Megoldatlan

gyalogosforgalmat akadályozó közútkezelői intézkedések járda nélküli helyi közúton

Anonim Járókelő

Az önkormányzati tulajdonú Szövő utca 12 méter széles az ingatlan-nyilvántartás szerint, tehát nem kizárólag az aszfalttal borított közút a közterületi ingatlan, hanem a közút részeként a mellette található zöldfelület is (egyik oldalt „járda” lenne, mely soha nem került kialakításra). A közút közlekedésre való, nem magáningatlanok védelme céljából történő elkerítésére. Az úttest használatára a gyalogosok és a járművek azonos jogokkal rendelkeznek, feltételezve, hogy lehetővé is teszik egymás számára a jogaik gyakorlását. A hatályos jogszabályok alapján közlekedés a gyaloglás, kerékpározás is, azonban lábon gyalogolni az úttesten csak akkor lehet, ha az lakó-pihenő övezet, a Szövő utca pedig nem az, sem pedig a Szövő utcáról leágazó mellékutcák.
A Szövő utcán és a Szövő utcáról leágazó mellékutcákban várakozó gépjárművek tulajdonosai, üzembentartói nem tesznek eleget a járművel történő megállás feltételeinek, mivel szabálytalanul helyezték és helyezik el járműveiket, mellyel veszélyeztetik a személy- és forgalom­biztonságot.
A Szövő utca és a Szövő utcáról leágazó mellékutcák közterülete növényzetében fizikai és esztétikai károsodást okoz a helyhiány, a burkolt felületek magas aránya, a közlekedés és parkolás (légszennyezés, talajszennyezés, kigyúrás, rongálás formájában), a szakszerű és szükséges mértékű fenntartás hiánya; a rosszul megállapított vagy kialakított gyalogosútvonalak; a közterület-használati erkölcs, a közterület-kultúra alacsony színvonala.

Kérem a tájékoztató táblák haladéktalan kihelyezését, melyek egyrészt a szabályos haladási irányba állítják a gyalogosokat, kerékpárosokat és ebeket sétáltatókat és babakocsit tolókat, másrészt figyelmezetik az erre száguldozókat is. Kérem tegyenek haladéktalan intézkedéseket annak érdekében, hogy a közterületi munkák teljes ideje alatt az itt zajló gépjármű-forgalom sebessége a biztonságos szintre csökkenjen.
Kérem, hogy az Érd, Szövő utcán lévő közcélú autóbusz-megállókhoz (Művezető utca és Nyomdász utca) szabályosan el tudjanak jutni a gyalogosan, babakocsival, kisgyermekkel, kutyával közlekedők.

Probléma helyszíne
Érd Szövő u. 124

Hozzászólások

  • Hegymegyi-Bakaronyi Bálint lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az illetékes válasza alapján
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    A bejelentésben foglaltak szerint, a korábbi megnyitott árkok kialakítása a városüzemeltető megrendelésére történt, az útról lejövő víz befogadása érdekében.

    Az autóbuszmegállók me
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Balla Imre elküldte az ügyet az illetékesnek: Érd Önkormányzata

  • Balla Imre megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Érd Önkormányzata"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére