Megoldott

Építkezés a Döbrentei utcában

FRISSÍTÉS 2022. 02. 21.

Budapest Főváros I. Kerület Budavári Polgármesteri Hivatal
Városüzemeltetési- és Beruházási Iroda válasza:

A Döbrentei utcai építkezéssel kapcsolatban tájékoztatom, hogy a Budapest I. kerület Döbrentei utca Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában és kezelésében van, így a közterület-használati hozzájárulást a főváros adta ki, kérem kérdésével forduljon a Főpolgármesteri Hivatal Közterület-használati Osztályához.

Egyúttal tájékoztatom, hogy építésügyi, építésfelügyeleti ügyekben Hivatalunknak nincs hatásköre, az építéshatósági és építésfelügyeleti feladatok Budapest Főváros Kormányhivatalához tartoznak, kérem az ügyben forduljon a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Budapest Főváros Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály Dél-Budai Építésügyi és Építésfelügyeleti Osztályához.

Tisztelt Hatóság!

A Döbrentei utca 24-26 szám alatt évek óta folyik az építkezés. Az építési terület az utcára kinyúlik, elvéve egy részt a közterületből.

Az építkezés kezdéséről nincsenek ismereteim, az azonban tényszerűen megállapítható, hogy az építkezés évek óta áll.
Az oda kihelyezett eszközök, szemét, törmelék évek óta mozdulatlan, szemmel láthatóan semmilyen változás, előrehaladás nincs az építési munkát illetően.

Mindezekre tekintettel kérem a tisztelt Hatóság vizsgálatát és szükség szerinti intézkedését az alábbiak szerint:

1. Kérem annak vizsgálatát, hogy az építési tevékenység szabályszerűen lett-e megkezdve (bejelentés vagy engedélyezési kötelezettségnek eleget tettek-e amennyiben szükséges stb.)

2. Jogszerűen használja-e az építtető, tulajdonos, megrendelő, vállalkozó a közterületet az építési tevékenység céljából,

3. Jogszerűen történik-e a közterülethasználat
, milyen jogalapon használják a közterületet és van-e ennek korlátja figyelemmel arra, hogy az építési tevékenység évek óta szünetel?

4. Kérem a Hatóság intézkedését akár a Hatóság rendelkezésére álló konzultatív eszközökkel (tájékoztatás kérése, felhívás, megegyezés stb.) ösztönözni a közterület használóját az építési tevékenység befejezésére vagy megszüntetésére, akár - jogsértő állapot esetén - annak megszüntetése kötelezni a közterület használóját.

Kérem, hogy amennyiben a T. Címzett nem rendelkezik hatáskörrel a kért intézkedésekhez, a Panasztörvény 1. $ (5) bekezdése alapján ezt szíveskedjen indokolni és a hatáskörrel rendelkező szervhez áttenni szíveskedjen.

Köszönettel:
Megyeri Tamás

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Döbrentei utca 24

Hozzászólások

  • Gergely Kóródy hozzászólt a bejelentéshez.

    2024-ben még mindig változatlanul itt van a lezárás és továbbra sem történik semmi, szóval az ügy szerintem nem megoldott
  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Budapest I. kerület, Döbrentei u. 24. szám előtti közterületen történő építkezésre vonatkozó, JAROKELO-BUDAPEST-00096793 azonosítószámú bejelentésére - amelyben az iránt érdeklő
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Cím !

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP- 21622 /2022-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Főosztálya részére.

    Tisztel
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Hatóság! A Döbrentei utca 24-26 szám alatt évek óta folyik az építkezés. Az építesi terület az utcára kinyúlik, elvéve egy részt a közterületből. Az építkezés kezdéséről nincsenek ismereteim, az azonban tényszerűen megállapítható, hogy az építkezés évek óta áll. Az oda kihelyezett eszközök, ...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "I. kerület Budavár Önkormányzata"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    A Döbrentei utcai építkezéssel kapcsolatban tájékoztatom, hogy a Budapest I. kerület Döbrentei utca Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában és kezelésében van, így a közterü
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: I. kerület Budavár Önkormányzata

  • Megyeri Tamás bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    5
    Válaszra vár
    5

    Eltorlaszolt zebra

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Németh Zs.
    Illetékes: Budapest Főváros Önkormányzata
    Budapest, Örs vezér tere (XIV. kerület, Zugló)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Lejárt graffitis tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Járókelő Star
    Illetékes: Budapest Főváros Önkormányzata
    Római part (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére