október 15. | 72894 | https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/72894/tocsak-a-frissen-felujitott-zuglo-vasutallomason-20 ] óta gyakorlatilag nem történt semmi!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
[Tócsák a frissen felújított Zugló vasútállomáson 2.0]

Tócsák a frissen felújított Zugló vasútállomáson - https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/56389/tocsak-a-frissen-felujitott-zuglo-vasutallomason
Korábbi bejelentésem tárgya továbbra sem változott. Hiába állítja a „A MÁV Zrt. Pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes szervezet Pályavasúti területi igazgatóság Budapest” hogy a garanciális javítás megtörtént, ez (1) nem igaz; (2) ha bármi is történt, azzal semmit nem javult a helyzet. Mivel az eredeti bejelentés lezárásakor világos volt, hogy olyan dologhoz ragaszkodnak, ami nem igaz, ezért akkor eső hiányában nem nyújtottam be további hozzászólást. Ha fárasztották volna magukat azzal, hogy kronológiai sorrendbe rakják a történéseket, akkor világosan látták volna, hogy az állítólagos garanciális javítás UTÁN készültek a fényképek, tehát NEM javult az állítólagos garanciális beavatkozás hatására semmi!

Most viszont itt az esős időszak. Esőben sikerült a héten újra arra járnom. Sajnos a kép nem elég éles, mert a vonatablakból így sikerült az esőben. Ennek ellenére tökéletesen látszik, hogy SEMMILYEN változás nem történt. Így az a véleményem, hogy aki kint volt a helyszínen és megállapította, hogy „Megállapításra került, hogy Zugló megállóhely peronjának jelenlegi állapota nem igényel beavatkozást.” az ugyanúgy szégyenlje magát, mint a megrendelő, a kivitelező, illetve a munkát átvevő műszaki ellenőr.

Érthetetlen, hogy gondolják, hogy nem élnek a garanciális jogorvoslat lehetőségével, amikor világosan látszik, hogy van mit orvosolni!!!

Javaslom, hogy aki felülvizsgálja a problémát, az legyen kedves esőben odafáradni és akkor érzékelni fogja, hogy mi a probléma. Ezen felül lehet azzal is próbálkozni, hogy a saját, az állomáson szolgálatot teljesítő kollégáiktól érdeklődnek a helyzetről, nyilván tudnak felvilágosítást adni. Értem én, hogy száraz időben kevéssé érzékelhető a probléma egy avatatlan szem számára, de egyrészt ezért vannak a fényképek, másrészt ahogy említettem sokat segít az eső.

Ha játékos kedvükben vannak, javaslom a következőt: vigyenek magukkal egy egyszerű gumilabdát. Dobálgassák le a kérdéses területen, érdekes dolgokat fognak látni, ugyanis a gravitáció a MÁV ügyfélszolgálattól függetlenül, a tudomány mai állása szerint működik. Normál esetben a labda legurulna a sínek közé (erre kellene lefolynia az esővíznek), de ne aggódjanak, ez nem fog bekövetkezni. Ezen játék után le lehet vonni a megfelelő következtetéskét!

Egy rendes műszaki ellenőr zsebében van egy marék üveggolyó, bemegy például egy frissen épített, burkolt nagy, egybefüggő területű üzlet eladótérbe, kiszórja a golyókat és a golyók mozgása alapján folyik tovább a munka átvétele, vagy az egész burkolat újraépítésére való felszólítás.

Kérem a hiba elhárításáról intézkedni szíveskedjenek!

Tisztelettel:
Szelényi Dániel

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tisztelettel:
Szelényi Dániel

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Francia út 47

Hozzászólások

 • Pakot Reni lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • Szelényi Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

  Ma jártam úgy arra, hogy esett is az eső. „Természetesen” nem történt semmi. Nekem úgy tűnik, hogy lassan nyithatom az ügy 4.0 verzióját.
 • Szelényi Dániel visszajelzésére vár.

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Szelényi Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

  Kedves Adminok! 2-3 hete nem jártam arra, így nem tudom megerősíteni, hogy jelenleg mi a helyzet. Az ügy 1 éve november közepén jár le, a MÁV maga, pedig „A kisebb vizesedések javítása folyamatban van...
 • Szelényi Dániel visszajelzésére vár.

 • M. V. Klára megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • MÁV Zrt. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő!

  Hivatkozással a Társaságunk részére küldött 92617 sz. megkeresésben foglaltakra, a MÁV Zrt. illetékes területi szervezeti egységének állásfoglalása alapján az alábbiakról tájékozta
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • MÁV Zrt. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő!

  Hivatkozással a 92617 sz. átiratukra, tájékoztatjuk Önöket, hogy a bejelentés érdemi elbírálása és megválaszolása érdekében a körülményeket és részleteket feltáró vizsgálatra (szak
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Török Vazul elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

 • Török Vazul megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Illetékes! „Zugló megállóhelyen a peronburkolatot érintő hibát a Kivitelező garanciális javítás keretein belül várhatóan (az időjárás függvényében) 2020. december 13-ig elvégzi.” Ehhez sajnos érdemben korábban nem tudtam hozzászólni, mert nem járok gyakran erre, főleg nem esőben. Múlt héten viszont...

 • Szelényi Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

  Semmilyen változás nem tapasztalható.
 • Szelényi Dániel visszajelzésére vár.

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megoldatlan"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Szelényi Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

  Kedves Adminok! Miért lett lezárva az ügy, ráadásul "MEGOLDATLAN"-ként? Az illetékes válasza szerzint intézkedésre küldték tovább az ügyet az illetékesnek, vagyis az én olvasatomban "MEGOLDÁSRA VÁR" a...
 • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • MÁV Zrt. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő!

  Köszönjük a tárgyi, újabb bejelentést, amelyet továbbítottunk az érintett szervezeti egység részére, a szükséges intézkedések megtétele céljából.

  Bízunk abban, hogy az illetékes m
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

 • Szelényi Dániel bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Megoldásra vár
  1
  Megoldásra vár
  1

  MÁV időzóna

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: MÁV Zrt.
  Kelenföld vasútállomás (XI. kerület, Újbuda)
 • Megoldásra vár
  1
  Megoldásra vár
  1

  Nem működik a kijelző

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Varga Dóra
  Illetékes: MÁV Zrt.
  Budatétény (XXII. kerület, Budafok-Tétény)
  Vissza az oldal tetejére