Megoldatlan

A népligeti oszlopgyilkosságok tovább folytatódnak

Anonim Járókelő

A történet ismert, az Európa bajnokság előtt kialakított új kereszteződésbe kialakításkor lekerültek az új oszlopok. Már az MVM DOME főpróbáján sem voltak a helyükön. Eltelt jópár hét, és 2022. január végére az EB után minden oszlop visszakerült a helyére (tehát az ügy megoldódott, de most ismét eltűntek - úgy érzem ezért érdemel újabb bejelentést).

Hogy a BK szavaival éljek "a szakmában járatlan érdeklődő" előre megjósolta az oszlopok sorsát, bár újra kb. 3 hetet adott nekik, de most csak 1 hetet bírtak.

Úgy érzem, hogy itt a tisztelt, a szakmában jártas, hozzáértő tervezők és kivitelezők a természeti jelenségekből rossz analógiát választottak a probléma megoldására. Ismert a közmondás, miszerint kétszer ugyanoda nem csap a villám. Gondolom Önök is ezen elv mentén helyezték vissza az oszlopokat ugyanoda változatlanul, átgondolás nélkül, remélve, hogy ezentúl figyelmesebbek lesznek az autósok.

Itt felmerült bennem, hogy mitől lennének figyelmesebbek, de időközben észrevettem, hogy (talán javaslatomra) a tájékoztató tábla kikerült az úton található sávokról, ezt külön köszönöm. De sajnos az oszlopokat még ez sem mentette meg.

Mivel az oszlopok kidöntése egy megfigyelhető, trendszerű folyamat volt, hiszen folyamatosan csökkentek az oszlopok heteken át, ezért úgy gondolom, hogy inkább az apály-dagály természeti analógiát kellene alkalmazni ebben az esetben. Felmerül bennem ugyanis a kérdés, hogy ha az ennek a kialakításnak a felelősének lenne felesleges 30-40 ezer forintja (vidaXL honlapján a terelőoszlopok ára darabonként kb. 5 ezer forint), akkor szívesen helyezné-e el apály idején arra a szárazföldre, ahol a megfigyelések alapján dagály várható? Gondolom a válasz nemleges.

Az oszlopok kidöntése a képek alapján egyértelműen datálható, 2022.02.07 délután és 2022.02.08 délután közötti időszak. Újra megkérdezem és érthetetlenül állok a válasz előtt, hogy a térfigyelő kamerák alapján miért nem lehet rongálásért eljárást indítani, az okozott kárt pedig megtéríttetni az okozóval.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy hatalmas széllökések voltak az elmúlt napokban, így meglehet, hogy a szél a ludas, akkor viszont nem voltak jól letéve.

A szakmában járatlan, hozzá nem értő érdeklődőként továbbra is úgy gondolom, hogy a megoldást az jelentené, ha az oszlopok sokkal korábban kezdődnének, ebből fakadóan kicsit ritkábban lennének lehelyezve úgy, hogy jármű ne férjen közé (a kidöntött oszlopokra költött pénzből ez már kivitelezhető lett volna gondolom), esetleg földre helyezett prizmákkal vagy led világítással, vagy rendes fizikai akadállyal, pl. beton gömböcökkel, vagy térkőből kirakott járdaszigettel lenne elkülönítve a kerékpársáv. Ugyanis este, sötétben, esőben alacsonyabb autóból az útburkolati jelek itt nem látszódnak.

Tisztelettel

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Üllői út 135

Hozzászólások

  • Csanádi György lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Köszönjük a visszajelzést!
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia Gyuri! Válaszom ua. hasonló poszt. Semmi fejlemény. Köszönöm a Ti áldozatos munkátokat!
    Üdv!
  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia!
    Segítenél nekünk? Történt fejlemény az elmúlt időszakban? Megoldódott a probléma? Ha nem, akkor belső szabályunk értelmében a bejelentésedet ""Megoldatlanként"" zárjuk le, mert már több mint 1...
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    A 00093455 számú közel azonos tartalmú bejelentésükre korábban tett válaszunkat továbbra is fenntartjuk.
    A forgalom lefolyását folyamatosan vizsgáljuk és az elhajló oszlo
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Járókelők, Tisztelt Budapest Közút!
    Szeretném ismertetni a fejleményeket. Ezt a bejelentést rekord időn belül, kettő nap alatt teljesítették, 02.10. délelőtti órákban pótolva lettek az oszlopok...
  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére