Megoldásra vár

Rossz kialakítás miatt folyamatosan beparkolt járda

A Bay Zoltán Innovációs Park bejáratánál (Fehérvári út 132.) teljesen rendszeres, hogy autók elparkolják a járda vonalát. Ez persze szabálytalan, de az egyes autóhasználók figyelmetlenségén felül annak is köszönhető, hogy nagyon rosszul van kialakítva a fizikai környezet: a bejárati sorompóval párhuzamosan állnak ugyan pollerek, de a széleire merőlegesen nem. Ráadásul sem szintkülönbség, sem szegély, sem taktilis jelek nem választják el a Bay-telephely bejáróját a szomszéd társasház előtti járdaszakasztól.

Így aztán a felületek teljesen összefolynak és a felületes közlekedőnek nem olyan könnyen átlátható, hogy mi a gyalogosok terepe és mi nem. Ennek következtében rendszeres a beparkolás, Google Street View-n visszanézve pl. az utolsó három rögzített időpont mindegyikén részben vagy egészében el van állva a járda.

Úgy gondolom, szükséges utólag pótolni a fizikai kialakítás hiányosságait és akár a sorompó széle vonalában kihelyezett újabb pollerekkel, akár felfestéssel, akár ezek kombinációjával egyértelműsíteni, hogy a járda vonala nem parkolóhely.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Fehérvári út 130

Hozzászólások

 • B-F. Tamara megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  Tájékoztatjuk, hogy a Fehérvári út 130. sz. ingatlan előtt, a képeken jelzett helyen a várakozás megakadályozására a burkolatra „X” jelet fogunk felfesteni, annak érdekében, hogy
  ...
 • Garami Mária elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Garami Mária megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

 • Baranyai Zsolt bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére