Megerősítésre vár

Akadálymentes megállók? Nem!

Az SZKT menetrendeket böngészve egy furcsaságra lettem figyelmes: több megálló is a menetrendben egy kerekesszékes ikonnal van jelölve, mint akadálymentes megálló, holott nem az, vagy onnan nem indulnak olyan járatok, amik akadálymentesen használhatóak lennének, ezáltal megtévesztőek a jelölések.

3-as/3F-es vonal:
A 3-as villamoson mivel közlekedik alacsonypadlós villamos, indokolt lehet az akadálymentes jelölés a Tarján-Vadaspark közötti szakaszon, de azokban a megállókban, ahol a villamos padlószintje nem igazodik a peron szintjéhez, szintén nem szabad alkalmazni. A 3F önálló szakaszán - mivel nincs alacsonypadlós szolgáltatás - egyik megálló sem használható akadálymentes le- és felszállásra.
Érintett megállók, ahol ezáltal a jelölést nem szabadna alkalmazni: Tarján (le- és felszálló hely is), Tisza Lajos körút (Károlyi utca), Dugonics tér (Tisza Lajos körút), Dugonics tér (Kálvária sugárút), Belvárosi temető, Belvárosi temető II. kapu, Kereskedő köz, Fonógyári út.

4-es vonal:
Ezen a vonalon nem közlekedik alacsonypadlós jármű, így a járat menetrendi lapján az akadálymentes megállók feltüntetése szintén megtévesztő, az egyébként megfelelő magasságú peronok mellett sem lehet a Tatra villamosokról le- vagy oda felszállni akadálymentesen. Ezen a vonalon a menetrendi táblákon nem szabad feltüntetni akadálymentesként megállót, aki a Tarján-Dugonics tér szakaszon kívánja használni az Önök szolgáltatását, releváns információt a 3-as villamos menetrendjéből tudhat meg. Érdemes továbbá a 4-es villamos mentrendjében a jelmagyarázatban az alacsonypadlós járat jelölés helyett leírni, hogy nem közlekedik alacsonypadlós járat a vonalon.

9-es vonal:
A trolibuszok esetében egyszerűbb az akadálymentesítés lehetősége, hiszen az alacsonypadlós járművek oldalra tudnak billenni a peronok mellett, valamint rámpával is tud segíteni a sofőr. A Bakay Nándor utca Vásárhelyi Pál úton kívül eső megállói viszont még így sem akadálymentesek, hiszen a peronok nem hagyhatóak el segítség nélkül. A peronok itt vagy előre gyártott blokkokból lettek kialakítva a zöldterületen, melyről nem vezet út a (nem létező) járdához, vagy a járda szintjéből kiemelkedő, akadálymentes elhagyási lehetőséget nem biztosító peron lett kialakítva.
Érintett megállók, ahol ezáltal a jelölést nem szabadna alkalmazni: Vásárhelyi Pál út (Bakay Nándor utca) (Bakay Nándor utca felé) és a Bakay Nándor utca (le- és felszálló hely is).

Kérjük, távolítsák el a téves jelöléseket és cseréljék a megállókban a téves menetrendeket, hogy azok ne tájékoztassák félre az utasokat, főleg azokat ne, akik számára ezek releváns információk! Segítségüket előre is nagyon köszönjük!

Probléma helyszíne
Szeged Bakay N. utca

Hozzászólások

  • Bertalan Balázs visszajelzésére vár.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz 2023. szeptember 02-án, elektronikus úton küldött észrevételét köszönettel vettük.

    A Jarokelo.hu oldalon továbbított bejelentés szerint a 4-es villamos teljes vonalán, i
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKT Szegedi Közlekedési Társaság

  • Bertalan Balázs bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Nem működő lift

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Göncz Árpád városközpont M (XIII. kerület)
  • Válaszra vár
    3
    Válaszra vár
    3

    Budaörsi út járda felszedve

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XI. kerület Újbuda Önkormányzata
    Budaörsi út (XI. kerület, Újbuda)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Iskola lépcső

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Miskolc Önkormányzata
    Iskola lépcső
  Vissza az oldal tetejére