Megoldott

Megtévesztő útburkolati jel

FRISSÍTÉS
2022.10.23

Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.
2022. október 23. 16:33
Jó hír, hogy újból festették a csíkot és a piktogrammokat is. A rossz hír, hogy a bejelentett kerékpáros jelzést ismét rosszul festették fel, így még mindig megtévesztő a Kossuth utca irányából közlekedőknek, mivel úgy tűnhet, mintha az út bal oldalán kellene közlekedni, miközben az a sáv a Vay Ádám körút felől (az ellenirányból) érkezőknek van felfestve. Szerencsére az utca további részein jól van felfestve a jelzés.
Kérem amennyiben még van rá lehetőség orvosolják a hibát, a kerékpáros piktogram megfelelő irányba történő felfestésével (mint korábban is volt, látható a képek között), illetve a Kossuth utca irányából a Vay Ádám körút felé közlekedőknek kerékpáros nyomot szükséges felfesteni, így egyértelművé téve kinek melyik oldalban kell közlekednie.
Köszönöm.

FRISSÍTÉS
2022.09.30

Anonim Járókelő hozzászólt a következő bejelentéshez: Megtévesztő útburkolati jel
2022. szeptember 30. 19:22

Bízom benne, hogy az elmúlt 1 hónapban sikerült megvizsgalni a bejelentésben foglaltakat. Sajnos még nem történt a helyszínen változás, a mai napon is pont szemtanúja voltam annak, amint egy biciklis a városközpont irányába menet tévesen a felfestett sávon ment, miközben az az elleniranyú kerékpárosoknak van felfestve.
Hódmezővásárhelyen is egy nemrégiben átadott utcán előjött ez a probléma és ott is kerékpáros nyom felfestésével fogják orvosolni. ( "a kerékpárút kapcsán van még némi bizonytalanság: valójában nem szabad mindkét irányban a vörös térkő felületen haladniuk a kerekesnek. Az északi irányba, a Deák Ferenc utca felé haladó kerékpárosoknak az autósokkal együtt a sárga úttestet kell használniuk, csak az ellenkező irányba bringázók számára van fenntartva a piros rész. Azt ígérte, ezt festéssel fogják majd jelezni."

https://promenad24.hu/2022/09/16/atadtak-vasarhelyen-a-felujitott-szent-antal-utcat/ )

Kérem, amennyiben lehetséges orvosolják a felmerült problémát a rossz irányba néző útburkolat jel megfordításával, valamint az autósokkal azonos irányba vezető oldalra kerékpáros nyom(ok) felfestésével. Köszönöm.

- - - - - - - -

Nyíregyháza egyetlen olyan utcája a Körte utca ahol 145 méter hosszúságban a biciklisek szabályosan behajthatnak az egyirányú utcába mindkét irányból. A Kossuth utca irányából érkezve azonban tévesen van a sávba felfestve a kerékpáros piktogram az úttestre, mivel így úgy tűnhet, mintha az ebből az irányból érkezőknek is ott kellene közlekedniük, azonban az a sáv a szemből jövőknek van kialakítva. Korábban egyébként jól volt felfestve az útburkolati jel (ez látható a csatolt képek között is pirossal bekeretezve), ezt az állapotot kellene visszaállítani, illetve esetleg megerősítésnek a Kossuth utca felől a Vay Ádám körút felé haladóknak, a menetirány szerinti jobb oldalra néhány kerékpáros nyomot lehetne felfesteni, így egyértelművé válna kinek melyik oldalban kell haladnia.
A Kerékpárút Nyilvántartó Rendszer (KENYI) adatai alapján is a sáv az ellenirányú kerékpáros forgalomnak van felfestve, így valóban téves a jelenlegi állapot. (lásd a képek között)
Illetve már eléggé megkopott az egész sáv felfestése, így javasolt lenne az egész csíkot újból festeni a teljes 145 méteres szakaszon.

Probléma helyszíne
Nyíregyháza Körte u. 34

Hozzászólások

  • Nagy Daniella lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    A tárgyi ügyben Társaságunkhoz eljuttatott bejelentésével kapcsolatban
    tájékoztatom, hogy a Körte utcán frissített burkolati jelek szabványosan
    a jelenleg érvényes közlekedési előírás
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Nagy Daniella elküldte az ügyet az illetékesnek: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.

  • Nagy Daniella megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022.09.30 Anonim Járókelő hozzászólt a következő bejelentéshez: Megtévesztő útburkolati jel 2022. szeptember 30. 19:22 Bízom benne, hogy az elmúlt 1 hónapban sikerült megvizsgalni a bejelentésben foglaltakat. Sajnos még nem történt a helyszínen változás, a mai napon is pont szemtanúja voltam annak, amin...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Jó hír, hogy újból festették a csíkot és a piktogrammokat is. A rossz hír, hogy a bejelentett kerékpáros jelzést ismét rosszul festették fel, így még mindig megtévesztő a Kossuth utca irányából közlek...
  • Nagy Daniella megváltoztatta a bejelentés leírását "Nyíregyháza egyetlen olyan utcája a Körte utca ahol 145 méter hosszúságban a biciklisek szabályosan behajthatnak az egyirányú utcába mindkét irányból. A Kossuth utca irányából érkezve azonban tévesen van a sávba felfestve a kerékpáros piktogram az úttestre, mivel így úgy tűnhet, mintha az ebből az irányból érkez...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Bízom benne, hogy az elmúlt 1 hónapban sikerült megvizsgalni a bejelentésben foglaltakat. Sajnos még nem történt a helyszínen változás, a mai napon is pont szemtanúja voltam annak, amint egy biciklis...
  • Rimóczi József megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Köszönettel vettük tárgyi ügyben tett bejelentését, melyben foglaltakat
    megvizsgáljuk és útkezelőként, amennyiben szükséges megtesszük az
    intézkedéseket.

    
    Üdvözlettel:
    Untitled Docu
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Rimóczi József elküldte az ügyet az illetékesnek: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    2
    Megoldott
    2

    "Elfelejtett" átvezetés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.
    Vasvári Pál utca
  • Megoldásra vár
    2
    Megoldásra vár
    2

    Kerékpáros nyom helyett kerékpársáv

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.
    Széchenyi utca
  • Megoldatlan
    2
    Megoldatlan
    2

    Járdából megosztott kerékpárút?

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.
    Csaló köz
  Vissza az oldal tetejére