Megoldott

Járda

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021.12.17.

FKF válasza:
"Tájékoztatjuk, hogy a bejelentett járdaszakasz ingatlanhoz csatlakozik, ezért Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. (VIII.1.) Főv. Kgy. rendelete értelmében annak takarítása az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, bérlőjének kötelessége. Mivel a járda mellett található ingatlan a közlekedési vállalat tulajdona, így az ő illetékességük a járdaszakasz takarítása is.
Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk köztisztasági tevékenységét a Fővárossal kötött közszolgáltatási szerződése alapján végzi. A szerződés pontosan meghatározza az ellátandó feladatokat, a szakterület működési költségeit pedig ez alapján finanszírozza. Köztudomású, hogy a Fővárosi Önkormányzat és így Társaságunk is a kormányzati elvonások miatt komoly anyagi gondokkal küzd, így a szerződésben vállalt feladataink ellátása is jelentős erőfeszítéseket igényel. A szolgáltatási szerződésben rögzítetteken felül tehát nincs módunk olyan területek takarítását ellátni, amelyek nem az FKF feladatkörébe tartoznak."

---

Évek óta figyelem ezt a gazdátlan járdaszakaszt, hiszen erre járok nap-mint nap. Ez Zuglóban a Thököly úton van a Bosnyák tér elôtt fekvő villamos remíz épülete előtt. Itt sohasem takarítják a járdát. Sajnos ezt a szemetes Budapesten már megszokhattuk, de azert szeretném jelezni ezt az állapotot, mert esős időben veszélyes is. A rengeteg falevél csúszik a sok esőtől, nem biztonságos erre sétálni.
Télen pedig a havat sem söpri el senki, így amikor olvad, a latyakos járda megint sikamlós. De eddig az volt a legrosszabb, amikor ez a latyak megfagyott. Akkor valóban azért izgultam, hogy csonttörés nélkül haladjak át ezen a szakaszon.
Sajnos “gazdátlan” a járdaszakasz, a látvány állandó.

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Thököly út 174

Hozzászólások

 • Járókelő Herta lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

 • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Ügyszám: 0038/0036149-001/2021/0038
  Tárgy: tájékoztatás

  JAROKELO-BUDAPEST-00093814

  Tisztelt Ügyfelünk!

  Köszönjük megkeresését, melyet továbbítottunk a BKV Zrt.-nek. A probléma megoldásában illetéke...
 • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

 • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

 • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "Évek óta figyelem ezt a gazdátlan járdaszakaszt, hiszen erre járok nap-mint nap. Ez Zuglóban a Thököly úton van a Bosnyák tér elôtt fekvő villamos remíz épülete előtt. Itt sohasem takarítják a járdát. Sajnos ezt a szemetes Budapesten már megszokhattuk, de azert szeretném jelezni ezt az állapotot, mert esős időben veszélyes i...

 • g g megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapesti Közművek FKF"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!
  Köszönjük megkeresését.
  Tájékoztatjuk, hogy a bejelentett járdaszakasz ingatlanhoz csatlakozik, ezért Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. (VIII.1.) Főv. Kgy. rendelete értelméb
  ...
 • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapesti Közművek FKF

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  1
  Válaszra vár
  1

  Beszakad járda

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Ádám Kiss
  Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
  Tuba utca (XX. kerület, Pesterzsébet)
  Vissza az oldal tetejére