Megoldott

Buszoktól remegő ház, csatornafedelek és zaj

Sziasztok,

Évek óta küzdök Don Quixote-ként a kiskörúton a hatalmas buszforgalom okozta problémák ellen. Volt nálam zaj és rezgésmérés évekkel ezelőtt, még Tarlós István idejében, már akkor meghaladott minden határértéket a zaj és a rezgés is, még sem foglalkozott vele senki sem (sem BKK, sem Fővárosi Önkormányzat, senki, lesöpörték az asztalról). Azóta elküldtem az új városvezetésnek is a jegyzőkönyvet, szintén lesöpörték. Azóta a végletekig emelt buszok száma még rosszabb lett az M3-as metró felújítása miatt.

A legnagyobb probléma a rezgés. Az aszfalt sem jó már, és a Ferenczy István utca - Bródy Sándor utca közötti szakaszon az ilyen-olyan csatornafedelek is olyan zajt (csattogás, döngés, dobogás) és olyan hatalmas rezgést generál, hogy a lakásunkban lévő galéria recseg ropog. És mindez lehet 5 percenként is a csúcsforgalomban, de ritkábban is akár, attól függ melyik busz hogyan találja el a fedeleket/buckákat. Elviselhetetlen. Képtelenség így itt élni, nem lehet pihenni, a feleségem éjjel már alig alszik, én füldugóval még elvagyok a zaj ellen, de a rezgés így is kritikus. A minap jegyezte meg a feleségem először (7 éve lakik itt), hogy fél attól egyszer leszakad valami, kár keletkezik a házban, a lakásunkban. A szívem szakad meg és tehetetlen vagyok. A csatornázási művek már 2x kicserélte az elmúlt 3 évben a csatornafedelet, szinte semmi sem változott, a buszok alatt ugyanúgy döng, max kb 20% hangerővel kevésbé, de ez még ugyanúgy rettentően zavaró, főleg éjszaka és hajnalban. Van egy másik, sokkal kisebb fedél is, az nem tudom kihez tartozik, lefotóztam a vonalban hozzá tartozó kis táblákat is a ház falán, talán abból kiderül. Ezek mind az említett szakaszon vannak.

Szeretnék segítséget kérni. Én már úgy érzem mindent megpróbáltam, a következő a költözés lenne, de én itt élek 30 éve, nagyon nehéz lenne ilyen miatt más lakóhely után nézni, mivel úgy érzem annyira egyszerűen megoldható lenne a probléma! Nem a buszok nyomvonalán a busz sávban elhelyezett csatornafedelekkel, kijavított aszfalttal, esetleg a szakaszon történő sebességkorlátozással, hogy ne éjjel-nappal, hétköznap, hétvégén padlógázzal száguldozzanak a csuklósbuszok.

Köszönöm
Üdvözlettel,
Attila

Probléma helyszíne
Budapest V. kerület, Belváros-Lipótváros, Múzeum krt. 21

Hozzászólások

 • Önkéntes Ügykezelő lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

 • Önkéntes Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Főváros Önkormányzata"-ról "Budapest Közút"-ra.

 • Budapest Közút válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Cím!

  Mellékletben megküldjük a tárgyban szereplő bejelentésre írt tájékoztatásunkat melyet elektronikus aláírással láttunk el.

  Üdvözlettel:

  Budapest Közút Zrt.

  Útfenntartási Főosztály

  e-...
 • Budapest Főváros Önkormányzata válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő Közhasznú Egyesület!

  Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP-47136/2022-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya
  ...
 • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

 • Gy. A. bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Lepcső kő

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Lázár Attila
  Illetékes: Budapest Közút
  Károly körút (V. kerület, Belváros-Lipótváros)
 • Megoldásra vár
  1
  Megoldásra vár
  1

  Burkolóelem sérült

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Tamás Géza
  Illetékes: Budapest Közút
  Széchenyi István tér (V. kerület, Belváros-Lipótváros)
 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Leesett szegély

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Németh Zs.
  Illetékes: Budapest Közút
  Nyugati tér (V. kerület, Belváros-Lipótváros)
  Vissza az oldal tetejére