Válaszra vár

Albánia Szentendrén

Albániában igen érdekes az úthálózat, mész egy vadi új, tükör simaságú autóúton, hosszú kilométereken át, aztán látod, hogy előtted fékeznek. Hirtelen minden előjelzés nélkül vége szakad az aszfaltnak, és 30-40 centi mély kátyús, burkolatlan szakasz következik 20 méteren át, amin még egy magas építésű autóval is kész művészet úgy áthajtani, hogy ne koppantsd fel a kocsi hasát. Aztán folytatódik a tükörsima aszfalt. Na pont ilyen az Eurovelo Szentendrén, egy rövid szakasza a Postás strandnál a teniszpályáknál életveszélyesen kátyús, huplis. Ráadásul itt annyi a gyalogos (és a kerékpáros is), hogy a két közlekedési mód szétválasztása elkerülhetetlen lenne, mert állandóak a konfliktusok.
De a Duna-korzón a Bükkös-pataktól a Rév utcáig is van pár alattomos hupli, amely kerékpárral igencsak veszélyes, első sorban a fekvőrendőrökre a felhajtás nem épp sima, éles zökkenővel kezdődik mindegyik, mert a nehéz járművek kis gödröt préseltek az aszfaltban a viacolor burkolatú fekvőrendőrök határán. A Rév utcai fekvőrendőrnél például pénteken majdnem kivasalt egy autós, mert kikerülte nekem szembe a fekvőrendőrt, majdnem frontálisan ütköztünk, természetesen nem én közlekedtem szabálytalanul. Itt egy hosszabb záróvonal felfestése jó lenne.
A harmadik alattomosan kátyús szakasz a szennyvíztisztítónál van a kerékpárúton, itt huplik nehezítik a haladást mintegy 200 méteren, meg egy csónakoknak épült rámpa, amin nem sikerült úgy keresztülvezetni a kerékpárutat, hogy ne zökkenjen hatalmasat az ember. Ez télen, síkos útviszonyok mellett veszélyes lehet. Valószínűleg ez a szakasz állami közútkezelős, a másik kettő önkormányzati.

Probléma helyszíne
Szentendre Bolgár u. 16

Hozzászólások

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!
  Panaszát KÜ18-P/21-5940 sz.-on továbbítottuk az illetékes szakterület fele,
  kérjük szíves türelmét:
  Tisztelettel
  Bognár Marianna

  [image: photo]

  *Szentendrei Közös Önkormányzati H
  ...
 • Tóth Sándor elküldte az ügyet az illetékesnek: Szentendre Önkormányzata

 • Lenkei Péter bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére