Válaszra vár

Borzalmas Árasztó út

FRISSÍTÉS: 2024.03.08

Az MNV Zrt. válasza:
,,(...) Bár tárgyi ügyben történt megkereséseinkkor sem a Budapest Főváros Önkormányzata, sem Budapest Főváros XI. kerületi Önkormányzata, sem a Budapest Közút Zrt. nem vallotta magáénak az útszakasz fenntartási feladatait, a kerékpárút egységes kezelése érdekében megfontolásra érdemes, hogy a teljes kerékpárút azonos szervezet fenntartásába tartozzon, és tekintve, hogy a környező útszakaszoknak a fent említett szervezetek a fenntartói, így indokolt lenne, hogy a tárgyi útszakasz is az ő fenntartásukba tartozzon.
A jarokelo.hu portálon jelenleg két bejelentés fut az érintett ingatlan vonatkozásában:
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/121757/borzalmas-araszto-ut - KDVVIZIG
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/133747/ez-nem-kerekparut-veszelyes-szakasz-vakon - MNV
Kérem, hogy amennyiben van rá lehetőség, egyesítsék a két ügyet, mert minkét ügyben az ingatlan vagyonkezelője, a KDVVIZIG az eljárásra jogosult, az előzőekben részletezett körülmények mellett."
(további részletek a csatolt PDF-ben olvashatóak)

-----

FRISSÍTÉS 2024. 02. 29.

Bejelentő visszajelzése:

Tíz évvel ezelőtt: https://jarokelo.hu/632

A helyzet rendezésére ez nem megnyugtató, hanem kétségbeejtő és borzalmas válasz! Rendkívül meglepett, ez nem lehet ennek a problémának megoldása. Ez kizárólag a borzalmas állapotok lassú és szándékos további elrohasztása lenne. Tényleg a "megnyugtató" szó lenne a válasz végén a helyes? Nem is értem... Nem megoldják a problémát, hanem két táblával legitimizálják azt és ami a legfontosabb, hogy megint és soha nem történik itt SEMMI! Abszurdnak tartom, hogy egyáltalán FELMERÜL, hogy "dokumentumok hiányossága" miatt egy működő kerékpárutat megszüntetnének! Ez pont az ellenkezője minden ésszerűségnek! Ráádásul úgy, hogy ez az egyetlen használható ér a belváros felé, ugyanis a többi lehetőség még ezen a szinten SINCS! Ez egyébként önmagában is külön groteszk TÉNY! Miért nem érzi tizen éve senki megoldandó feladatának, hogy rendezzék a kerékpárút fenntartási és egyéb kötelezettségeit? Az út állapota és helyzete itt évek óta borzalmasan elhanyagolt és balesetveszélyes! Mára már szép számmal fellelhetőek joggal kritikus előzmények és a töketlenségekkel tarkított tanácstalanságok is, noha árnyalásában a XI. kerület legalább megpróbált tenni. Ezt a választ és jövőképet rendkívül szomorúnak tartom, azért is, mert egyedüliként a kerület tett bele energiát, a többi pedig szégyelje magát, mert:

évek óta csak egymásra tologatják az elveszett dokumentumaikat!

Nagyon remélem, hogy ezt felkarolja a nyilvánosság, a sajtó, mert ennyi sok idő után ez így BIZTOSAN NEM folytatódhat a mai válaszban leírtak szerint!

-----

FRISSÍTÉS: 2023. 11. 17.

Részlet az MNV Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. válaszából:
"Tájékoztatom, hogy a kerékpárút fenntartására kötelezett megállapítása érdekében jelen levelemmel egyidejűleg megkerestem a KDVVIZIG-et, hogy adjon tájékoztatást, arról hogy a kerékpárút a KDVVIZIG kezelői jogának ingatlan-nyilvántartásába történő bejegyzést megelőzően, tehát 1992 előtt került-e megépítésre. Amennyiben nem, úgy kértük az arra vonatkozó tájékoztatásukat, hogy milyen információval rendelkeznek a kerékpárút megépítéséről."

-----

FRISSÍTÉS 2023. 06. 08.

Budapesti Közlekedési Központ válasza:

Nagyon köszönjük a megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésében leírtakkal kapcsolatban sem Társaságunk, sem a Budapest Közút Zrt. nem illetékes..

_____________________

FRISSÍTÉS 2023. 06. 01.

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság válasza:

A JAROKELO-BUDAPEST-00121757 azonosító számú, „Borzalmas Árasztó út” tárgyúbejelentésben szereplő kerékpárút üzemeltetése nem tartozik igazgatóságunk feladatkörébe.
-----

FRISSÍTÉS 2023. 05. 30.

XI. kerület Újbuda Önkormányzat válasza:

Korábbi leveleinkben megírtuk, hogy az Önök által említett területnek önkormányzatunk nem tulajdonosa és nem üzemeltetője. Nyilvántartásunk szerint, az illetékes a Közép-Duna- Völgyi Vízügyi Igazgatóság (1088 Budapest, Rákóczi út 4L), ezért szíveskedjenek őket felkeresni észrevételükkel.

-----

FRISSÍTÉS 2023. 05. 22.

Budapest Közút Zrt. Útfenntartási Főosztály válasza:

A XI. kerületi Árasztó út kifogásolt szakasza nincsen Társaságunk kezelésében. A terület üzemeltetője nyilvántartásunk szerint a XI. kerületi Önkormányzat.

-----

Az Árasztó úton található két irányú kerékpárút gazdátlan, útviszonyai rendkívül rosszak!
Kérem, számolják fel végre az úthibákat és tegyék közeledésre alkalmas állapotba, hogy biztonságos legyen kerékpáros közlekedés. Jelenleg nem az!

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Budapest Budapest

Hozzászólások

  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: KDVVIZIG Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "MNV Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt."-ról "KDVVIZIG Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság"-ra.

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2024. 02. 29. Bejelentő visszajelzése: Tíz évvel ezelőtt: https://jarokelo.hu/632 A helyzet rendezésére ez nem megnyugtató, hanem kétségbeejtő és borzalmas válasz! Rendkívül meglepett, ez nem lehet ennek a problémának megoldása. Ez kizárólag a borzalmas állapotok lassú és szándékos további elrohasztása ...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tárgy: A Budapest 43619 hrsz-ú ingatlanon található kerékpárúttal
    kapcsolatos megkeresés
    Iktatószám: MNV/01/11685/2024
    Ügyirat irattári tételszáma:K4 - 34

    Tisztelt Címzett!

    Mellékelten megküldjük az
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: MNV Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2023.06.16. Részlet az MNV Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. válaszából: "Tájékoztatom, hogy a kerékpárút fenntartására kötelezett megállapítása érdekében jelen levelemmel egyidejűleg megkerestem a KDVVIZIG-et, hogy adjon tájékoztatást, arról hogy a kerékpárút a KDVVIZIG kezelői jogának ingatlan-nyilv...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "KDVVIZIG Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság"-ról "MNV Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt."-ra.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Sleepy Claus visszajelzésére vár.

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Tíz évvel ezelőtt:
    https://jarokelo.hu/632
  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    A helyzet rendezésére ez nem megnyugtató, hanem kétségbeejtő és borzalmas válasz! Rendkívül meglepett, ez nem lehet ennek a problémának megoldása. Ez kizárólag a borzalmas állapotok lassú és szándékos...
  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    *Tisztelt Címzett!*

    Mellékelten megküldjük az MNV Zrt.-től az Ön/Társasága/Szervezete részére
    elküldött levél elektronikus változatát.

    Kérjük, hogy erre az e-mailre ne válaszoljon, mert jelen e-mail
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: KDVVIZIG Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 06. 08. Budapesti Közlekedési Központ válasza: Nagyon köszönjük a megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésében leírtakkal kapcsolatban sem Társaságunk, sem a Budapest Közút Zrt. nem illetékes.. _____________________ FRISSÍTÉS 2023. 06. 01. Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság válasza:...

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés illetékesét "MNV Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt."-ról "KDVVIZIG Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    *Tisztelt Címzett!*

    Mellékelten megküldjük az MNV Zrt.-től az Ön/Társasága/Szervezete részére
    elküldött levél elektronikus változatát.

    Kérjük, hogy erre az e-mailre ne válaszoljon, mert jelen e-mail
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: MNV Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023.06.08. BKK válasza: Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésében leírtakkal kapcsolatban sem Társaságunk, sem a Budapest Közút Zrt. nem illetékes. ------- FRISSÍTÉS 2023. 06. 01. Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság válasza: A JAROKELO-BUDAPEST-00121757 azonosító számú, „Borzalmas Árasztó út” tár...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Ügyszám: 0038/0020952/2023

    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00121757

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Nagyon köszönjük a megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésében leírtakkal kapcsolatban sem Tá...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • H B L megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 06. 01. Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság válasza: A JAROKELO-BUDAPEST-00121757 azonosító számú, „Borzalmas Árasztó út” tárgyúbejelentésben szereplő kerékpárút üzemeltetése nem tartozik igazgatóságunk feladatkörébe. _____________________ FRISSÍTÉS 2023. 05. 30. XI. kerület Újbuda Önkorm...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Ügyszám: 0038/0020952/2023

    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00121757

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Nagyon köszönjük a megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésében leírtakkal kapcsolatban sem Tá...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: MNV Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 05. 30. XI. kerület Újbuda Önkormányzat válasza: Korábbi leveleinkben megírtuk, hogy az Önök által említett területnek önkormányzatunk nem tulajdonosa és nem üzemeltetője. Nyilvántartásunk szerint, az illetékes a Közép-Duna- Völgyi Vízügyi Igazgatóság (1088 Budapest, Rákóczi út 4L), ezért sz...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "KDVVIZIG Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság"-ról "MNV Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt."-ra.

  • Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Bardócz Csaba úr részére
    irodavezető
    Járókelő közhasznú Egyesület
    Budapest

    Tisztelt Irodavezető Úr! Tisztelt Jarokelo.hu!

    A JAROKELO-BUDAPEST-00121757 azonosító számú, „Borzalmas Árasztó út” tárgyú...
  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 05. 22. Budapest Közút Zrt. Útfenntartási Főosztály válasza: A XI. kerületi Árasztó út kifogásolt szakasza nincsen Társaságunk kezelésében. A terület üzemeltetője nyilvántartásunk szerint a XI. kerületi Önkormányzat. _____________________ Az Árasztó úton található két irányú kerékpárút ...

  • T. Andrea elküldte az ügyet az illetékesnek: KDVVIZIG Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

  • T. Andrea megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ról "KDVVIZIG Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    ________________________________
    Feladó: admins@smart11.ujbuda.hu
    Elküldve: 2023. május 30., kedd 15:52
    Címzett: KozlekedesiO
    Tárgy: Message from Varosuz5
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Az Árasztó úton található két irányú kerékpárút gazdátlan, útviszonyai rendkívül rosszak! Kérem, számolják fel végre az úthibákat és tegyék közeledésre alkalmas állapotba, hogy biztonságos legyen kerékpáros közlekedés. Jelenleg nem az!"-ról "FRISSÍTÉS 2023. 05. 22. Budapest Közút Zrt. Útfenntartási Főos...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Kezdődik!
    Újra és újra!
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Üdvözlettel:

    [Leírás: Budapest közút]
    Útfenntartási Főosztály
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Sleepy Claus bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére