Megoldatlan

Indokolatlan tábla

FRISSÍTÉS 2023.05.12.
Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.
2023. május 10. 19:48
,,Szerintem le lehet zárni a bejelentést megoldatlan állapottal. Sajnos nem sikerült az Illetékessel megértetni a probléma lényegét, így nem várható megoldás."
----------------------------------------------------------------

A Belső körút László utca és Liszt Ferenc utca közötti szakaszán van egy 207 méteres gyalog- és kerékpárút. Azonban a Liszt Ferenc utca kereszteződését elhagyva, a hídon átkelve véget ér a 2,75 méter szélességű gyalog- és kerékpárút és egy körülbelül 1,5 méteres járda folytatódik a Család utcai körforgalomig. Tehát hivatalosan az Örökösföldről nem lehet biciklivel eljutni a Bujtosra, mivel ahol véget ér a gyalog- és kerékpárút, onnantól kezdve a járdán a KRESZ szerint tilos kerékpározni, az autós útról pedig ki vannak tiltva a biciklisek.
A kint lévő tájékoztató táblák alapján a Liszt Ferenc utcára kellene letérni, majd a Szegfű- és Család utcákon egy nagy kört téve megérkezhetünk szabályosan a Belső körút - Család utca kereszteződésébe. Ez a felesleges kör 1,2 kilométer, ami biciklivel 8 perc, ezzel szemben ha nem lennének a biciklisek kitiltva a Belső körút utolsó néhány méteréről, akkor mindösszesen 260 métert kellene biciklizni.
Javaslom a kialakult helyzetet olymódon rendezni, hogy a Liszt Ferenc utcától a kerékpárral behajtani tilos táblát el kell távolítani, így a bicikliseknek nem a szűk járdán kellene a gyalogosok életét veszélyeztetni, hanem a kint lévő táblák alapján a maximum 30 km/h-val haladó autósokkal osztoznának az igen széles úttesten.

Érdemes elolvasni a témával kapcsolatban a Kerékpáros Miskolc Egyesület döntéshozóknak készült leírását arról, hogyan lehet egy város kerékpárosbarát. ( https://kerekparosmiskolc.net/donteshozoknak/kerekparozasbarat-varos )
Egy fontos idézet: A város nem attól kerékpározásbarát, hogy a legutolsó sikátorban is elválasztott kerékpárút van. A nagy gépjárműforgalmú utak mentén – ahol az emberi léptéket messze meghaladó 50 km/h a sebességhatár – persze fontos az elválasztás a gépjárműforgalomtól. Ahogy a nagy gyalogosforgalmú területeken a gyalogosoktól is.
De az úthálózat hosszának legnagyobb részét kitevő lakóutcákban, az üzleti negyedekben nincs szükség az elválasztásra. Szükség van viszont a gépjárműforgalom volumenének és sebességének kordában tartására. A jó város vezetői tudják ezt. Bizonyítsuk be, hogy Nyíregyháza egy jó város és a vezetői kerékpárosbarát várost akarnak. Ha okosan értelmezzük az idézett részt láthatjuk, hogy mivel itt nagy a gyalogos forgalom, az egyébként rendkívül szűk járdán, viszont az autósoknak szerencsére és indokoltan 30 km/h-s sebességcsökkentő tábla van, így nem lehet józan és reális indok az ellen, hogy leszereljék a kerékpárral behajtani tilos táblát.

Probléma helyszíne
Nyíregyháza Belső krt. 61

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Rimóczi József elküldte az ügyet az illetékesnek: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.

  • Rimóczi József megváltoztatta a bejelentés leírását "A Belső körút László utca és Liszt Ferenc utca közötti szakaszán van egy 207 méteres gyalog- és kerékpárút. Azonban a Liszt Ferenc utca kereszteződését elhagyva, a hídon átkelve véget ér a 2,75 méter szélességű gyalog- és kerékpárút és egy körülbelül 1,5 méteres járda folytatódik a Család utcai körfo...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem le lehet zárni a bejelentést megoldatlan állapottal. Sajnos nem sikerült az Illetékessel megértetni a probléma lényegét, így nem várható megoldás.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Egy alapvetően a pihenést szolgáló helyszínen, mint a Bujtos, szerintem és a szakmai szempontok alapján is az aktív közlekedési móddal érkezőket kellene előnyben részesíteni. Ha már valakinek a mozgás...
  • Rimóczi József megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Tárgyi bejelentésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást tudom adni:

    A bejelentésben leírtakkal Társaságunk egyetért, mivel a Liszt F. utca
    és a Család utca közötti szakaszon kizáró
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Rimóczi József elküldte az ügyet az illetékesnek: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Kerékpáros nyom helyett kerékpársáv

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.
    Széchenyi utca
  • Megoldatlan
    2
    Megoldatlan
    2

    Járdából megosztott kerékpárút?

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.
    Csaló köz
  • Megoldatlan
    2
    Megoldatlan
    2

    Kerékpárút hova vezet?

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.
    Pazonyi tér
  Vissza az oldal tetejére