Megoldott

Belváros – Bodafok 0-0

FRISSÍTÉS 2022. 02. 04.

Budapest Közút Zrt. válasza:

Az illetékességünkbe tartozó üzemeltetési, fenntartási feladatokat a Fővárosi Önkormányzat által biztosított források erejéig, a műszaki és gazdaságossági szempontok alapján a rendelkezésre álló kapacitási lehetőségeinkhez mérten folyamatosan végezzük. Az érintett közterületeket társaságunk Útellenőri Szolgálata rendszeresen ellenőrzi, és a balesetveszélyes burkolati hibák javítására azonnal megteszi a megfelelő intézkedést. Mind az általunk észlelt, mind a bejelentett hibákat prioritás szerint rangsoroljuk. A városszerte rendkívül nagy számban jelentkező javítási igények, valamint anyagi kötöttségeink korlátozottsága miatt azonban a tényleges javításra sok esetben várni szükséges, illetve csak lokális, felületi javítást áll módunkban elvégezni.
A XI. kerület Budafoki út és Hunyadi János út állapota ismert előttünk, kiterjedt javítását azonban jelenleg nem tudjuk beütemezni. A pandémia miatt 2021. évi költségvetési keretünk elsősorban csak a közlekedés biztonságára veszélyt jelentő hibák elhárítását tette lehetővé. Felhívjuk figyelmét, hogy az útfelújításokban való döntéshozatal Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal hatáskörébe tartozik.
A XI. kerület Szerémi út kerékpárútján az elmúlt években számos javítást végeztünk. A közeljövőben további helyszíneken ütemeztünk be nagyfelületű javításokat, ezeket pénzügyi keretünk és kapacitásunk függvényében igyekszünk minél előbb elvégezni. Közvilágítási kérdésekben nem vagyunk illetékesek. A szakaszon felmerülő növényzettel kapcsolatos problémákat Útellenőri Szolgálatunk rendszeresen jelzi az illetékes BKM Nonprofit Zrt. Főkert Kertészeti Divíziójának.
Társaságunk kerékpárút-hálózat fejlesztéssel, illetve ajánlott kerékpáros útvonalak kijelölésével nem foglalkozik.

----------------------

A belváros és Budafok között nem csak én tekerek. Tíz év tekerés után pár sor erejéig most egy kicsit lekötném a figyelmüket! Köszönöm! Bejelentéseimben többször jelezték, hogy önök szerint a Budafoki út nem preferált kerékpáros útvonal. Ilyen tábla nincs kitéve és nem is létezik. Ennek az útvonalnak az elvárható és biztonságos minőségéről nem igazán gondoskodnak. Csak mert nem ajánlják? Pedig nem kellene olyan nagyon sokat tenni érte, hogy tekerhető legyen. Ellenben sok-sok válaszukban figyelemmel kísérik az úthibák állapotát én pedig sorra jelzem ezeket, de láthatóan semmi értelme. Nagyon egyoldalú ez a kapcsolat! Ha javításra is kerülne, több esetben ezek nem megfelelő minőségűek.

Ugyanitt, a Budafoki járdája szintén nem megfelelő opció a kerékpárosoknak, jelenleg több szempontból sem… Lehetne, de nem teszek érte.

A Szerémi út is rettenetes, de ott egyéb problémák miatt sem lehet tekerni.

A Szerémi úti kerékpárút annyira elhanyagolt és szintén sok-sok úthibákkal tarkított, hogy az elmúlt években annak karbantartásáról és javításáról láthatóan le is mondtak. A tíz év alatt három helyen a legsúlyosabb problémák egy részét sok-sok bejelentés után megoldották, viszont ez az egész út viszonylatában ez mit sem ér, ha nincs folytatása! Ráadásul több helyen teljesen sötét, az úthibákon felül pedig a növények rendszeresen szűkítik a kétsávos útvonalat a harmadára stb. Ha tekernének rajta, megértenék, kegyetlen kerékpárút…

A Fehérvári út pedig egyszer csak megszakad a kerékpáros útvonal, majd egy rettenetesen kátyús felüljáróra vezeti a kétkerekűeket.

A belváros és Budafok között egyre többen közlekednek olyanok, akik nem autóba ülnek és nem a tömegközlekedést használták. (Ez utóbbival kapcsolatban pedig külön kiemelném, hogy rettenetes érzés a 133E buszon utazni, annyira ramaty minőségű az út. Önök szerint a belvárosból Budafokra milyen egyéb útvonalon lehetne normális és elvárható módon eljutni? Miért nem lehetett tíz év alatt ebben a régióban semmit sem elérni? Minkét irányban rengeteg probléma van és mindegyik itt leírt útvonalon és ennek már sok-sok éve.

Végül a legfontosabb: Konkrétan hogyan képzelik és tervezik ezen útvonalakon a kerékpáros fejlesztéseket és a sok-sok éves úthibák javítását a közel és távoli jövőben?

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Hunyadi János út 5

Hozzászólások

  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az illetékesek szakmai válasza alapján!
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    A honlapjukon tárgyi számon nyilvántartott bejelentést – a Budapest Közút Zrt. arra adott válaszát követően – ügyfélszolgálatunkhoz is eljuttatták, mellyel kapcsolatosan a szakcégünk á
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Cím!

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP-15242 /2022-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya részére.

    Tisztelette
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm szépen a Budapest Közút Zrt. szakmai válaszát. Remélem, hogy lesz jövőkép, egy-egy keskeny sáv, amit megkaphatnak a gurulók és árnyalva lesz ez az autóközpontú szemlélet. Megfelelő kerékpáro...
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Budapest Közút! A belváros és Budafok között nem csak én tekerek. Tíz év tekerés után pár sor erejéig most egy kicsit lekötném a figyelmüket! Köszönöm! Bejelentéseimben többször jelezték, hogy önök szerint a Budafoki út nem prefezált kerékpáros útvonal. Ilyen tábla nincs kitéve és nem is létezik. En...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Cím!

    Mellékletben megküldjük a tárgyban szereplő bejelentésre írt tájékoztatásunkat melyet elektronikus aláírással láttunk el.

    Üdvözlettel:

    Budapest Közút Zrt.
    Útfenntartási Főosztály
    e-...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Tóth Roland hozzászólt a bejelentéshez.

    A Budafoki úton illetve Hunyadi János úton lévő lámpamentes zebrákat ne is említsük...

    Nagyon veszélyes gyalogosnak, autósnak egyaránt!
  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Tíz éve tekerek itt, elég volt! Kell egy jövőkép. Ezt így nem lehet csinálni! A felüljárón a felújítás utáni pár hetes állapot látható. Csak a gányolás megy, semmi fejlődés.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Az a felüljáró elég kemény. Gondolom a tervek megvannak, csak
    1. a kerékpáros úthálózat fejlesztése a prio lista alján van
    2. nincs pénz (mert mér lenne)
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Sleepy Claus bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére