Megoldott

Sártenger

FRISSÍTÉS - 2022.01.22.

Sajnos azóta sem történt semmilyen előrelépés az ügy megoldása érdekében. Végső soron megkérjük a tisztelt Szeged MJV Önkormányzatának közreműködését a probléma megoldásában. Kérjük olvassák el végig a bejelentés során érkezett észrevételeket, válaszokat, hogy teljes képet kapjanak a jelenlegi helyzetről. Segítségüket előre is nagyon köszönjük!

----------

FRISSÍTÉS - 2021.07.08.

Tisztelt Magyar Közút!

Köszönjük szépen a válaszukat!
A több szervezettel történt egyeztetést követően összefoglalva jelenleg a következők mondhatóak el a nevezett területről és a rajta átfutó 20 méteres járdaszakaszról.

- A terület (HRSZ 2542/8) a Magyar Állam tulajdonában és a Magyar Közút vagyonkezelésében van a földhivatali nyilvántartás szerint, viszont a terület sajátossága miatt, az egymás feletti területek valódi tulajdonosai eltérhetnek, így itt a Magyar Közút szerint az Önkormányzat, Szeged MJV Önkormányzata szerint pedig az állami fenntartó az illetékes itt.

- A Magyar Közút szerint ők nem építettek és nem is üzemeltetnek járdát a Bertalan híd alatt, hiszen az igazából egy korábbi válaszuk szerint nem is az ő területükön, hanem önkormányzati területen található. Ebben az esetben a legutóbbi válaszukban megfogalmazott kijelentés, miszerint tudomásuk szerint kezelői hozzájárulást nem adtak ki annak megépítéséhez, ellentmondásos problémába ütközik, hiszen ez csak akkor lenne probléma, ha igazából az ő tulajdonukban lenne a terület.

- Az SZKHT a helyszíni bejárás alkalmával megállapította, hogy a területen azért tud kialakulni dagonya, mert a Bertalan hídról levezetett csapadék elvezetése sérült berendezéseken keresztül történik, aminek a karbantartása a Magyar Közút feladata, hiszen a híd részét képezi.

Ebben az esetben a terület illetékességével kapcsolatban teljesen mindegy, melyik szervezet tájékoztatását vesszük mérvadónak, a probléma elhárítása valamilyen módon a Magyar Közút feladata:

- Ha az SZKHT tájékoztatása alapján a terület állami fenntartású, akkor ebben az esetben a terület tisztántartása közterület lévén a Közút feladata.

- Ha a Magyar Közút tájékoztatása alapján a terület önkormányzati fenntartással rendelkezik, akkor pedig szintén a Magyar Közút feladata lenne a kellemetlen helyzetet okozó fő probléma, azaz a Bertalan hídhoz tartozó vízelvezető rendszer kijavítása. Ha belegondolunk, az önkormányzat, ha folyamatosan takarítaná is a területet, a Bertalan híd csapadékelvezetőinek hibája miatt a terület újra dagonyává változna, így a probléma közvetetten ugyan, de az állami fenntartásban lévő eszközök hibájából adódik.

Kérjük a tisztelt Magyar Közutat, hogy a szegediek érdekében végezze el a csapadékelvezető rendszer javítását, mellyel az egész probléma megszűnne. Tekintsenek el a bejelentés eredeti felvetésétől, miszerint a járdát kellene takarítani, hiszen egyértelműen kirajzolódott, hogy a probléma nem a takarítás hiányából, hanem a vízelvezető rendszer hibájából adódik.

A lakosság sajnos ebből csak annyit lát, hogy két fél egymásra mutogat, miközben semmi sem történik. Egyáltalán nem a lakosság, az SZKHT és a Magyar Közút közötti feszültség növelése a cél, hanem a probléma megoldása. A lakosság és az SZKHT nem tudja a hídhoz tartozó vízelvezetőt karbantartani, holott ez megoldaná teljesen a problémát.

Segítségükért nagyon hálásak vagyunk! Köszönjük szépen előre is, hogy a sok levelezés után megoldást is találnak annak a problémának az orvoslására, ami miatt az egész helyzet előállt!

----------

FRISSÍTÉS - 2021.07.08.

A Magyar Közút válasza:
A 2021. 06. 25-én érkezett jarókelo-szeged-00077205 számú bejelentésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy korábban írt álláspontunkat továbbra is fenntartjuk, miszerint "Társaságunk nem épített és nem is üzemeltet a Bertalan híd alatt járdát".
Megkívánjuk egyúttal jegyezni, hogy a szóban forgó járdaszakasszal kapcsolatban nincs tudomásunk arról, hogy valaha is kezelői hozzájárulást adtunk volna ki annak megépítéséhez.

----------

FRISSÍTÉS - 2021.06.25.

Az SZKHT válasza:
Hivatkozott számú megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy helyszíni bejárás során megállapítást nyert, hogy az összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz a híd csapadékvíz elvezető rendszerének sérüléséből, valamint a csurgalékvíznek a nevezett területre történő kivezetéséből adódik, melynek elhárítását követően várható, hogy a jelzett probléma nem merül fel a későbbiekben. A vízelvezető rendszer karbantartása a Bertalan híd kezelőjének feladatkörébe tartozik.

A bejáráson készített fényképeket csatoltuk a bejelentéshez.

----------

FRISSÍTÉS - 2021.05.12.

Kérjük a tisztelt SZKHT, illetve a Szegedi Önkormányzat munkatársait, hogy a Magyar Közút indoklása alapján intézkedjen a járda tisztításáról, és a környékének a rendbetételéről. A szegedi lakosok érdeke, hogy ezen a szakaszon át tudjanak kelni a gyalogosok, és ne kelljen nagyot kerülniük. Segítségüket előre is nagyon köszönjük!

----------

FRISSÍTÉS - 2021.05.11.

A Magyar Közút válasza:
A 2021. 05. 06-án érkezett jarókelo-szeged-00077205 számú bejelentésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy korábban írt álláspontunkat továbbra is fenntartjuk, miszerint "Társaságunk nem épített és nem is üzemeltet a Bertalan híd alatt járdát".
A bejelentésben szereplő 2542/8 helyrajzi számú ingatlan ugyan valóban a Magyar Állam tulajdonában, és a Magyar közút vagyonkezelésében van, azonban a földhivatali nyilvántartás sajátossága, hogy az egymás feletti területek esetében (elsősorban hidak esetében fordul ez elő) csak egy tulajdonos bejegyzését teszi lehetővé az adott területre.
Az 5/2004. (I.28)GKM rendelet a helyi közutak kezelésének szabályairól 3.2.2 d. pontja viszont kimondja, hogy az "Ingatlanhoz nem csalatkozó burkolt járda, lépcső, gyalogút, valamint a közcélú zöldövezeten átvezető és ezek örüli burkolt gyalogutak és sétányok tisztántartásáról, hóeltakarításáról és síkosságmentesítéséről a helyi közút kezelője gondoskodik."
Mivel a híd alatti járdaszakasz egy közforgalmú járda része, annak fenntartása - a járda többi szakaszával együtt - a fentiek értelmében a járda kezelőjének a feladata függetlenül attól, hogy kinek a területén halad át.
Meg kívánjuk jegyezni, hogy a Bertalan híd alatt három önkormányzati kezelésű út is áthalad, Szegeden a Felső Tisza-Part u. Újszegeden pedig a Felső Kikötő sor, valamint a Tárogató u. Ezen utcák híd alatti részei földhivatali nyilvántartás szerint szintén a Magyar Állam tulajdonában vannak. Ezzel együtt azonban természetesen nem a Magyar Közút NZRt. kezeli a híd alatti 20-20 méteres utca szakaszokat, hanem az utcák többi részével együtt a helyi önkormányzat. Ugyan ez vonatkozik a bejelentésben szereplő járdaszakaszra is.

----------

FRISSÍTÉS - 2021.05.06.

A Földhivataltól a 2542/8 helyrajziszámú belterületről kapott tulajdoni lapról a következő adatok olvashatóak le:
- tulajdonos: Magyar Állam (bejegyző határozat, érkezési idő: 4561/1981)
- vagyonkezelő: Magyar Közút Nonprofit Zrt. (bejegyző határozat, érkezési idő: 46594/3/2017.06.02)

Kérjük a tisztelt Magyar Közutat, hogy mint vagyonkezelő, intézkedjen a terület rendezéséről, a lejtési viszonyok olyan szintű megváltoztatásáról, hogy a lezúduló eső ne mossa a járdára a sarat, ezáltal ilyenkor is járható maradhasson a híd alatt átvezető járda. A környékbeliek nevében is a segítségüket előre is köszönjük szépen!

----------

FRISSÍTÉS - 2021.04.07.

Kérjük a tisztelt Közterület-felügyelet munkatársait, derítsék ki, hogy kinek a kezelésében áll ez a híd alatti terület, ami sem a Magyar Közút, sem az SZKHT, sem a Szegedi Önkormányzat tulajdonát nem képzi. Kérjük, hogy szólítsák fel az illetékest a járda tisztítására! Segítségüket előre is nagyon köszönjük!

Szegedi Önkormányzat válasza:
Az érintett terület nem áll Önkormányzatunk kezelésében, annak feltöltéséről nincs hatáskörünk rendelkezni.

----------

FRISSÍTÉS - 2021.03.01.

A Magyar Közút válasza:
Társaságunk nem épített és nem is üzemeltet a Bertalan híd alatt járdát.

----------

FRISSÍTÉS - 2021.02.09.

Az SZKHT válasza:
A bejelentésben nevezett helyszín nem tartozik társaságunk kezelésébe.

----------

A hídfő felújításának és a kerékpárút megépítésének nagyon örültünk, eltűntek a graffitik, könnyebb a kerékpáros közlekedés stb. Köszönjük.
Sajnos már azelőtt is fennállt ez a probléma, hogy elkezdték volna a munkálatokat, azóta azonban a feltöltésnek köszönhetően fokozódott. Ha akár egy kis csapadék esik, a víz rámossa a földet a gyalogútra, mely így egy sártengerré válik. A járda mellett és már rajta is tócsák és vastag sárréteg lehetetleníti el közlekedést, akár gyalog, akár babakocsival stb. A közvetlen közelben lévő játszótér megközelítése is problémás, hiszen azelőtt csupa sár lesz a gyerek (és/vagy a szülő), mielőtt elkezdene játszani. Véleményem szerint, nem okozna túl nagy erőfeszítést, ha változtatnának egy kicsit a lejtési viszonyokon, hogy megszűnjön ez a kényelmetlenség.

Előre is nagyon köszönöm a közösség nevében is.

Probléma helyszíne
Szeged Római krt. 4

Hozzászólások

  • Dr. Papp Sándor hozzászólt a bejelentéshez.

    Mi is bízunk benne. Köszönjük a segítséget! :)
  • Bertalan Balázs lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Köszönjük szépen a visszajelzést!
    Sajnáljuk, hogy ilyen lassan oldották meg a problémát a hivatali ide-oda mutogatás miatt, de bízunk benne, hogy mostmár minden rendben lesz itt az esőzéseket követően...
  • Dr. Papp Sándor hozzászólt a bejelentéshez.

    Igen! Ahogy látom, a járdát is megtisztították és a földet is elegyengették szépen. Alig várom, hogy működés közben is lássam. :)

    Erről kapunk majd valami hivatalos választ is, vagy lesz még más is?
  • T. László hozzászólt a bejelentéshez.

    Ástak egy szikkasztó árkot a járda mellé. :)
  • Dr. Papp Sándor hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Ügyintéző!

    Köszönjük válaszukat. Remélhetőleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hajlandó lesz tenni valamit az ügy érdekében.

    A válaszban leírt "biztonságos közlekedés" egy viszonylag szubjekt
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba Úr!

    Csatoltan megküldöm Szegeden, a 2542/8 hrsz. számú területen található Bertalan híd ügyében tájékoztatásomat.

    Tisztelettel:
    Kissné Herczeg Mónika
    koordinációs ügyintéző
    Sz...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.07.08. Tisztelt Magyar Közút! Köszönjük szépen a válaszukat! A több szervezettel történt egyeztetést követően összefoglalva jelenleg a következők mondhatóak el a nevezett területről és a rajta átfutó 20 méteres járdaszakaszról. - A terület (HRSZ 2542/8) a Magyar Állam tulajdonában és a Ma...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Magyar Közút (Szeged)"-ról "Szeged Önkormányzata"-ra.

  • Dr. Papp Sándor hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos azóta sem történt semmilyen előrelépés az ügy megoldása érdekében.
  • Dr. Papp Sándor visszajelzésére vár.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    Lassan, de biztosan közeledünk a megoldás felé :) Köszönjük a Magyar Közút segítségét!
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    Mint 2021. május 11-én kelt levelünkben is leírtuk, az érintett Bertalan híd alatti járdaszakasz valóban a Magyar Közút NZRt. kezelésében lévő területen található, de ezzel együtt i
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Szeged)

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.06.25. Az SZKHT válasza: Hivatkozott számú megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy helyszíni bejárás során megállapítást nyert, hogy az összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz a híd csapadékvíz elvezető rendszerének sérüléséből, valamint a csurgalékvíznek a nevezett területre tö...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    A 2021. 06. 25-én érkezett jarókelo-szeged-00077205 számú bejelentésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy korábban írt álláspontunkat továbbra is fenntartjuk, miszerint "Társaságunk...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Szeged)

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.05.12. Kérjük a tisztelt SZKHT, illetve a Szegedi Önkormányzat munkatársait, hogy a Magyar Közút indoklása alapján intézkedjen a járda tisztításáról, és a környékének a rendbetételéről. A szegedi lakosok érdeke, hogy ezen a szakaszon át tudjanak kelni a gyalogosok, és ne kelljen nagyot kerülni...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ról "Magyar Közút (Szeged)"-ra.

  • Dr. Papp Sándor hozzászólt a bejelentéshez.

    Oh, ez nagyon bíztatónak tűnik! Nagyon örülök, hogy érdemi előrelépés történt az ügyben. Remélhetőleg a hídkezelő munkatársai mihamarabb orvosolni tudják a problémát.

    Nagyon köszönöm.
    Üdv.:
    Sándor
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Hivatkozott számú megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy helyszíni bejárás során megállapítást nyert, hogy az összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz a híd csapadékvíz elvezető
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Szeged Önkormányzata"-ról "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ra.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.05.06. A Földhivataltól a 2542/8 helyrajziszámú belterületről kapott tulajdoni lapról a következő adatok olvashatóak le: - tulajdonos: Magyar Állam (bejegyző határozat, érkezési idő: 4561/1981) - vagyonkezelő: Magyar Közút Nonprofit Zrt. (bejegyző határozat, érkezési idő: 46594/3/2017.06.02) K...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Magyar Közút (Szeged)"-ról "Szeged Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    A 2021. 05. 06-án érkezett jarókelo-szeged-00077205 számú bejelentésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy korábban írt álláspontunkat továbbra is fenntartjuk, miszerint "Társaságunk
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    Reméljük a legjobbakat! :)
  • Dr. Papp Sándor hozzászólt a bejelentéshez.

    Úgy érzem, ha ez megoldódik FB poszt lesz belőle. :) Köszönöm a kitartást!
  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Szeged)

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.04.07. Kérjük a tisztelt Közterület-felügyelet munkatársait, derítsék ki, hogy kinek a kezelésében áll ez a híd alatti terület, ami sem a Magyar Közút, sem az SZKHT, sem a Szegedi Önkormányzat tulajdonát nem képzi. Kérjük, hogy szólítsák fel az illetékest a járda tisztítására! Segítségük...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Szeged Önkormányzata Közterület-felügyelet"-ról "Magyar Közút (Szeged)"-ra.

  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    A Földhivataltól kapott tulajdoni lap a 2542/8 helyrajziszámú belterületről.
  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    Valahogy mindenképp kiderítjük :) Futunk még vele pár kört!
  • Dr. Papp Sándor hozzászólt a bejelentéshez.

    Úgy látszik, hogy most senkihez nem tartozik a terület. :/
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő.hu!

    A bejelentésben szereplő Római körút 4 /híd alatti/ terület nem tartozik hatáskörünkbe, kérem ezen probléma megoldásában kérje más szervek segítségét.

    Tisztelettel:
    Közterület-...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata Közterület-felügyelet

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.03.01. A Magyar Közút válasza: Társaságunk nem épített és nem is üzemeltet a Bertalan híd alatt járdát. ---------- FRISSÍTÉS - 2021.02.09. Az SZKHT válasza: A bejelentésben nevezett helyszín nem tartozik társaságunk kezelésébe. ---------- A hídfő felújításának és a kerékpárút megép...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Szeged Önkormányzata"-ról "Szeged Önkormányzata Közterület-felügyelet"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    T. Cím!

    Mellékelten megküldöm a tárgyban szereplő bejelentésükre Szeged MJV Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodája által adott választ.

    Tisztelettel:
    Szűcs Ibolya
    ügyintéző
    Szeged MJV PH Vá...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.02.09. Az SZKHT válasza: A bejelentésben nevezett helyszín nem tartozik társaságunk kezelésébe. ---------- A hídfő felújításának és a kerékpárút megépítésének nagyon örültünk, eltűntek a graffitik, könnyebb a kerékpáros közlekedés stb. Köszönjük. Sajnos már azelőtt is fennállt ez ...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Magyar Közút (Szeged)"-ról "Szeged Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    Bejelentésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy Társaságunk nem épített és nem is üzemeltet a Bertalan híd alatt járdát.

    Üdvözlettel:
    Vidács-Szabó Laura
    műszaki mérnök gyakornok
    Mag...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Dr. Papp Sándor hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Balázs!

    Nagyon köszönöm! Örömmel használom az oldalt. :)
  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Szeged)

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "A hídfő felújításának és a kerékpárút megépítésének nagyon örültünk, eltűntek a graffitik, könnyebb a kerékpáros közlekedés stb. Köszönjük. Sajnos már azelőtt is fennállt ez a probléma, hogy elkezdték volna a munkálatokat, azóta azonban a feltöltésnek köszönhetően fokozódott. Ha akár egy kis csapad...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ról "Magyar Közút (Szeged)"-ra.

  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia Sándor!
    Kiderítjük, hogy kihez tartozik a terület, a híd felhajtója alatti rész legutóbbi információink szerint állami területként van nyilvántartva. A járdaszerűség miatt úgy gondoltuk, hogy az
    ...
  • Dr. Papp Sándor hozzászólt a bejelentéshez.

    Akkor szükséges újból bejelentenem a problémát, vagy továbbítják felé innen?
  • T. László hozzászólt a bejelentéshez.

    Esélyes, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az illetékes, ahogyan a körút is hozzájuk tartozik (ha jól tudom).
  • Papp Sándor hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Ügyintéző!

    Azt lehet tudni akkor, hogy ez kihez tartozik, hogy ki fogja megoldani? :)
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Ezúton tájékoztatjuk, hogy a bejelentésben nevezett helyszín nem tartozik társaságunk kezelésébe.
    Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

    Üdvözlettel
    Vőnekiné Zsótér Anett
    útügyi üg...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.

  • Dr. Papp Sándor bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    törött, baleset veszelyes jarda

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Szeged Önkormányzata
    Maros utca
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Szétnyílt járdaszakasz

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Szeged Önkormányzata
    Budapesti körút
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Hiányzó járda

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Szeged Önkormányzata
    Dugonics tér
  Vissza az oldal tetejére