Megoldott

Kelenföldi P+R parkolónál a sorompók lezárását visszakapcsolták

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2022.11.28.
Bejelentő kérése:
"A kapott információk alapján továbbra is a sorompók folyamatos nyitva tartását tartom a legjobb (legkevésbé rossz) megoldásnak a probléma megoldására, mert a mostani helyzet tényleg balesetveszélyes."

--------------------------------

FRISSÍTÉS: 2022.11.24.
Budapest Közút válasza:
"A Kelenföldi P+R parkolónál az őrmezei oldalon a végállomás építési beruházás keretében nem lett tervezve és kiépítve „Kiss and ride” várakozóhely. A Péterhegyi út kétszer egy sávosnak épült, a sávok mellett várakozósáv nem létesült, a tömegközlekedési megállóhelyek kivételével az útpályán szabályosan megállni nem lehet, mivel ez akadályozná a forgalom haladását, ezért az útpályán „Kiss and ride” várakozóhelyet kijelölni nem tudunk.
A járdák teherbírása és szélessége sem teszi lehetővé, hogy a járművek felállását, ezért ott sem lehet ilyen helyet kijelölni.

A P+R bejárók területén csak a jobbra kiváló sávban van szélesebb útfelület, de a jobbra kanyarodó sáv a P+R bejáróknál a sorompó előtt esetlegesen feltorlódó járművek kezeléséhez szükséges.
A szabálytalanul várakozók ellenőrzésére és szankcionálására a rendőrségnek vagy a közterület felügyelet munkatársainak van hatásköre.

Jelenleg a járművezetők a gyakorlatban megoldják pl. a P+R területén, vagy előtte, vagy pillanatra megállással üres közösségi közlekedési megállóban, vagy az éppen üres taxiállomáson ezt a funkciót, azonban ezt szabályosan kijelölni sajnos nem tudjuk. Zavart a közlekedésben az eloszló, nem kijelölt „kiss and ride” funkció jelenleg nem okoz.

Tudomásunk van arról, hogy a távlatban a buszvégállomás és a P+R-es átépítése, bővítésének tervezése megkezdődött, ezek a tervek már tartalmazzák K+R parkolóhelyek létesítését, de jelenleg a szűk felületen nem látunk lehetőséget ilyen jellegű hely kijelölésére."
-------------------------
FRISSÍTÉS 2022.11.08.

A bejelentő válasza:

" A kérdés első felére azonban nem kaptam választ. Továbbra sem megoldható a gyerekek reggeli biztonságos kiszállása az autóból a metró irányába."

-----

A Kelenföldi P+R parkolónál megtelt parkolónál a sorompók lezárását pár hete visszakapcsolták. Előtte sokan használták a parkolót olyan módon, hogy reggel és napközben az iskolába tartó gyerekeket, utasokat a parkoló területén, közvetlenül a metrólejáró előtt kirakják. Ez kb 30 másodperces procedúra, bemegy az autó a parkolóba, utas kiszáll, utána megy tovább az autó, ki a parkolóból, több százan használták ezt reggelente. Ez a funkció (Kiss and Go zone) kialakítása a parkolók kialakításakor sajnos kimaradt. Ehelyett most eszetlen forgolódással, út közepén megállással oldják meg ezt sokan. Hatékonyabb lenne a sorompó zárásának feloldása, a szabálytalanul parkoló autók gyakoribb büntetésével együtt (az, hogy nincs hely, szerintem nem jogosít fel senkit, hogy szabálytalan helyen parkoljon). A másik probléma, hogy a parkolóban álló járművek legalább 30%-a napokig, hetekig, hónapokig ott áll (ott tárolják). Ezért sokszor már 7:30-kor nincs hely. Esetleg megoldás lehet a 24 órán túli parkolásnál parkolási díj bevezetése.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Kelenföld vasútállomás

Hozzászólások

  • M. V. Klára lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    A Bejelentő jelzése alapján. Köszönjük!
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A (jelképes) fizetés bevezetésével a probléma megoldódott, a 10 perc türelmi idő alatt bőven van lehetőség az utasok biztonságos kirakására. Szerintem a lehető legjobb megoldás született! A P+R parko...
  • W Kriszta lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az illetékes válasza alapján lezárva.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Budapest,

    Korábbi tájékoztatásunkat továbbra is fenntartjuk, attól eltérő, illetve bővebb választ Társaságunk nem tud adni.

    A Fővárosi Közgyűlés 2022.10.26-án döntött arról, hogy
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022.11.08. A bejelentő válasza: " A kérdés első felére azonban nem kaptam választ. Továbbra sem megoldható a gyerekek reggeli biztonságos kiszállása az autóból a metró irányába." ----- A Kelenföldi P+R parkolónál megtelt parkolónál a sorompók lezárását pár hete visszakapcsolták. Előtte sokan hasz...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A kapott információk alapján továbbra is a sorompók folyamatos nyitva tartását tartom a legjobb (legkevésbé rossz) megoldásnak a probléma megoldására, mert a mostani helyzet tényleg balesetveszélyes.
  • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megoldásra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 00111550-es számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő !

    A Kelenföldi P+R parkolónál az őrmezei oldalon a végállomás építési beruházás keretében nem
    ...
  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Jarokelo.hu!

    Társaságunk köszönettel vette ismételt megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk.

    A P+R parkolóval ellentétben – ahol huzamosabb ideig várakozhatnak (park
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Török Vazul elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Török Vazul megváltoztatta a bejelentés leírását "A Kelenföldi P+R parkolónál megtelt parkolónál a sorompók lezárását pár hete visszakapcsolták. Előtte sokan használták a parkolót olyan módon, hogy reggel és napközben az iskolába tartó gyerekeket, utasokat a parkoló területén, közvetlenül a metrólejáró előtt kirakják. Ez kb 30 másodperces procedúra, bemegy az...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Illetékes!
    Köszönöm válaszát, remélhetőleg 2023.07 után jobb lesz a helyzet a parkolóban. A kérdés első felére azonban nem kaptam választ. Továbbra sem megoldható a gyerekek reggeli biztonság...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    Az Ön által jelzett úgymond nem rendeltetésszerű P+R parkoló használatot Társaságunk is rendszeresen tapasztalja, de sajnos nincs olyan egzakt jogi szabályozás, mely alap
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • T. Andrea elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére