Megoldatlan

Fölösleges biciklis- és gyalogos jelzőlámpa

A Margit-híd budai hídfőjénél az Elvis Presley téren a bicikliút villamossínen való átvezetésénél teljes mértékben haszontalan a biciklis és gyalogos jelzőlámpa.
Mivel ezen az útszakaszon csak villamos jár, az pedig nem folytonosan, ezért teljesen értelmetlen az adóforintjaimból fenntartani egy olyan jelzőlámpát, ami egyszer a biciklisnek ad úgy pirosat, hogy a közelben sincs villamos, másszor a villamos kap hárompöttyös tiltójelzést, miközben biciklis és gyalogos nincs a láthatáron.

Opciók, amiknek értelme lenne ehelyett:

1. A jelzőlámpát megszüntetni. A gyalogos zebrát megszüntetni. A bicikliútra pedig kitenni a macisajt táblát. És majd mindenki körülnéz, és annak függvényében kel át, hogy jön-e villamos.
Mivel a villamos közúti jármű, ezért ha a haladási útvonalán nincs kinn a főútvonal tábla, akkor zebra hiányában is gyalog minden további nélkül bárhol keresztezhető az útvonala.

2. Az újpesti Fő út - Kajár utca torkolatnál lévő jelzőlámpához hasonló csak piros-sárga jelzésű lámpa, ami alapesetben sárgán villog, és csak akkor vált pirosra, amikor villamos közeledik. Hasonlóan a vasúti lámpa fehérjéhez, itt a sárga jelzi pusztán a lámpa működését.

Pár méterrel arrébb a Margit-hídról jobbra lehajtó sávot keresztező zebránál sincs sok értelme a biciklis jelzőlámpának, hiszen itt biciklivel amúgy is elsőbbséget kell adni a zebrán áthaladó gyalogosoknak.

Hasonlóképp a Csalogány utca rakpartra való torkolatánál sincs értelme a villamossínnél lévő jelzőlámpának, ott is ugyanúgy egyszer a villamos vár fölöslegesen, egyszer a gyalogosok és biciklisek. Miközben a bicikliseknek ott van a háromszögtábla, a gyalogosok pedig amúgy is zebra nélkül is átkelhetnének a villamossíneken.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Vidra u. 2

Hozzászólások

  • I. Adrián lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/111056/folosleges-biciklis-es-gyalogos-jelzolampa bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Heizler Tamás Úr!

    Társaságunk
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Csanádi György elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Heizler Tamás bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére