Megoldatlan

Bálványfa Leányka

FRISSÍTÉS 2023. 04. 05.

BKM FŐKERT Kertészeti Divízió válasza:

Mint ahogyan azt előző válaszunkban is írtuk, a bejelentett terület nem áll Társaságunk fenntartásában, kizárólag a zavartalan közlekedést biztosító űrszelvényezést végezzük az utcában. Növényzet kivágásában, újak telepítésében, gondozásában nem vagyunk illetékesek.

_________________________

FRISSÍTÉS 2023. 02. 20.

Bejelentő visszajelzése:

Köszönöm, hogy hét hónap után, de válaszolt! Jelentős ökológiai „szolgáltatás”, hogy nagyon látható módon kipusztítja maga körül a növényzetet és rendkívül invazív módon terjeszkedik? Valóban jelentős, de nagyon nem pozitív!

Kifejezetten erre hozott kormányrendelet ellenére nyomásgyakorlással sem tesznek ellene semmit! Tisztelem a szakmáját, és nem vagyok hozzáértő, de ez a mellékzönge igazán elkerülhető lett volna, tekintve a valós tényeket és a hosszú távú pusztítás mértékét, amit csak ez az egy növény okoz!

A valóban jelentős ökológiai szolgáltatást önök, hozzáértők valós tettei és az invazív növények felszámolása jelentené, amely ezen a környéken nagyon jelentős probléma! Elég csak átpislantani a sínpárra, ahol szintén terjeszkedik a növényzet, de számos egyéb példát tudnék felsorolni, ahogy ennek kis részében meg is tettem az eddigi számos bejelentésemben. Elég csak a gaz fa környezetére tekinteni, a kipusztított bokrokra, közvetlen környezetében!
Rendkívül sajnálatos, hogy a Leányka utca egyes részein lévő növényzet ennyire borzalmas állapotban van és évek óta semmilyen fejlődés nem történik.

Még az éves egyszeri nyírásuk is rendkívül slendrián! A szemétről nem is beszélve!

Pedig akad, ahol karban van tartva a növényzet és ez meg is látszik, gyönyörű!

A FŐKERT majd egy éves válasza alapján nem Társaságuk illetékessége!

Megtennék, hogy érdemben konzultálnak végre egymással?

Köszönöm szépen Budafok-Tétény önkormányzatának közbenjárását és előrelépéseiket, amit a Leányka utcai lakótelep növényzeteiért megtesznek!

__________________________

FRISSÍTÉS 2023. 02. 20.

XXII. kerület Budafok Önkormányzat válasza:

A tárgyi bejelentéssel kapcsolatban a BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divíziót kell keresni. Megjegyezzük, hogy a szóban forgó bálványfa – függetlenül attól, hogy invazív faj – jelentős ökológiai szolgáltatásokkal bír.

----------------------

FRISSÍTÉS 2022. 04. 21.

Bejelentő visszajelzése:

A fa környezetében ismét elszaporodtak az újulatok. Minden évben így van. Minden évben erősebbek. Ez nem kerületi hatáskör. Kerem a Főkertet, hogy kezeljék szakszerűen a problémát! Szüntessék meg a fát és a környezetében jelentkező invazív növényzet tovább terjedését. Fotóim csatolva. Ez a növény itt is jelentős problémát okoz, tegyenek ellene. Munkájukat nagyra értékelem!

----------------------

FRISSÍTÉS 2022.03.29.:

A BKM FŐKERT válasza:

Tájékoztatjuk, hogy a bejelentett helyszín nem tartozik Társaságunk kezelésébe, ezért a jelzett probléma nem Társaságunk illetékessége. Javasoljuk, bejelentésével forduljon a kerületi önkormányzathoz.

----------------------

Ez a bálványfa a Leányka utca 5. előtt mindent kipusztított már maga körül. A rá vonatkozó Kormány rendelet alapján kérem az invazív növény őszi eltávolítását.
Munkájukat nagyon köszönöm!

Probléma helyszíne
Budapest XXII. kerület, Budafok-Tétény, Leányka u. 5

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 02. 20. Bejelentő visszajelzése: Köszönöm, hogy hét hónap után, de válaszolt! Jelentős ökológiai „szolgáltatás”, hogy nagyon látható módon kipusztítja maga körül a növényzetet és rendkívül invazív módon terjeszkedik? Valóban jelentős, de nagyon nem pozitív! Kifejezetten erre hozott kormá...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ról "XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Mint ahogyan azt előző válaszunkban is írtuk, a bejelentett terület nem áll Társaságunk fenntartásában, kizárólag a zavartalan közlekedést biztosító űrszelvényezést végezzük az utc...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Az én mellékzöngém:
    Én is jelentős ökológiai szolgáltatásokkal bírok…
    , de ezen kívül és a témánál maradva, az évek során rengeteg szemetet szedtem ki a bokrok aljából, törtem ketté újulatokat vagy h...
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FŐKERT

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata"-ról "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ra.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022.04.21.: A Bejelentő válasza: "A fa környezetében ismét elszaporodtak az újulatok. Minden évben így van. Minden évben erősebbek. Ez nem kerületi hatáskör. Kerem a Főkertet, hogy kezeljék szakszerűen a problémát! Szüntessék meg a fát és a környezetében jelentkező invazív növényzet tovább terjedés...

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm, hogy hét hónap után, de válaszolt! Jelentős ökológiai „szolgáltatás” , hogy nagyon látható módon kipusztítja maga körül a növényzetet és rendkívül invazív módon terjeszkedik?

    Valóban jele
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Lukács Máté Úr!

    A tárgyi bejelentéssel kapcsolatban a BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divíziót kell keresni.

    Megjegyezzük, hogy a szóban forgó bálványfa – függetlenül attól, hogy invaz...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ról "XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata"-ra.

  • Járókelő Zsófi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata"-ról "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ra.

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    A fa környezetében ismét elszaporodtak az újulatok. Minden évben így van. Minden évben erősebbek. Ez nem kerületi hatáskör. Kerem a Főkertet, hogy kezeljék szakszerűen a problémát! Szüntessék meg a fá...
  • Járókelő Zsófia elküldte az ügyet az illetékesnek: XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata

  • Járókelő Zsófia megváltoztatta a bejelentés leírását "Ez a bálványfa a Leányka utca 5. előtt mindent kipusztított már maga körül. A rá vonatkozó Kormány rendelet alapján kérem az invazív növény őszi eltávolítását. Munkájukat nagyon köszönöm!"-ról "FRISSÍTÉS 2022.03.29. BKM FŐKERT válasza: Tájékoztatjuk, hogy a bejelentett helyszín nem tartozik Társaságun...

  • Járókelő Zsófia megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ról "XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük megkeresését.
    Tájékoztatjuk, hogy a bejelentett helyszín nem tartozik Társaságunk kezelésébe, ezért a jelzett probléma nem Társaságunk illetékessége. Javasoljuk, bejelent...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FŐKERT

  • Sleepy Claus bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    leszakadt ág

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata
    Balin utca (XXII. kerület, Budafok-Tétény)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Eltakart tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Pál András
    Illetékes: XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata
    Gerinc utca (XXII. kerület, Budafok-Tétény)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Pár napja ugyanitt kézzel irtottak órákig

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata
    Leányka utca (XXII. kerület, Budafok-Tétény)
  Vissza az oldal tetejére