Megoldatlan

Színházi lakókocsik miatt szűkül az Izabella utca

Színházi lakókocsik parkolása miatt szűkül extrém módon az Izabella utca

Üdv!
A belvárosi trolivezetők hetek óta küzdenek a következő gonddal a 73-as és 76-os troli útvonalán.
Az Izabella utcában a Pesti Magyar Színház oldalánál rendszeresen állnak teherautó vontatmányok, jellemzően díszletek szállítása miatt. Ez eddig se volt kellemes, centizgethettek a Keleti felé tartó trolikkal, pláne hogy a az ellenirányú trolik ez előtt kanyarodnak jobbra kis ívben a Wesselényiből az Izabella utcába, így a szűkösség mellet a kanyarodási folyosóra is számolniuk kell. Azonban pár hete erre a helyre két, kibővíthető szélességű lakókocsi is került, természetesen "kibővítve", így ezen a szakaszon két trolibusz nem fér el. A Keleti pu. felé haladó trolikkal két lehetőségük van:
1. megállnak a Hevesi Sándor téren a színház sarkánál, amíg piros a lámpa a Wesselényi/Izabella kereszteződésben, hogy ha jön ellenirányú troli, akkor elférjen, de ezzel ugye visszaduzzasztják az Izabella utca csúcsban igen erős forgalmát, hiszen a lámpától visszább, 60 méterre várják a zöldet, és innen indulnak el, de ezzel a kereszteződés átbocsátó-képességét is jelentősen redukálják,
2. felállnak a lámpához, ahogy eddig, lesz ami lesz alapon, és ha megakad az ellenirányú forgalom, akkor megakad - ez nyilván orosz rulett.
A két lakókocsi egyértelműen áthágja a parkolás írott és íratlan szabályait, balesetveszélyes és forgalmi szempontból is necces helyzetet okoz, hiszen az Izabella/Wesselényi kereszteződés nem belátható, csak közvetlen közelről, és a járművezetők tehetetlenek. Igyekeznek a munkájukat végezni, jól végezni, de abszurd az, amit a színház megenged magának itt azzal, hogy korlátozza, akadályozza a közlekedést.

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, ép

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: VII. kerület Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Üdv! A belvárosi trolivezetők hetek óta küzdenek a következő gonddal a 73-as és 76-os troli útvonalán. Az Izabella utcában a Pesti Magyar Színház oldalánál rendszeresen állnak teherautó vontatmányok, jellemzően díszletek szállítása miatt. Ez eddig se volt kellemes, centizgethettek a Keleti felé tartó trolikkal, plán...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Színházi lakókocsik parkolása miatt szűkül extrém módon az Izabella utca"-ról "Színházi lakókocsik miatt szűkül az Izabella utca"-ra.

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint elküldte az ügyet az illetékesnek: VII. kerület Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "VII. kerület Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    3
    Megoldásra vár
    3

    Példamutatás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: VII Gábor
    Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága
    Dohány utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Dob utca-Kertész utca

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága
    Dob utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Folyamatos tilosban parkolás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: VII Gábor
    Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága
    Garay tér (VII. kerület, Erzsébetváros)
  Vissza az oldal tetejére