Megoldatlan

Évek óta tartó járdán parkolás

FRISSÍTÉS 2022. 11. 24.

BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza:

Ahogy azt korábbi válaszunkban megírtuk Önnek, a forgalmi és várakozási rend egyértelmű, az érintett járdaszakaszon kijelölt várakozóhely nincs. A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 40. § (8) a) pontja értelmében "A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi (...)", ennek megfelelően a járdán várakozás szankcionálása rendészeti és rendőrségi feladat.

----------------------

FRISSÍTÉS 2022. 11. 14.

II. kerületi Önkormányzat válasza:

Akkor sokadszorra újra..... nagyon jó lenne ha végre parkolásgátló oszlopokat kihelyezné végre az illetékes! Mellesleg a FÖRI is ezt jelzi. Budapest Közútnál a labda, hogy végre megszűnjön a helyzet!

----------------------

FRISSÍTÉS 2022. 09. 30.

Fővárosi Önkormányzati Rendészet válasza:

Tekintettel arra, hogy a forgalomtechnika kialakítása közútkezelői feladatkörbe tartozik, a bejelentésben foglaltakról a Budapest Közút Zrt. tájékoztatásra került, a szükséges intézkedések megtétele érdekében.
Tájékoztatom továbbá, hogy a közterület:felügyeleti feladatok átadás-átvételéről szóló, FPH0J 5/50-7/2014. iktatószámon rögzített, Budapest Főváros Önkormányzata, Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat, a Rendészeti Igazgatóság, valamint a Budapest II kerületi Polgármesteri Hivatal között létrejött négyoldalú megállapodás alapján, a tárgyi helyszínen gépjárművel történő szabálytalan várakozás miatti szankcionálásra Budapest Főváros II. kerület Polgármesteri Hivatal Városrendészeti Osztályának van lehetősége.

----------------------

FRISSÍTÉS 2022. 09. 16.

Budapest Közút Zrt. válasza:

Társaságunkhoz érkezett megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Széll Kálmán tér Margit körúti oldalán mindösszesen egy mozgáskorlátozott várakozóhely és egy rakodási terület van, ettől eltekintve nincs kijelölt várakozóhely. A vonatkozó KRESZ szabályok szerint a járdán várakozás ebben az esetben szabálytalan, a járda szélessége miatt azonban a gyalogosok számára nem okoz érdemi akadályoztatást.
A felújított Széll Kálmán téren városépítészeti okokból sehol nem helyeztek ki parkolásgátló oszlopokat, így a tér ezen részén sem kívánunk ilyen eszközöket telepíteni. A szabálytalan várakozás ellenőrzése és szankcionálása a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság és a rendőrség feladata, ezzel kapcsolatban társaságunk nem tud intézkedni.

----------------------

FRISSÍTÉS 2022. 08. 03.

II. kerületi Önkormányzat válasza:

A jelzett terület nem a kerületi Önkormányzat kezelésében van, így ott parkolásgátló oszlopokat nem tudunk telepíteni. Ebben a Budapest Közút az illetékes.

A jelzett területet is rendszeresen ellenőrzik a Városrendészet munkatársai a rendőrség helyett is. Mint ismert egyre kevesebb rendőr van, így ez a feladat is a városrendészekre hárul.

Mint ismert fényképfelvétel alapján utólag nem lehet szankcionálni így ha szabálytalan parkolást tapasztal, akkor ezt célszerű utólagos posztolás helyett vagy mellette, a rendőrséget vagy a Városrendészetet értesíteni. A Városrendészet 0-24 órában hívható az ingyenes zöldszámon: 06 80 204 965

Sajnos nem tudunk minden szabálytalan gépjárművezető mellé rendőr hiányában városrendészt biztosítani. Talán a magyar gépjárművezetők közlekedés kultúrája és szabály betartásának erősítésében tudunk segíteni.

----------------------

Tisztelt közterület-felügyelet!
Szeretném megkérdezni, hogy mégis minek kell történnie ahhoz, hogy Önök végérvényesen kisöpörjék a Széll Kálmán tér járdáiról az ott szabálytalanul parkoló autókat? Ne haragudjanak, de az olyan válaszokkal nem tudok sem én, sem más polgártársam megelégedni, hogy a helyszínt visszatérően ellenőrzik, mert ha ez így is van, láthatóan nincs eredménye. És ugye jön a kérdés, hogy miért nincs eredménye? Anyagilag Önöknek megérné a nonstop büntetés, nekünk pedig nem kellene az ott parkolókat kerülgetnünk.
Válaszukat és tényleges intézkedésüket várva.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Margit körút 95

Hozzászólások

  • Fodor Dávid hozzászólt a bejelentéshez.

    Budapest Közút Zrt.!

    "A felújított Széll Kálmán téren városépítészeti okokból sehol nem helyeztek ki parkolásgátló oszlopokat, így a tér ezen részén sem kívánunk ilyen eszközöket telepíteni."

    Mi az,...
  • Lukács Máté hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönjük a semmit!
  • Járókelő Zsófi lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    "A felújított Széll Kálmán téren városépítészeti okokból sehol nem helyeztek ki parkolásgátló oszlopokat, így a tér ezen részén sem kívánunk ilyen eszközöket telepíteni. A szabálytalan várakozás ellen...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    A tárgyi azonosítószámú bejelentéssel kapcsolatban tájékoztatjuk Önöket, hogy az operatív forgalomtechnikai kezelői, üzemeltetői feladatokat a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Buda
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté hozzászólt a bejelentéshez.

    AKÁRMIKOR itt jár az ember, legalább 2-3 autó a járdán parkol.
  • Budapest Főváros Önkormányzata válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP- 129234 /2022-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztál
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022. 11. 14. II. kerületi Önkormányzat válasza: Akkor sokadszorra újra..... nagyon jó lenne ha végre parkolásgátló oszlopokat kihelyezné végre az illetékes! Mellesleg a FÖRI is ezt jelzi. Budapest Közútnál a labda, hogy végre megszűnjön a helyzet! ---------------------- FRISSÍTÉS 2022. 09. 30. Főváros...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/107620/evek-ota-tarto-jardan-parkolas bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Lukács Máté Úr!

    Ahogy azt korábbi válaszu
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022. 09. 30. Fővárosi Önkormányzati Rendészet válasza: Tekintettel arra, hogy a forgalomtechnika kialakítása közútkezelői feladatkörbe tartozik, a bejelentésben foglaltakról a Budapest Közút Zrt. tájékoztatásra került, a szükséges intézkedések megtétele érdekében. Tájékoztatom továbbá, hogy a kö...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Akkor sokadszorra újra..... nagyon jó lenne ha végre parkolásgátló oszlopokat kihelyezné végre az illetékes! Mellesleg a FÖRI is ezt jelzi. Budapest Közútnál a labda, hogy végre megszűnjön a helyzet!...
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022. 09. 30. A FÖRI értesítette a Budapest Közutat. "A Budapest Közút Zrt. tájékoztatásra került, a szükséges intézkedések megtétele érdekében". --- FRISSÍTÉS 2022.08.23. II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport válasza: A jelzett terület nem a kerületi Önkormányzat kezelésében van, így ott park...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ról "II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport"-ra.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Évek óta tartó Járdán parkolás"-ról "Évek óta tartó járdán parkolás"-ra.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022.08.23. II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport válasza: A jelzett terület nem a kerületi Önkormányzat kezelésében van, így ott parkolásgátló oszlopokat nem tudunk telepíteni. Ebben a Budapest Közút az illetékes. ----------------------------------------------------------------------- Tis...

  • FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/107620/evek-ota-tarto-jardan-parkolas bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Lukács Máté Úr!

    Társaságunkhoz érkezett m
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Zsófia elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Zsófia megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt közterület-felügyelet! Szeretném megkérdezni, hogy mégis minek kell történnie ahhoz, hogy Önök végérvényesen kisöpörjék a Széll Kálmán tér járdáiról az ott szabálytalanul parkoló autókat? Ne haragudjanak, de az olyan válaszokkal nem tudok sem én, sem más polgártársam megelégedni, hogy a helyszí...

  • Járókelő Zsófia megváltoztatta a bejelentés illetékesét "II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő és Admin!

    A jelzett terület nem a kerületi Önkormányzat kezelésében van, így ott parkolásgátló oszlopokat nem tudunk telepíteni. Ebben a Budapest Közút az illetékes.

    A jelzett ter
    ...
  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Váli/Kőrösy utca sarka szintúgy.
    https://jarokelo.hu/93699
    Gyakorlatilag mindenhol folyamatos ez a probléma.
  • Fodor Dávid hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Máté!

    Üdv a klubban, a Frankel Leó - Vidra kereszteződésben pontosan ugyanez a helyzet, napi jelleggel többször hívom rá a járdára parkolókra a kerületi rendészetet, ha tudnak, tesznek is a po...
  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük észrevételét. Bejelentését rögzítettük és továbbítottuk. A bejelentésben foglalt probléma érdemi megoldásáig kérjük szíves türelmét.
  • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport

  • Lukács Máté bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Parkolóra omló fal

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport
    Daru utca (II. kerület)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Szemétszállítás akadályozása

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport
    Bajvívó utca (II. kerület)
  • Válaszra vár
    3
    Válaszra vár
    3

    Kihasználatlan terület

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.
    Árpád fejedelem útja, P+R Parkoló (II. kerület)
  Vissza az oldal tetejére