Megoldásra vár

Problémás parkolás zöldterületen, a Remény utcában

Az idei év során Szeged rengeteg pontján kerültek kihelyezésre parkolásgátló fa oszlopok, melyek egyrészt a város zöldterületeit hivatottak védeni az autók keréknyomaitól, másrészt pedig az illetett helyeken a nem kívánt parkolást akadályozzák meg. Az új pollerek megléte számos helyen igen előnyös és akad is még helyszín, ahol hasznos szerepüket kamatoztatni lehetne.

Utóbbira egy kiváló példa Móravároson a Remény utca eleje, ahol az 1-es házszámú ingatlan előtt a zöldterület úttest felőli szélén rendszeresen autók parkolnak le, (csak) részben lehúzódva az útról, rányomulva a növényzetre. A szélső bokrok és az aszfalt közötti keskeny sávon a Google Street View felvételei alapján 10 éve még autóabroncsok voltak masszívan leásva a földbe, ami így megakadályozta az út menti -több okból is kedvezőtlen hatású- parkolást. Az autógumik azonban már réges-rég eltűntek, azóta pedig állandósult az út menti parkolás az elvadult növényzetű néhai kert mellett.
Az illetett szakaszon megálló járművek valamennyire mindig belógnak az úttestre, ezáltal az leszűkül, ami nem csak az áthaladó forgalmat akadályozza szélesebb gépjármű esetén, hanem a szemközti, leburkolt, rendezett parkolóból történő kiállást is jelentősen megnehezíti.
Továbbá a zöldterület és az annak szélén kialakult "vad parkoló" mellett van közvetlenül a szomszédos ház egyik garázsa, amelyből meglehetősen problémás kikanyarodni az úttestre, amikor autó áll a növényzet szélén, ugyanis a parkoló járműtől képtelenség belátni az utat, hogy abból az irányból közeledik-e valami. Ebben az esetben már nagyobb balesetveszély is fenn áll!

A mellékelt fotókon látható az illetett terület, a csatolt ábrák pedig részletesen bemutatják a problémát.

Kérném a Tisztelt Illetékeseket, hogy az oszloptelepítési projekt keretében a Remény u. elején megnevezett részre is helyezzenek ki megítélésük szerint elegendő darabszámú pollert, hogy a jövőben ne nehezítsék a közlekedést az ott állomásozó autók.

Segítségüket előre is köszönöm az érintettek nevében is!

Probléma helyszíne
Szeged Kálvária tér 30

Hozzászólások

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba!

    Csatoltan megküldöm a JAROKELO-SZEGED-00128142 számú megkeresésére tájékoztatásunkat.

    Tisztelettel:
    Kissné Herczeg Mónika
    koordinációs ügyintéző
    Szeged Megyei Jogú Város Pol...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Szeged Önkormányzata"-ra.

  • Alkalmi Bejelentő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére