Megoldatlan

Rossz lámpahangolás 3.

Előzmény 2: https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/104764/rossz-lampahangolas-2
Előzmény 1: https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/75262/rossz-lampahangolas

––––––––––––––––––

2022. október 08.

Tisztelt Budapest Közút!

Kérem, annak érdekében, hogy a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtér felé, a Bocskai út két útpályája között a kerékpárosok zöld jelzése egyszerre jelenhessen meg a gyalogosok zöld jelzésével, létesítsenek egy zöldszigetet az egyik csatolt képen zölddel, illetve telepítsenek pollereket a másik csatolt képen pirossal jelölt területen!

Továbbá előző válaszukban azt írták, hogy többek között ha "a Bartók Béla út felől külön jelzője lenne a kerékpárosnak, akkor meg lehetne valósítani az Ön javaslatát". Melyik jelzőre gondolnak? Mert egy kerékpároslámpa most is ott van a Bartókon, a Bocskai két útpályája között, ahogy az a csatolt képen is látszik.

––––––––––––––––––

2022. augusztus 19.

Jakab Imola lezárta a bejelentést 'Megoldatlan' eredménnyel.

––––––––––––––––––

2022. augusztus 19.

"A Kosztolányi Dezső téri észrevételével kapcsolatosan azt tudjuk mondani amit már korábban is, hogy forgalombiztonsági okokból irányok vannak és nem sávok jelzőlámpásan összetiltva. A kerékpáros nem megy a közúttól fizikailag elválasztott külön kerékpárúton, ezért a Bocskai út felől balra kanyarodóval az egyenesen haladókat (amerre Ön tart) forgalombiztonsági okokból nem engedhetjük össze. Ha külön útpálya lenne, pl. sziget választaná el a kerékpárutat és nem csak egy útburkolati jel a kerékpársávot a közúti sávtól, és a Bartók Béla út felől külön jelzője lenne a kerékpárosnak, akkor meg lehetne valósítani az Ön javaslatát, de ilyen módosítást rövid távon nem tervezünk.

Tisztelettel:
BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
Forgalomtechnikai Igazgatóság"

––––––––––––––––––

2022. augusztus 04.

Tisztelt Budapest Közút!

Bejelentésem 1) pontjára továbbra is várom válaszukat!

––––––––––––––––––

2022. július 22.

––––––––––––––––––

2022. július 04.

Tisztelt Budapest Közút!

1)
A Bartók Béla úton a Móricz Zsigmond körtér felé haladva, a Bocskai út Függetlenségi park irányú útpályája előtti lámpánál várakozó kerékpárosok jóval később kapnak csak zöld jelzést a Móricz Zsigmond körtér felé, mint a kerékpársávval párhuzamos gyalogátkelőn közlekedő gyalogosok. Már megy a forgalom a zebrán, amikor biciklivel még várni kell.

Önök az előző bejelentésnél erre azt válaszolták, hogy "a jelzőlámpák tervezésénél az egymást keresztező irányokat, pl. egyenesen haladókat, és az adott útvonalra kanyarodókat tiltásba kell hozni, ezért a Kosztolányi Dezső téren a középszigeten a zöld jelzést nem tudjuk meghosszabbítani mert ebben az időben haladnak a járművek a Bocskai útról balra a Bartók Béla útra".

Miért számít egymást keresztező iránynak a forgalmi sáv és a kerékpársáv, ha a két sáv forgalma nem keresztezheti egymást, hiszen záróvonal van köztük?

––––––––––––––––––

2022. június 27.

T Julcsi lezárta a bejelentést 'Megoldatlan' eredménnyel.

––––––––––––––––––

2020. december 18.

"Mivel a jelzőlámpák tervezésénél az egymást keresztező irányokat pl. egyenesen haladókat és az adott útvonalra kanyarodókat tiltásba kell hozni, ezért a Kosztolányi Dezső téren a középszigeten a zöld jelzést nem tudjuk meghosszabbítani mert ebben az időben haladnak a járművek a Bocskai útról balra a Bartók Béla útra.

Tisztelettel:
BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
Forgalomtechnikai Igazgatóság"

––––––––––––––––––

2020. december 13.

A Kosztolányi Dezső térhez érkezve az ember a Bocskai út Petőfi híd irányú útpályáján tud átjutni, ahol kap egy piros lámpát és indul a Bocskai út forgalma az M1-M7 felé. Itt igazán nem probléma várni a két irány útpályája között, majd 11 méter hosszú és 2 és fél méter széles hely van, akár több bicikli is kényelmesen elfér és biztonságosan várhatja a tovább haladást engedélyező jelzést. A probléma az és innen indul a piros-hullám, hogy az itt várakozó kerékpárosok jóval később kapnak csak zöld jelzést a Móricz Zsigmond körtér felé, mint kéne, mint például a kerékpár sávval párhuzamos gyalogátkelőn közlekedő gyalogosok. Már megy a forgalom a zebrán, amikor biciklivel még várni kell.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, 1111-Kosztolányi Dezső tér

Hozzászólások

  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 00110598 -as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő !

    A Kosztolányi Dezső tér átépítésével (a Bartók Béla út felől érkező útpálya kiszélesítésév
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Gyöngyösi Máté bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére