Megoldatlan

Új kuka a Budaörsi út - Koszorúslány utcai gyalogos aluljárónál

FRISSÍTÉS 2022.02.28.:

A BKM FKF válasza:
"Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk a Közszolgáltatási Szerződése alapján, az abban meghatározott gyakoriság szerint gondoskodik többek között a hulladékgyűjtő edények rendszeres ürítéséről.
Mint ahogyan azt bejelentésében Ön is jelezte, az üzletek, vendéglátóhelyek hulladékának összegyűjtése nem Társaságunk feladata és nem is közpénzből kellene történjen. Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. (VIII.1.) Főv. Kgy. rendelete értelmében az üzletek és éttermek környékén a hulladékgyűjtők kihelyezése, valamint a hulladék összegyűjtése és elszállítása az adott kereskedelmi egység feladata és kötelessége. Társaságunk igyekszik az üzletek, kerületi önkormányzatok és közterület-felügyeletek figyelmét felhívni ezen rendelet betartására és betartatására. Ezenkívül Társaságunk már több vendéglátóipari egységgel együttműködési megállapodást is kötött az üzlethelyiségek körüli területek közös takarítására, hogy a közterületi szennyezésben jelentős szerepet játszó üzletek is részt vállaljanak a takarítás anyagi terheiből "a szennyező fizet" elve alapján. Egyúttal reméljük, hogy ezzel párhuzamosan mindenki egyéni felelőssége is egyre nagyobb hangsúlyt kap, és mind többen fognak figyelmet fordítani arra, hogy rendeltetésszerűen használják a város köztereit."

-----

Kaptunk egy új szemétgyűjtő edényt a a Budaörsi út - Koszorúslány utcai gyalogos aluljáróhoz, de a közeli McDonald's szemetével van tele a kuka, illetve el van tömítve a rés a poharakkal. Így semmi értelme, a kipotyogó szemét és a tele kuka látványa borzasztó, folyik majd az étel- és italmaradék belőle, a szél kifújja az úttestre. Se esztétikus, se higiénikus lesz. Ismerve az edények ürítésének menetét tudom, hogy itt is át fogják önteni egy zsákba a kukából a szemetet, amit a kukának döntve még napokig ott tárolnak, akár két-három zsákot is, mire jön egy autó, hogy begyűjtse és elszállítsa. Kérem az üzemeltetőt, hogy találjon ki valamit a problémára, mert ez így nagyon gusztustalan lesz.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Balatoni út 2/A

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Németh Gábor hozzászólt a bejelentéshez.

    Tegnapi fotó
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: McDonald's

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: McDonald's

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "Kaptunk egy új szemétgyűjtő edényt a a Budaörsi út - Koszorúslány utcai gyalogos aluljáróhoz, de a közeli McDonald's szemetével van tele a kuka, illetve el van tömítve a rés a poharakkal. Így semmi értelme, a kipotyogó szemét és a tele kuka látványa borzasztó, folyik majd az étel- és italmaradék belőle, a szél k...

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKM Budapesti Közművek FKF"-ról "McDonald's"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük megkeresését.
    Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk a Közszolgáltatási Szerződése alapján, az abban meghatározott gyakoriság szerint gondoskodik többek között a hulladékgyűjtő
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FKF

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "BKM Budapesti Közművek FKF"-ra.

  • Németh Gábor bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére