Megoldatlan

Biciklisávra és járdára parkolás

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2022.06.03.
Hozzászóló megjegyzése:
"közlekedésbiztonsági szempontból nem maradhat így, mivel itt gyakran kell a kerékpárosnak a kp_sávból kitérnie, ami a hátulról érkező autók miatt veszélyes lehet. Ezért javaslom, hogy egyszerű csőkorlátokkal zárják el a kérdéses részt a parkolás elől. Ez egyben kerékpár támasz is lehet akár. Kérem a Budapest Közutat, hogy intézkedjen ezügyben!"

---------

FRISSÍTÉS 2022.05.24.
Budapest Közút válasza:
Mint ahogy a bejelentésben is látszik, a Villányi úton az észlelt szakaszon megállási tilalom van jelzőtáblával jelezve. A járműveknek a kerékpárutat határoló sárga folyamatos záróvonal is jelzi, hogy nem léphetik át a vonalat, így a járdát sem tudják a KRESZ jelzések szerint szabályosan megközelíteni.
A jelzések előtt a parkolás végét és a forgalmi rend változását járműforgalom elől elzárt terület is jelzi. Forgalomtechnikai jelzések, a jelzőtábla és az útburkolati jelek is jól láthatók, a forgalmi rend egyértelmű.
A jelzések figyelmen kívül hagyása esetén a KRESZ szabályok betartásának ellenőrzése nem Társaságunk hatáskörébe tartozik, az a közterület-felügyelet feladatköre.

----

A Villányi úton a Tas vezér utcai villamosmegállónál a Google térkép tanulsága szerint is rendszeres a szabálytalanul részben a járdára, részben az úttestre parkolás. Van amikor a mellékelt friss képen láthatónál rosszabb a helyzet. Például ennél is több autó áll itt, vagy jó hosszú autó, ami a járdából is jelentős részt foglal el, valamint teljesen elállja a biciklisávot.
A kevésbé jó képességűeknek van megállni tilos tábla, ami ugyan az úttestre vonatkozik, de a járdára sem lehet felállni csak úgy - ezen a szakaszon már nem engedélyezett.
Értem, hogy kevés a parkolóhely és sem a gyalogos, sem a biciklis nem fizet adót. Utóbbi meg még a KRESZ-t sem ismeri vagy tartja be. De a helyzetet elnézve "elég adó" befizetése után van felmentés a szabályok alól.
Legyenek szívesek tenni az ügy megoldása érdekében!

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Villányi út 20a

Hozzászólások

  • Jakab Imola lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

    -
  • Pál András hozzászólt a bejelentéshez.

    Nincs változás. Megoldatlan.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    T. Újbuda Közterületet-felügyelet!
    Ha esetleg elintéznék a Budapest Közútnál, hogy pollerezzék le a kifogásolt részt, Önöknek is több idejük és erőforrásuk maradna más problémákra.
  • Újbuda Közterület-felügyeletverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!

    A jelzett helyszínt a kollégáink rendszeresen ellenőrzik és szükség esetén megteszik a hatáskörükbe tartozó intézkedéseket.

    Üdvözlettel: Újbuda Közterület-felügyelet
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A Budapest Közút ismét leírta, hogy nem szabályos a dolog és nekik nem feladatuk ezzel foglalkozni. De a pollereket, korlátokat ők telepítik és sok ilyen problémás helyre tesznek is.
    Most akkor ez ti
    ...
  • Gyöngyösi Máté hozzászólt a bejelentéshez.

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Közterület-felügyelet

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XI. kerület Újbuda Közterület-felügyelet"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 100713 -as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő !

    Mint ahogy a bejelentésben is látszik a Villányi úton az észlelt szakaszon megállási tilalom
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Török Vazul elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Török Vazul megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022.05.24. Budapest Közút válasza: Mint ahogy a bejelentésben is látszik, a Villányi úton az észlelt szakaszon megállási tilalom van jelzőtáblával jelezve. A járműveknek a kerékpárutat határoló sárga folyamatos záróvonal is jelzi, hogy nem léphetik át a vonalat, így a járdát sem tudják a KRESZ jelzés...

  • Török Vazul megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XI. kerület Újbuda Közterület-felügyelet"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Török Vazul hozzászólt a bejelentéshez.

    A megszokás, a szegélykialakítás és a rendszertelen ellenőrzés miatt vannak ilyen problémás helyek. A rendészet ezt nem tudja megoldani!

    De közlekedésbiztonsági szempontból nem maradhat így, mivel it...
  • Újbuda Közterület-felügyeletverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!

    A nevezett helyszínt Újbuda Közterület-felügyeletének munkatársai több alkalommal ellenőrizték (fotókkal dokumentálva), mely során – a KRESZ hatálya alá eső - szabálysértés miatt...
  • R eni elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Közterület-felügyelet

  • R eni megváltoztatta a bejelentés leírását "A Villányi úton a Tas vezér utcai villamosmegállónál a Google térkép tanulsága szerint is rendszeres a szabálytalanul részben a járdára, részben az úttestre parkolás. Van amikor a mellékelt friss képen láthatónál rosszabb a helyzet. Például ennél is több autó áll itt, vagy jó hosszú autó, ami a járdából is jelentős ...

  • R eni megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XI. kerület Újbuda Közterület-felügyelet"-ra.

  • Török Vazul hozzászólt a bejelentéshez.

    Inkább 4-5 db poller kellene!
  • Török Vazul hozzászólt a bejelentéshez.

    Tudjuk, mennyire hatékony a rendészet intézkedése, amit az is bizonyít, hogy itt bizony minden nap parkolnak szabálytalanul. Ezért erősen javaslom a döntött szegély megszüntetését, visszaépítését norm...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 100713 -as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő !

    Mint ahogy a bejelentésben is látszik, a Villányi úton az észlelt szakaszon megállási tilalo
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Török Vazul elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére