Megoldatlan

Zebrára, kerékpárútra beragadó autók

FRISSÍTÉS 2023.12.28.
Bejelentő hozzászólása:
A probléma ismét jelentkezik... Ami nem meglepő, mivel az volt a rövid távú "megoldás", hogy épp nincs forgalom a rakparton.
A probléma megoldásainak egy része valóban túlmutat a Budapest Közút lehetőségein. Azonban egy felelős közútkezelőtől a városlakó állampolgár a XXI. században várná a proaktív hozzáállást, hogy felveszi a kapcsolatot más illetékes szervekkel egy rendszeresen fennálló probléma ügyében, ha egyszer már minden saját eszközt kimerített. A válaszlevélben leírják, hogy egyszer majd csinálnak valamit - ennek több, mint 1 éve - és amúgy sajnos a szabálytalanság nem az ő asztaluk, kevés.
Szóval a jelzőlámpa áthelyezésen túl sokan várjuk, hogy az illetékes rendőrséggel is összedugják a fejüket.

--------------------------

FRISSÍTÉS: 2023.01.23.
Budapest Közút válasza:
"Tisztelt Gönczi Ágnes!

Társaságunkhoz érkezett megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Árpád fejedelem útja Margit híd budai hídfőjénél lévő gyalogátkelőhely és kerékpáros átvezetésnél a balra kanyarodó sáv jelzőlámpáját közvetlenül az átkelőhelyhez helyeztük, így a rakpart, és a balra kanyarodó sáv torlódása esetén a járművezetők könnyebben észlelhetik a jelzőlámpa jelzéseit, ezzel csökken az átvezetésen ragadás veszélye.
Sajnos, ahogy Ön is írja egyes esetekben nem a járművezetők figyelmetlenségéről, hanem szándékos szabályszegésről van szó, amivel szemben bármilyen forgalomtechnikai beavatkozás - így a piros aláfestés is - sem hozna eredményt.
A jelzőlámpa áthelyezéshez kapcsolódóan folyamatban van még a megállás helyét jelző burkolati jel módosítása is a kanyarodó sáv számára, azonban a burkolati jel létesítési munkálatok a téli időjárási viszonyok mellett nem lehetségesek, így a végleges állapot elkészülése legkorábban ez év tavaszán várható.
A fentieken túlmenően további forgalomtechnikai beavatkozás elvégzésére nem látunk lehetőséget, azt nem tervezzük."
--------------------------
FRISSÍTÉS: 2023.01.08.
Észrevétel az ügy kapcsán:
"Tisztelt Illetékes!
Én is tanúsítom, hogy az esetek 99%-ában pontosan az történik, amit a bejelentő írt és dokumentált; már én is számos képet készítettem ott, amikor (= tehát szinte mindig) nem tudok biciklivel áthaladni, cserébe még az autóvezetők gyakran bemutatnak, szitkozódnak, cinikus megjegyzésekkel illetnek minket, stb.
És amiről eddig még nem volt szó: aki ide “beragad” (szerintem nem beragad, hanem szándékosan belehajt), az utána a rakpartra lehajtásnál sem tud átmenni a zöld jelzés alatt, így hát ott is vagy “beragad” vagy simán áthalad a zebrán+bicikliúton, miközben neki már rég piros, ellenben nekünk zöld és mehetnénk, de nem tudunk. Tehát aki félvállról veszi a KRESZ-t, az rögtön duplán hibázik, én vagyok az erősebb felkiáltással…. :-(
Az én javaslatom az eredeti bejelentési helyen az átkelő nagyon erős piros színű átfestése, illetve a zebra előtti részen forgalomlassító csíkok lehelyezése (bocs, nem tudom a hivatalos nevét).
És a rendszeres ellenőrzést is javaslom. Csak ebből az egy helyszínből fenséges büntetési összeg folyna be egyetlen hónapocska alatt!"

------------

Az Árpád fejedelem útján a zebránál rendszeres, hogy a mellékelt képen látható módon ragadnak be autók, amik a belső sávban mennének az alsó rakpartra. Bár KRESZ szerint nem hajthatna be oda jármű, mivel az utolsó 1-2 jármű már nem tudja elhagyni a helyet a zöld jelzés ideje alatt, de ez a valóságban sokakat nem érdekel. Mivel hosszabb felállási hosszt nem tudnak festeni - mert nincs hely hozzá, így jó lenne a zebra / bicikliút átvezetés előtti lámpát rövidebbre állítani, hogy tényleg csak annyi autó férjen ott át, ami el is fér. Nagyon bosszantó a helyzet és a képen láthatóan elég forgalmas mind gyalog, mind biciklivel a hely. Ennek ellenére sokszor a tervezett hely töredéke áll rendelkezésre a biztonságos átkelésre.
A mellékelt képen a jelzőlámpák senkit ne tévesszenek meg, pontosan ugyanígy nézett ki minden a zöld gyalogos és kerékpáros lámpák mellett is, a kép elkészülte után 2 másodperccel.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Margit híd

Hozzászólások

  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    A probléma a bejelentéstől számított 1 éven belül nem oldódott meg, így az belső szabályunk értelmében "Megoldatlan".
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/102274/zebrara-kerekparutra-beragado-autok bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Dániel Zoltán Úr!

    Az Árpád fejdelem
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Csilla elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Csilla megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2023.01.23. Budapest Közút válasza: "Tisztelt Gönczi Ágnes! Társaságunkhoz érkezett megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Árpád fejedelem útja Margit híd budai hídfőjénél lévő gyalogátkelőhely és kerékpáros átvezetésnél a balra kanyarodó sáv jelzőlámpáját közvetlenül az á...

  • Dániel Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    A probléma ismét jelentkezik... Ami nem meglepő, mivel az volt a rövid távú "megoldás", hogy épp nincs forgalom a rakparton.
    A probléma megoldásainak egy része valóban túlmutat a Budapest Közút lehető
    ...
  • Dániel Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    "A probléma megoldására a balra kanyarodó sáv jelzőlámpájának áthelyezését tervezzük, így a gyalogátkelőhelyhez közelebb helyezett jelzőlámpával már remélhetőleg csökken majd a konfliktusok száma. Add...
  • Gönczi Ágnes hozzászólt a bejelentéshez.

    Ahogy Attila is mondja, úgy van ez, évek óta, mindig: általában nem a zebrát hagyják (szándékosan) figyelmen kívül, hanem a kerékpáros átkelési lehetőséget. Én már milliószor kértem, hogy igenis a pir...
  • Csipak Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    Ma dél körül végignéztem féltucat lámpaváltást. Lehet, hogy csak én fogtam ki éppen a becsületesebb sofőröket, de a zebrára egy esetben sem álltak rá, viszont az esetek felében a gyalogos lámpa zöldre...
  • Dániel Zoltán visszajelzésére vár.

  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia Dávid!
    Mivel az általad hozzászólásban jelzett probléma egy másik helyszínen van ezért kérjük, annak jelzéséhez és megoldásához írj egy új bejelentést! Köszönjük a megértésed! A
    Járókelő csapat...
  • Fodor Dávid hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt illetékes!

    A Margit híd budai hídfőjénél a képen látható zebrán kb. minden harmadik váltásnál beragad valami Nobel-díj várományos/pofátlan autós, illetve pár méterrel később elállják a kanya...
  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2023.01.08. Észrevétel az ügy kapcsán: "Tisztelt Illetékes! Én is tanúsítom, hogy az esetek 99%-ában pontosan az történik, amit a bejelentő írt és dokumentált; már én is számos képet készítettem ott, amikor (= tehát szinte mindig) nem tudok biciklivel áthaladni, cserébe még az autóvezetők gyakran bem...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/102274/zebrara-kerekparutra-beragado-autok/hivatal bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Gönczi Ágnes!

    Társaságunkhoz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Schneider Géza elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Schneider Géza megváltoztatta a bejelentés leírását "Az Árpád fejedelem útján a zebránál rendszeres, hogy a mellékelt képen látható módon ragadnak be autók, amik a belső sávban mennének az alsó rakpartra. Bár KRESZ szerint nem hajthatna be oda jármű, mivel az utolsó 1-2 jármű már nem tudja elhagyni a helyet a zöld jelzés ideje alatt, de ez a valóságban sokakat nem ...

  • Gönczi Ágnes hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Illetékes!
    Én is tanúsítom, hogy az esetek 99%-ában pontosan az történik, amit a bejelentő írt és dokumentált; már én is számos képet készítettem ott, amikor (= tehát szinte mindig) nem tudok
    ...
  • Csipak Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    A lentebb linkelt BpiAutosok posztból (2022.12.12) elején levő dascham képen is látszik, meg az én képemen is, hogy a lámpát már közel rakták a gyalogátkelőhöz.
    Én pont kis forgalmú időszakban jártam...
  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

  • Dániel Zoltán visszajelzésére vár.

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Ez eddig nem oldódott meg!
  • Dániel Zoltán visszajelzésére vár.

  • Kövér Blanka megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/102274/zebrara-kerekparutra-beragado-autok/hivatal bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Dániel Zoltán Úr!

    Társaságun
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Horváth Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Tanúsítom, ez minden napszakban ilyen és nagyon zavaró. A sok KRESZ vizsgás autós nem tud közlekedni...
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Dániel Zoltán bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére